Μικρές ανάσες…

0

Θα το έχεις παρατηρήσει και συ. Όταν κάτι δεν είναι όπως το θες, όταν αναγκαστικά το κρατάς στη ζωή σου για κάποιο λόγο, μπλοκάρεσαι, δεν αισθάνεσαι άνετα, σε τρώει όλη την ώρα η σκέψη να το αλλάξεις.

Έτσι είμαι και γω. Αν κάτι δεν μου ταιριάξει από την αρχή, έχω υπομονή να το δουλέψω, να το ζήσω μέχρι να το καταλάβω, να το προσαρμόσω στα μέτρα μου, μέχρι κάπως να μπορέσω να το βολευτώ, τοποθετώντας τις ανάγκες μου σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Η ζωή όμως τα θέλει αλλιώς. Πως μπορώ να σε πείσω ότι το παπούτσι που με χτυπά στο κότσι δεν θα ανοίξει, δεν θα μαλακώσει, δεν θα γίνει κάτι άλλο… Το πόδι θα πιέζεται και θα πιέζεται, θα κοκκινίζει, θα πονά και στο τέλος θα συνηθίσει, αλλά αυτό δεν το λες άνεση και χαρά, δεν προχωράς πολλά βήματα έτσι. Στο τέλος θα αφήσεις το άβολο παπούτσι στην άκρη με βαριά καρδιά, κλαίγοντας και τα λεφτά που ξόδεψες.

Όταν κάτι λοιπόν δεν κάθεται καλά από την αρχή, όταν δεν μου ταιριάζει, με τρώει, με βασανίζει, μου στερεί έμπνευση και δημιουργία και γενικώς με στραγγίζει, με μπερδεύει, με αποσυντονίζει, μπαίνει σε διαδικασία αλλαγής.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν ταλέντο, γνώση και ωριμότητα να ζουν σχεδόν αυτόματα, ξεκαθαρίζοντας σε χρόνο ρεκόρ όσα πρέπει να κάνουν στο επόμενο βήμα. Κάποιοι άλλοι (και στην παρένθεση που ανοίγω μπαίνω χοροπηδώντας με σημαιάκια και ντουντούκες) βασανίζονται ως να φτάσουν ή σε πάτο ή στο κόκκινο. Ως εκεί που δεν παρέκει. Και πάλι με σύνεση και προσεκτικές κινήσεις, προσπαθούν να σηκώσουν το ποδαράκι και να κάνουν το μικρό βήμα.

Ας είναι κι έτσι. Μικρά βήματα στην αρχή μα σταθερά, σίγουρα βήματα της μικρής επανάστασης και της ανανέωσης, της επιλογής διασκελισμού, μπορούν να μας φτάσουν εκεί που σίγουρα κάποτε φανταστήκαμε.

Οι αλλαγές δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη, γίνονται όμως.

Αρκεί να πάρει κανείς την απόφαση.

Μπορεί ως τώρα η υπομονή να φάνηκε πολύ καλός σύντροφος και σύμμαχος, παρέα ήσυχη και αξιόπιστη, αλλά ήταν βαρετή. Την κρατώ για όταν πρέπει και συνεχίζω με όσα μπορώ και θέλω. Κι αφού μπορώ εγώ, μπορείς και συ.

Δεν είναι τίποτα δύσκολο.

Μια απλή επιλογή είναι, να θες να ζήσεις την αλλαγή. Μα και την ανανέωση στα μέσα της ζωής.

Και να ξεκινήσεις τώρα την προσπάθεια. Τα αποτελέσματα δεν θα έρθουν αύριο, αλλά θα είναι σα να έχουν ήδη γίνει!

Καλό καλοκαίρι λοιπόν! Μην περιμένεις άλλο. Ο χρόνος τρέχει.

Ελπίδα Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ