ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Να θες τ’ απλά, εκεί είναι η ουσία…

Να θες τ' απλά, εκεί είναι η ουσία. Είναι κι αλλού, μα ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Να θες τ’ απλά, εκεί είναι η ουσία… Να θες τ’ απλά, γιατί εκεί είναι η ομορφιά. Να τα φυλάς σαν θησαυρό που θα σε τροφοδοτεί όλη σου τη ζωή. Να θες τα ουσιαστικά, γιατί εκεί είναι η αλήθεια που ψάχνεις. Βασική λεπτομέρεια να μάθεις να τα ξεχωρίζεις.

Να θες να μαθαίνεις τον κόσμο, γιατί μόνον έτσι θα τον αγαπήσεις και θα δεις, ότι τα φοβερά και τρομερά που σε μαθαίνουν για τους άλλους, δεν είναι αλήθεια. Θα καταλάβεις τότε πιο γρήγορα, πόσο ίδιοι είμαστε όλοι. Να θες να κάνεις κάτι μικρό κάθε μέρα, γιατί μόνον έτσι θα έχεις τη χαρά της δημιουργίας, τη χαρά της προσφοράς, τη χαρά της αξίας.

Να θες να είσαι κοντά σε όσα σε κάνουν ευτυχισμένο, το γιατί είναι περιττό ν’ αναλυθεί. Ή μήπως όχι; Να θες να μαθαίνεις, αλλά να μη φορτώνεσαι τα περιττά. Να θες να εκτιμάς όσα έχεις, όσους έχεις, όσα αγαπάς. Την κάθε στιγμή, την κάθε μέρα που περνά. Να θες ν’ αναζητάς όσα θα ήθελες να έχεις, όσα θα ήθελες ν’ αγαπάς στην κάθε μέρα, στην κάθε στιγμή.

Να σέβεσαι, όσα έχεις, όσα αγαπάς κι όσα δεν ξέρεις. Το άγνωστο να σέβεσαι, την πίστη του άλλου, τις αξίες, τα έθιμά του, τα χρόνια του, τις γνώσεις του να εκτιμάς, την εμπειρία του. Μικρός αν είναι ή μεγάλος αξίζει σεβασμό.

Να τιμάς

Να αντέχεις

Κι όλα θα γίνουν στο χρόνο που πρέπει…

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Η Βαρκελώνη έκλεψε την καρδιά μου…

Η Βαρκελώνη χρωστά πολλά στον Γκαουντί ή Γκαουδί, αυτόν τον σπουδαίο αρχιτέκτονα που του έμελλε να φύγει από την ζωή γιατί τον πάτησε το τραμ, όμως άφησε τόσο σπουδαίο, τεράστιο, ιδιοφυές έργο, ίσως και παρανοϊκό.

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading