ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Το αψεγάδιαστο…

Το αψεγάδιαστο… Το τέλειο ψάχνουμε. Αυτό, το λείο. Εκείνο που δεν έχει ίχνος ελαττώματος, εκείνο που έχει έρθει αβίαστα και χωρίς κόπο, όπως πολλές διαφημίσεις διατυμπανίζουν. Όμως, σχεδόν ποτέ δεν κοιτάμε μέσα μας, μόνο τη γυαλάδα του ζηλεύουμε και βλέπουμε στην απίθανη επιφάνειά του την αντανάκλασή μας. Αγωνιωδώς το ζητάμε. Το μοναδικό σε χαρίσματα, τον γεμάτο έμπνευση, τον ιδανικό εαυτό μας. Σώμα, κεφάλι, μυαλό, υλικά, σπίτια, αυτοκίνητα, όλα τέλεια. Η βιομηχανία του τέλειου σε πλήρη άνθηση.

Τέλειοι θέλουν να είναι όλοι σε ομορφιά και καλυμμένοι σε κάθε ανάγκη και κυρίως με μοναδικό στόχο την διάκριση. Κι ας είναι ό,τι να ‘ναι! Αρκεί να έρθει μια κάποια επιτυχία, χωρίς να ξέρουμε καν, αν αυτό είναι που πραγματικά θέλαμε. Πόσα χρόνια μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για το πόσο τέλεια είναι όλα και πως αν δεν ζούμε ως τέλειοι στο τέλειο σύμπαν τους, αυτό που δεν αντέχει τις ατέλειες, ξέρεις, το ιλουστρασιόν, τότε δεν είμαστε άξιοι να ζούμε ανάμεσά τους!

Πόσο επηρεαστήκαμε και τρέξαμε να φτιάξουμε ό,τι υπήρχε πάνω μας όμορφο, ν’ αλλάξουμε όσα οι άλλοι μας έπεισαν ότι είναι άσχημα, να τα στριμώξουμε σ’ έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο, αυτόν που όλοι θα θέλαμε κατά βάθος να υπήρχε, μα που τελικά δεν υπάρχει.

Όχι στην ανθρώπινη διάσταση τελικά, όχι στην καθημερινότητα, όχι στις δυσκολίες, όχι στις διαφορές. Το διαφορετικό πολεμιέται ως εκεί που αντέχει ανθρώπου νους, το διαφορετικό σε όλες του τις μορφές το μάχεται ένα βασανισμένο και κλονισμένο ψυχικά κανονικό.

Και ενώ υπάρχει το διαφορετικό, κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε, δεν το θέλουμε στην ουσία και όλες οι θεωρίες και οι διδασκαλίες περί αγάπης πάνε σύννεφο! Εξαφανίζονται γιατί δεν μπορούν να αντέξουν την ομορφιά της ζωής, αυτής της ζωής που έχει τα πάντα και που συμπληρώνει η κάθε μικρή ατέλεια μια πελώρια ομορφιά, τόση που η ψυχή δεν αντέχει!

Εύχομαι ο καθένας μας να βρει τον τρόπο να βάλει φως στη ζωή του και να δει όσο πιο καθαρά γίνεται τις πραγματικές του επιθυμίες, την αληθινή ομορφιά και τη μοναδικότητα του διαφορετικού!

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Η Βαρκελώνη έκλεψε την καρδιά μου…

Η Βαρκελώνη χρωστά πολλά στον Γκαουντί ή Γκαουδί, αυτόν τον σπουδαίο αρχιτέκτονα που του έμελλε να φύγει από την ζωή γιατί τον πάτησε το τραμ, όμως άφησε τόσο σπουδαίο, τεράστιο, ιδιοφυές έργο, ίσως και παρανοϊκό.

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading