ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Ο Γιώργος Κωστάκης στο elpis calling…

Ο Γιώργος Κωστάκης στο elpis calling

Η δύναμη δεν κρύβεται μόνο στο σώμα, αλλά κυρίως στην ψυχή! Αν δεν το λέει η καρδιά σου, όσο και να προσπαθείς, δύσκολα γίνονται άλματα μεγάλα στην επιτυχία, στη διάκριση, στην ίδια τη ζωή. Αν δεν αντιμετωπίσεις κατάματα τους φόβους, τις αδυναμίες και όσα προβλήματα φέρνει η καθημερινότητα, η χαρά δεν έρχεται.

Ο Γιώργος Κωστάκης, είναι ένα τέτοιο παράδειγμα ανθρώπου αγωνιστή, νικητή της ζωής και των αγώνων του, που κρατά πάντα την ουσία και τις μικροχαρές της καθημερινότητας. Πρόγραμμα, επιμονή και θέληση, πάθος και αγάπη, προτεραιότητα στην οικογένεια τον κρατούν σε ισορροπία μεταξύ των αγώνων του. Με καταγωγή από τη Φουρνή Μεραμπέλλου στο Λασίθι και με τόπο όλο τον κόσμο που δίνει τις προσωπικές του μάχες, ο Γιώργος Κωστάκης, πρωταθλητής Ευρώπης ΑΜΕΑ στο μήκος, κρατά από το μικρό πρόβλημα αναπηρίας του μόνο τα θετικά και με αυτά πορεύεται για το καλύτερο, χωρίς να χάνει ποτέ το θάρρος του!

Ο Γιώργος Κωστάκης στο elpis calling

Εμείς βλέπουμε το βάθρο του νικητή, θαυμάζουμε το τέλος του αγώνα, ακούμε τον εθνικό ύμνο με συγκίνηση και κει κάπου τελειώνει η δική μας συμμετοχή στον αγώνα του κάθε αθλητή. Τί συμβαίνει όμως πριν από αυτή τη στιγμή; Πόσος κόπος χρειάζεται πριν το δευτερόλεπτο που χαρίζει την πρώτη θέση;

Πριν από αυτή τη στιγμή έχει προηγηθεί μια συνεχής προσπάθεια να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Ο κόπος θα έλεγα είναι μεγάλος, είναι προπόνηση καθημερινά, όλη τη χρονιά, κάθε μέρα εκτός Κυριακής και στήριξη από τη γυναίκα μου για τις πολλές ώρες που λείπω από το σπίτι.

Καταφέρνετε Γιώργο ένα μικρό σωματικό πρόβλημα να το κάνετε προτέρημα κι αυτό είναι από μόνο του μια νίκη! Ποιές άλλες στιγμές της ζωής σας αποτελούν μικρές ή μεγαλύτερες νίκες;

Ναι, όντως, κατάφερα μια μικρή αδυναμία να είναι ο λόγος να κυνηγήσω τα όνειρα μου μέσα από τον αθλητισμό. Να μην τα παρατάω ποτέ και να πιστεύω πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Εκτός αθλητισμού νομίζω ότι είμαι τυχερός και ευχαριστώ το Θεό γι’ αυτό, που γνώρισα τη γυναίκα μου, την παντρεύτηκα και έχω δυο παιδιά μαζί της! Είναι μια «νίκη» που με έχει ολοκληρώσει ως άνθρωπο και με κάνει καθημερινά να χαίρομαι για την οικογένεια που έχω φτιάξει!

Η πορεία αυτή δεν έχει μόνο νίκες. Πώς διαχειρίζεστε τις ήττες; Έρχεται κάποτε η στιγμή που είναι αργά για τον αθλητή να φέρει νίκες; Σκεφτήκατε ποτέ να αφήσετε τον αθλητισμό;

Από τις ήττες μας μαθαίνουμε και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε, κάποια στιγμή όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος και θα πρέπει να είσαι δυνατός να το δεχτείς! Τον πρωταθλητισμό θα τον αφήσω αλλά τον αθλητισμό ποτέ γιατί είναι τρόπος ζωής για να διατηρούμε την υγεία μας ψυχικά και σωματικά.

Ακούμε συνεχώς για αθλητές που παλεύουν μόνοι τους, για νέα παιδιά που στερούνται τις μικροχαρές και που παρακαλούν για υποστήριξη. Ισχύουν όσα μαθαίνουμε; Υπάρχει στήριξη σ’ αυτή την προσπάθεια;

Η αλήθεια είναι ότι στήριξη από την πολιτεία δεν υπάρχει, ο καθένας μας προσπαθεί μόνος του να βρει κάποιους χορηγούς που θα κάνουν το έργο του πιο εύκολο. Είμαι τυχερός που έχω διακρίσεις και βρήκα ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια μου όλα αυτά τα χρόνια, τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη βοήθεια!

Πού ξεκινήσατε την ενασχόληση με τον αθλητισμό και σε ποιά ηλικία; Πώς καταλήξατε τελικά στο άλμα εις μήκος και άλμα εις ύψος;

Ξεκίνησα τον αθλητισμό στα 10 και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο. Όταν πήγα φοιτητής στην Αθήνα με βρήκε ένας προπονητής στα άτομα με αναπηρίες και μου είπε να δοκιμάσω. Με βάση τα σωματικά μου προσόντα με έπεισε ότι με υπομονή και επιμονή θα φτάσω ψηλά! Ευτυχώς είχε δίκιο! Στην αρχή έκανα 100 και 200 μέτρα, αλλά εμένα μου άρεσαν περισσότερο τα άλματα. Γιατί η αίσθηση όταν πετάς και είσαι στον αέρα είναι μοναδική!

Ξέρουμε ότι χρειάζεται απόλυτη πειθαρχία στο πρόγραμμα ενός αθλητή και σταθερή προσήλωση.. Τί αποφεύγετε με απόλυτη συνέπεια; Πώς είναι ένα καθημερινό πρόγραμμα που οδηγεί στη νίκη;

Δεν πίνω αναψυκτικά και αλκοόλ, επίσης δεν τρώω junk food, πατατάκια και παρόμοια, μόνο λίγη μαύρη σοκολάτα καμιά φορά. Προσέχω πολύ τη διατροφή μου γιατί μέσα από αυτή βοηθώ το σώμα μου να κάνει αποκατάσταση για να ξανακάνω προπόνηση. Τρώω κάθε τρεις ώρες, γυμνάζομαι κάθε μέρα και προσέχω τον ύπνο μου και τα πόδια μου. Επίσης κάνω μασάζ όταν είμαι κουρασμένος και γενικά «ακούω» το σώμα μου για να γίνεται η προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς. Γενικά, καθημερινά χρειάζεται πρόγραμμα αλλά το βασικότερο απ’ όλα είναι ότι αγαπάω αυτό που κάνω!

Επόμενοι προγραμματισμένοι αγώνες;

Έχω ακόμα 1-2 αγώνες εντός Ελλάδας και ελπίζω να είμαι στην αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Ιούλιο στο Παρίσι.

Ποιά είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον Γιώργο, όταν θα ολοκληρωθεί ο κύκλος του πρωταθλητισμού;

Θα συνεχίσω να αθλούμαι σίγουρα! Ίσως να με απασχολούσε το κομμάτι της προπονητικής γιατί μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να γίνονται καλύτεροι και να εξελίσσονται!

Τί θα λέγατε σε ένα παιδί που έχει πρόβλημα αναπηρίας και θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και τί θα λέγατε σε ένα που έχει κλειστεί στον εαυτό του και δε θέλει να κάνει τίποτα;

Θα το παρότρυνα να το κάνει γιατί έχει μόνο θετικά στοιχεία να κερδίσει και είναι ωραίο να θέτουμε στόχους και να προσπαθούμε να τους πετύχουμε σε οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας! Τώρα σε ένα παιδί που δεν κάνει τίποτα πάλι θα του έλεγα ότι ο αθλητισμός θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα, πιο δυνατός και να πιστέψει στον εαυτό του. Είναι από τους καλύτερους τρόπους κοινωνικοποίησης, ειδικά ο συλλογικός.

Μια ευχή για τους αναγνώστες του elpis calling…

Να κάνουν όνειρα για τη ζωή τους και να τα κυνηγάνε με πάθος και αγάπη! Καμιά προσπάθεια δεν πάει χαμένη, ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένουμε στο τέλος, θα μας έχει ανταμείψει η προσπάθεια!

…… ……. ……. ……. ……. ……..

Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στο προσωπικό αρχείο του Γιώργου Κωστάκη

Πρόσφατα

Κ.Π.Καβάφης, Φωνές

Κ.Π.Καβάφης, ΦωνέςΙδανικές φωνές κι αγαπημένεςεκείνων που πεθάναν, ή εκείνων...

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία

Η στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μέλλουσα μητέρα τόσο για να καταφέρει να διαχειριστεί τις συνεχείς αλλαγές, όσο και για να προετοιμαστεί για μια υγιή σχέση με το μωρό της.

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως…

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το...

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση...Τί είναι το έμφραγμα...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Κ.Π.Καβάφης, Φωνές

Κ.Π.Καβάφης, ΦωνέςΙδανικές φωνές κι αγαπημένεςεκείνων που πεθάναν, ή εκείνων που είναιγια μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.Κάποτε μες στα όνειρά μας ομιλούνε·κάποτε μες στην σκέψη...

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία

Η στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μέλλουσα μητέρα τόσο για να καταφέρει να διαχειριστεί τις συνεχείς αλλαγές, όσο και για να προετοιμαστεί για μια υγιή σχέση με το μωρό της.

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως…

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως...Στις απογοητεύσεις του κόσμου που πόλεμος και καταστροφή και πείνα και βάσανα και τώρα πια...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading