Στου χρόνου τα γυρίσματα…

0

Είναι κάποιες φορές που εξωγενείς παράγοντες δε μας αφήνουν να κάνουμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε και σίγουρα δεν περνούν όλα από το χέρι μας.. αν και τώρα που το σκέφτομαι, κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να σταματήσει κάποιον που θέλει κάτι πάρα πολύ, αλλά θα κολλήσουμε στο θέμα της θέλησης και δεν είναι οι μέρες ιδανικές για τέτοιες κουβέντες!

Μέσα στα εμπόδια αυτά ήταν και η αδυναμία λόγω τεχνικών προβλημάτων να ανέβει οποιαδήποτε ανάρτηση στο μπλογκ, και παρόλο που το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα, κάνω μια προσπάθεια να δημοσιεύσω βρίσκοντας εν τέλει τρόπο, γιατί απλά το ήθελα πολύ και δε μου πάει να μένει κενός ο Γενάρης και να μην υπάρχει έστω μια ευχή για καλή χρονιά!

Ορίστε λοιπόν, εδώ είμαι ακόμα, όρθια κυρίως κι αν ολοκληρωτικά μπερδεμένη και προβληματισμένη, ωστόσο ακόμα εδώ! Κι αυτό δεν είναι δεδομένο. Είδα κόσμο να ταλαιπωρείται και να φτάνει στο χείλος του γκρεμού, είδα ανθρώπους να χάνουν δικούς τους, είδα φίλους και γνωστούς να υποφέρουν. Άρα, το να είμαστε ακόμα καλά και να συνεχίζουμε τη ζωή μας όπως ήταν, το λες θετικό και όταν πάλι με το καλό όλα γίνουν βαρετά και ανιαρά όπως πριν, θα αρχίσουμε να τρωγόμαστε χωρίς τύψεις με τα ρούχα μας!

Εύχομαι να είστε και σεις καλά και να συνεχίζετε με δύναμη τις πρώτες μέρες του χρόνου. Να συνεχίζετε δυναμικά άλλη μια ιδιαίτερη χρονιά! Η προηγούμενη πολλά πήρε, κάπως ξεκαθάρισε και έκλεισε λογαριασμούς, δυσκόλεψε τις σχέσεις και τοποθέτησε ακριβώς εκεί που θα έπρεπε κάποιες άλλες, μα και τύφλωσε άλλους και τους έκανε ανίκανους να δουν καθαρά και να μείνουν στο παρόν, συμπορευόμενοι με τους άλλους ανθρώπους, με λογική και κατανόηση, χωρίς υστερίες και ακατανόητες πράξεις.

Τι άλλο να σας ευχηθώ; Θα σας αφήσω με μια φράση που διάβασα στην προς Εβραίους επιστολή και πολύ με εκφράζει: Ξένοι και περαστικοί (είμαστε) πάνω στη γη. Για μένα, δεδομένο και αυτό και βιωμένο ως το κόκαλο. Κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα. Ας σεβαστούμε λοιπόν αυτό που έχουμε και ζούμε, ας δώσουμε χώρο και χρόνο σε όσα μας φέρνει η ζωή κι ας μείνουμε ενωμένοι με διάθεση αγάπης και προσφοράς, χωρίς παραλογισμούς.

Να είστε όλοι και πάντα καλά!

Τα φιλιά μου στέλνω και μια μεγάλη αγκαλιά, κυρίως στους μόνους!

Να φωτίσει και να φεγγοβολήσει αυτή η χρονιά, να φέρει ζεστασιά στις παγωμένες καρδιές μας και στο πρόσωπό μας ξανά χαμόγελο, ακόμα και μέσα από τη μάσκα!

Να γίνουμε απλοί, ταπεινοί, ευθείς, ειλικρινείς, σωστοί.

Να μάθουμε να απολαμβάνουμε τα απλά και τα όμορφα. Να κλείσουμε στα μάτια μας την ομορφιά του κόσμου, μα να μην κλείνουμε τα μάτια μας και στην ασχήμια. Αυτή να μάθουμε να τη βλέπουμε όπως είναι. Κι αν θέλει ο Θεός, να μας επιτρέψει να μάθουμε πώς θα κάνουμε πράξη το καλό, πώς θα γεμίζουμε αγάπη, πώς θα φουσκώνουμε από αγάπη και χαρά, πώς η χαρά του διπλανού μας θα γίνει χαρά μας, πώς ο πόνος του πόνος μας.

Photo by Cristian Escobar on Unsplash

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ