Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
Αρχική Σχετικά

Σχετικά

Παρατηρώ, ακούω, ερευνώ. Ζωγραφίζω, γράφω, σκαλίζω με συνοδεία μουσικής, δημιουργώ όπως μπορώ, μπλοκάρω και μπλο(γ)κάρω, μαθαίνω και ξεχνώ, πέφτω και σηκώνομαι. Αγάπη πρώτη το ραδιόφωνο. Ανάσα ζωής μια βόλτα. Κοιτώ ορίζοντα. Προσδοκώ αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

Ξεκίνησα να υπάρχω στο χώρο του ραδιοφώνου και για πολλά χρόνια άφησα τους ήχους να με οδηγούν, προς αντικατάσταση μάλλον της αγάπης για τη μουσική που δεν έμαθα ποτέ, πάντα αυτοδίδακτη πηγαίνω ακόμα και στα πλήκτρα της ζωής!

Αν και στο χώρο της δημοσιογραφίας παιδιόθεν, άργησα να μπω στο χώρο του blogging υπακούοντας στην αυστηρή εσωτερική φωνή του επαγγελματία που έλεγε, περίμενε λίγο ακόμα, να σοβαρέψει η κατάσταση στο πεδίο, άστο για αργότερα και το αργότερα έφτασε το 2016 να υποδέχεται την πρώτη ανάρτηση, την πρώτη δημοσίευση που όλοι τρέμουν για το πώς θα φανεί και τί θα πει ο κόσμος!

Σε μια στιγμή μπορώ να πατήσω delete και να τα διαγράψω όλα, να εξαφανιστώ έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκα, αφήνω τη ζωή να με ξαφνιάζει, όπως κι άλλωστε έτσι συμβαίνει, με ξαφνιάζει και με εκπλήσσει όχι ευχάριστα πάντα, αλλά για ποιόν είναι εύκολη η ζωή! Εδώ, σε τούτο το μικρό και προσωπικό ιστολόγιο, θα βρείτε αυτά που εμένα συνεχίζουν να ξαφνιάζουν και που ίσως να είναι και δικά σας κομμάτια ζωής, μιας ζωής που τρέχει ασταμάτητα και που ορίζει για όλους τα μικρά και τα μεγάλα, όπως ο καθένας τα θέλει και τα ονειρεύεται.

Θα ήθελα να μπορώ να κάνω τον κόσμο ιδανικό, να έχω το μαγικό ραβδί και να αλλάξω τα κακώς κείμενα, αλλά δεν το έχω. Δεν αντέχω τα ψέματα, ούτε την υποκρισία, οπότε δεν μπορώ να γράψω με ψεύτικο τρόπο, θα το καταλάβετε. Όταν δεν έχω κάτι να πω απλά δε θα το πω, θα αφήσω να περάσει ο καιρός μέχρι αυτό που σκέφτομαι να έχει πράξη στην αλήθεια.

Ηρέμησε η ψυχή μου όταν κατάλαβα ότι δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή, ότι το πάντα δεν υπάρχει, ότι οι φιλίες και οι σχέσεις των ανθρώπων είναι γνωριμίες που όλο και κάτι έχουν να μας δώσουν, ότι ο χρόνος για τον καθένα είναι διαφορετικός, ότι το ξαφνικό μπορεί να ανατρέψει το παγκόσμιο σύστημα και όλα να έρθουν τούμπα σε μια μόνο στιγμή.

Επιμένω στη δύναμη των γυναικών! Οι γυναίκες φέρουν μεγάλη ευθύνη στην παρουσία τους στα μέσα, μπορούν να διορθώσουν και να κάνουν καλύτερα πράγματα για τις ίδιες και τους άλλους, επιμένω στην ποιότητα κι ας μη φέρνει μαζικά κόσμο, θέλω να επιμένω στα ιδανικά της ζωής, της καλοσύνης και της αγάπης, της προσωπικής καλλιέργειας και της ικανότητας να διακρίνουμε την αλήθεια μέσα σ’ έναν κόσμο που πουλάει το ψεύτικο, αλλά ξέρω πολύ καλά πως ακόμα είμαστε πλειοψηφία όσοι πιστεύουμε στο αληθινό και στην πραγματική ζωή.

Εύχομαι αρχής γενομένης τούτης της στιγμής, να βάλουμε στόχο όλοι να γίνουμε αυτό που θα θέλαμε, όχι αυτό που μας είπαν ή που η κοινωνία προστάζει, να αρθρώσουμε λόγο και να χρησιμοποιήσουμε τις λέξεις για να επικοινωνούμε, για να καταλάβουμε, για να μας καταλάβουν, για να μπορέσουμε να μοιραστούμε στιγμές και όσα η ζωή φέρνει, μια ζωή που δύσκολα ισορροπεί αλλά εμείς ας έχουμε στόχο να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε ό,τι θα είναι περισσότερο ωφέλιμο στην ψυχή μας. Να αναζητήσουμε τρόπους για να πάμε ένα βήμα πιο κοντά σε όσα αγαπάμε και μας εκφράζουν. Να ελπίζουμε και να προσπαθούμε να κρατάμε το καλό σε ό,τι ζούμε, σε όσα ονειρευόμαστε, σε όσα έχουμε!

Η ελπίδα πάντα θα μας καλεί, ας μην έχουμε το αθόρυβο! Σας καλώ και γω ως Ελπίδα, χαίρομαι και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας! Να θυμάστε, πως των ανθρώπων οι ζωές δεμένες είναι με αόρατο νήμα, λεπτό κι ελαστικό, τεντώνουν, μικραίνουν, ελίσσονται, μεγαλώνουν, συμπιέζονται, μπλέκονται και μπερδεύονται, δοκιμάζονται, αγκαλιάζονται, απομονώνονται, πλησιάζουν κι απομακρύνονται, αντέχουν και σπάνε. Για όλα είμαστε εδώ, μαζί, κι ας έχουμε μια τεράστια διαδικτυακή απόσταση!

Εύχομαι σε όλους υγεία, χαρά και προκοπή!

Πρόσφατα άρθρα