ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Δεν πειράζει και αν δεν είμαι καλά!…

Δεν πειράζει και αν δεν είμαι καλά!…

Σε έναν κόσμο όπου η ευτυχία προβάλλεται ως το απόλυτο ιδανικό, η διαπίστωση ότι «Δεν πειράζει και αν δεν είμαι καλά» αποτελεί μια σπάνια και απελευθερωτική αποκάλυψη. Η συνειδητοποίηση αυτή είναι μια πρόκληση απέναντι στις συνηθισμένες πεποιθήσεις που μας προτρέπουν να αναζητούμε διαρκώς την ευτυχία και να αποφεύγουμε κάθε μορφή θλίψης ή αναστάτωσης.

Αυτή η φράση μπορεί να γίνει αντιληπτή ως μια αποδοχή της ανθρώπινης ευθραυστότητας και της αναπόφευκτης εναλλαγής μεταξύ ευτυχίας και θλίψης στη ζωή. Αντί να παραμένουμε αδιάφοροι ή εχθρικοί απέναντι στις δυσκολίες, αυτή η προσέγγιση μας προσφέρει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με περισσότερη γαλήνη και συμφιλίωση.

Η εμπειρία της θλίψης, του πόνου και της απογοήτευσης είναι όχι μόνο αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και ένας σημαντικός δάσκαλος. Μέσα από τη θλίψη μαθαίνουμε πολύτιμα πράγματα για τον εαυτό μας, τις αντοχές μας και τις ανάγκες μας. Ο πόνος μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για βαθύτερη αυτογνωσία και ανάπτυξη.

Δεν πειράζει και αν δεν είμαι καλά!… Photo by Tommy Bond on Unsplash

Η φράση «Δεν πειράζει και αν δεν είμαι καλά» ενθαρρύνει επίσης μια αποδοχή της ποικιλομορφίας των ανθρώπινων συναισθημάτων. Αναγνωρίζοντας ότι η ευτυχία δεν είναι η μόνη λειτουργική ή υγιής κατάσταση, δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να βιώνει πλήρως και να εκτιμά κάθε συναισθηματική εμπειρία, ακόμα και τις πιο δύσκολες.

Επιπλέον, αυτή η προοπτική μας προσφέρει μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τις προσδοκίες μας από τη ζωή. Αντί να επιδιώκουμε μια συνεχή κατάσταση ευτυχίας που μπορεί να είναι ανέφικτη ή ανεδαφική, μπορούμε να επιδιώξουμε μια βαθύτερη, πιο ουσιαστική ευημερία που περιλαμβάνει και αντέχει τις περιόδους δυστυχίας.

Τέλος, η φράση «Δεν πειράζει και αν δεν είμαι καλά» είναι μια υπενθύμιση για την αξία της συμπόνιας προς τον εαυτό μας και τους άλλους. Η ανθρώπινη ευθραυστότητα δεν είναι μια αδυναμία αλλά μια ευκαιρία για βαθιά συνδεσιμότητα και κατανόηση. Αποδεχόμενοι την ίδια μας την ευθραυστότητα, μπορούμε να αγκαλιάσουμε την ανθρώπινη κατάσταση με περισσότερη ειλικρίνεια και να ζήσουμε μια ζωή πληρέστερη και πιο γνήσια.

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Βαγγέλης Γεωργακόπουλος
Βαγγέλης Γεωργακόπουλος
O Βαγγέλης Γεωργακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις αρχές καλοκαιριού του 1971. Σπούδασε φυσιοθεραπεία και ασκεί την επαγγελματική του δραστηριότητα στον Πειραιά από το 2000 και νωρίτερα στην Αγγλία. Το ενδιαφέρον του αργότερα προσέλκυσε η οργάνωση των επιχειρήσεων και ακολούθησε τριετή εκπαίδευση στην οργανωσιακή συμβουλευτική στις επιχειρήσεις. Μετά τα πρώτα χρόνια ενασχόλησης του με την φυσικοθεραπεία αναζήτησε την ολιστικότητα στην φροντίδα του ανθρώπου και σπούδασε την επιστήμη της ψυχοθεραπείας όπου και την ασκεί από το 2013. Από πολύ νεαρή ηλικία ξεκίνησε να αποτυπώνει τις σκέψεις του σε ποιητικά ή λογοτεχνικά κείμενα. Κάνει την πρώτη έκδοση βιβλίου του πολύ αργότερα, το 2018, με τίτλο “Στον κόσμο μου»... Ασχολείται με τον εθελοντισμό πολλά χρόνια προσπαθώντας να προσφέρει μέσα από τα γνωστικά του πεδία στο κοινωνικό σύνολο.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading