ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Με συσπείρωση θα λυθούν τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας

Με συσπείρωση θα λυθούν τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας

Είδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγο συμπονετικό, λόγο ουσιαστικό, λόγο υποστήριξης των ανθρώπων που παλεύουν τόσες μέρες, (για να μην πω τόσα χρόνια, στην Ελλάδα ζούμε!), είδα μήπως λόγο που προτείνει λύσεις ή κάτι, κάτι που να μπορεί να δώσει δύναμη και θάρρος σε όσους το έχασαν (είμαστε πολλοί, μη νομίζετε!), είδα μήπως λόγο τιμής από αυτούς που κατέχουν μια θέση στα αξιώματα για όλες τις καταστροφές διαχρονικά και για τις πυρκαγιές ειδικά;

Όχι, δεν είδα.

Αυτό που είδα και πολύ με τρόμαξε ήταν λόγος καταγγελτικός και όχι πειστικός, λογύδρια πολλά μίσους, λόγους πολλούς να μας δώσουν μια να πέσουμε στο γκρεμό, λόγους διάσπασης, διαχωρισμού του λαού, είδα λόγια του παλιού άκαμπτου συστήματος να βγαίνουν από στόματα προοδευτικών, είδα κοινώς λογομαχίες χωρίς ουσία μα λέξεις και έννοιες που μόνο ντροπή είναι για όλους μας, είδα όσα δε θα ήθελα να δω σε μια χώρα προοδευτική και ευνομούμενη, χώρα της αλλαγής και της εξέλιξης!

Εγώ πάλι ξέρετε, στο δικό μου κόσμο, θα ήθελα το κοινοβούλιο να εκπροσωπείται από ενωμένες δυνάμεις, που η μία «φιλοσοφία» κόμματος θα βρίσκει τη λύση και θα συμπληρώνεται από κάποια άλλη για θέματα που δεν κατέχει, που η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και όχι η διάσπαση θα αλλάξει τα έντονα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας, που δε θα αποκλείονται όσοι είναι εκτός «πλαισίου», που θα προλαμβάνουν το κακό και θα φροντίζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όλοι μαζί, ξεκινώντας από τα πολύ μικρά έως τα πολύ μεγάλα..

Εδώ όμως όπως φαίνεται πάει ανάποδα η δουλειά, οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν! Αν δεν αλλάξουν όμως και τα κόμματα λογική στη βάση τους, (άλλωστε η ιστορία δείχνει ότι δεν πάει καθόλου καλά το μοντέλο που χρόνια ατελείωτα υπηρετούν και παθιάζονται), δε θα δούμε τέτοια θαύματα ούτε μέσα στη Βουλή και κυρίως, ούτε έξω από αυτή.

Οι οικολόγοι θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ως γραφικοί, όπως και όποιοι πρεσβεύουν το διαφορετικό με τα γνωστά κριτήρια,

μα για δες πως έρχονται τα πράγματα και βρίσκεται ο ένας τελικά να έχει την ανάγκη του άλλου!

Το πιο βασανιστικό όμως είναι ο λαός αυτής της μικρής αριθμητικά χώρας, (που δεν είναι ξέρετε 11 εκατομμύρια πια, πάει, άλλαξε αυτό, φτάσαμε τα 9.716.889) και που εξακολουθεί να υποστηρίζει ένα παλιακό πολιτικό σύστημα που συστηματικά τον παρακάμπτει, αλλά αντί της συσπείρωσης προωθεί τη διάσπαση ξανά και ξανά και ξανά από μόνος του με τα λεγόμενά του, αναλώνεται σε ανοησίες στα μέσα δικτύωσης, (πολλές φορές θύμα έχω πέσει και η ίδια, δυστυχώς), είναι κι αυτό κατά πως φαίνεται ιός της εποχής τον οποίο έχουμε κολλήσει σχεδόν όλοι, (οι υπόλοιποι απλά παρακολουθούν κουτσομπολεύοντας αυτούς που τα λένε, ό,τι κι αν είναι αυτό τέλος πάντων που λένε) και στην ουσία τελικά υπηρετούμε το απόλυτο τίποτα, μιλάμε για το τίποτα και χωριζόμαστε για το τίποτα! Με άλλα λόγια, βγάζουμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας!

Για όσο οι έλληνες θα μιλούν ως κομματικοί αντιπρόσωποι και θα αρνούνται να αποκτήσουν δικό τους λόγο, αντικειμενική και καθαρή σκέψη, ιδέες πρωτότυπες και όχι αντιγραφές κομματικού φυλλαδίου, λέξεις παρωχημένες, έννοιες παρωχημένες που μας κρατούν πίσω αντί να δίνουν ώθηση στο νέο και στην εξέλιξη, θα ζούμε τις οδυνηρές συνέπειες μιας συστηματικής και καταστροφικής προσπάθειας απαξίωσης του καλού, του δίκαιου, του σωστού σε ανθρωπιστική βάση που δεν θα έχει καμία σχέση με τον κομματικό διαχωρισμό και τις αηδίες που αναμασούμε ημιμαθώς, λειτουργούντες για ίδιον όφελος!

Με συσπείρωση θα λυθούν τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας… Photo by John Cameron on Unsplash

Κούρασε όμως πολύ το μοντέλο αυτό, κουραστήκαμε να ζούμε στην κοινωνία που προβάλει ως μόνη λύση τη φυγή ή διαφυγή σε άλλες χώρες, που εκθειάζει τον τρόπο που ζουν οι εκτός Ελλάδας, αλλά και τους τύπους και το σύστημα.

Μα για δες κάτι πράγματα, την ίδια στιγμή οι ίδιοι που το εκθειάζουν, δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και φέρονται αλλιώς στη χώρα τους, σχεδόν ηδονίζονται να παρανομούν, να κάνουν τσαμπουκάδες, να το παίζουν μάγκες εκεί που τους παίρνει, να ζουν αναρχοαυτόνομα αλλά να έχουν απαίτηση όλα τα υπόλοιπα να λειτουργούν ρολόι!

Γίνονται συνεπείς και τυπικοί μόνο εκτός χώρας, αρκεί αυτό, γιατί εκεί τα πρόστιμα πληρώνονται ίσως, δεν ξέρω, προσπαθώ να βρω εξήγηση στο φαινόμενο, με τον ίδιο τρόπο που προσπαθώ να καταλάβω γιατί κάποιος ανάβει φωτιά με καύσωνα και αέρα ή γιατί ενώ υπάρχει αυστηρή προειδοποίηση θεωρείται απαραίτητο να ρίξω πυροτεχνήματα ή να ανάψω ιπτάμενα φαναράκια για να κάνω εφέ στους καλεσμένους μου!

Είναι όλα τόσο μικρά και τόσο μεγάλα ταυτόχρονα!

Η νοοτροπία αυτής της χώρας, η νοοτροπία των πολιτών αυτής της χώρας (με) έχει κουράσει αφάνταστα και δεν ξέρω, ίσως τελικά η φυγή να είναι η μόνη λύση, αλλά και πάλι, προτιμώ να φύγουν αυτοί που δε λένε να εννοήσουν τα προβλήματα παρά εγώ να αφήσω τον τόπο μου, που ίσως έχει ακόμα μια μικρή ελπίδα να σωθεί!

Αλλά δε θα φύγουν. Όλοι εδώ θα μείνουμε, ίσως τα παιδιά μας φύγουν, οι νέοι που ψάχνουν το καλύτερο ή κάποιοι ενήλικες που βρίσκουν ακριβώς την ίδια δουλειά που τώρα κάνουν, με τα ίδια ακριβώς προσόντα, αλλά με τριπλάσιο μισθό σε μια άλλη χώρα, συνήθως γεμάτη πράσινο, τάξη, καθαριότητα, πόρους, ευκολίες και άλλα περιττά!

Και όχι, η εξιδανίκευση ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου, παντού βρίσκει κανείς ελλείψεις και προβλήματα, αλλά να, κάποιες φήμες λένε, ότι ίσως υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευχαριστημένοι με τα βασικά τους και έρχονται και μας το λένε ξεσηκώνοντάς μας, εκτός κι αν είναι κι αυτό εκ του πονηρού για να μας δια-σπάσουν και να μας τσακίσουν το ηθικό, το τέλμα έτσι κι αλλιώς το έχουμε φτάσει.

Βρισκόμαστε ήδη στο σημείο που κανείς μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα

κι αυτό αφορά τον κόσμο όλο και εδώ θα γενικεύσω με καμάρι και όλους τους τομείς! Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε αυτό, όπου κι αν «ανήκουμε», (τι αστείο ρήμα αλήθεια), τόσες ελπίδες, όχι φρούδες, έχουμε για να ξεκινήσουμε να διορθώνουμε τα αδιόρθωτα δεκαετιών.

Το θέμα είναι θέλουμε;

Σίγουρα μπορούμε, δεν είμαι σίγουρη ότι θέλουμε. Ούτε οι οικολόγοι μόνοι τους μπορούν να τα καταφέρουν, ούτε οι καπιταλιστές, ούτε οι αριστεροί, ούτε οι κεντρώοι.

Ας συσπειρωθεί επιτέλους ο πολιτικός κόσμος για το κοινό όφελος!

Θέλετε να πω παγκόσμια; Θα το πω. Θέλετε να πω, τοπικά; Πάλι θα το πω!

Φτάνει η διάσπαση! Μα έχει κουράσει τόσο πολύ το μοντέλο κι αυτοί που το υπηρετούν που δεν ξέρω, ίσως τελικά να πρέπει να ακολουθήσω τις φήμες!

Πρόσφατα

Κ.Π.Καβάφης, Φωνές

Κ.Π.Καβάφης, ΦωνέςΙδανικές φωνές κι αγαπημένεςεκείνων που πεθάναν, ή εκείνων...

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία

Η στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μέλλουσα μητέρα τόσο για να καταφέρει να διαχειριστεί τις συνεχείς αλλαγές, όσο και για να προετοιμαστεί για μια υγιή σχέση με το μωρό της.

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως…

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το...

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση...Τί είναι το έμφραγμα...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Κ.Π.Καβάφης, Φωνές

Κ.Π.Καβάφης, ΦωνέςΙδανικές φωνές κι αγαπημένεςεκείνων που πεθάναν, ή εκείνων που είναιγια μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.Κάποτε μες στα όνειρά μας ομιλούνε·κάποτε μες στην σκέψη...

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία

Η στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μέλλουσα μητέρα τόσο για να καταφέρει να διαχειριστεί τις συνεχείς αλλαγές, όσο και για να προετοιμαστεί για μια υγιή σχέση με το μωρό της.

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως…

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως...Στις απογοητεύσεις του κόσμου που πόλεμος και καταστροφή και πείνα και βάσανα και τώρα πια...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading