ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Δεν είσαι μόνος! Σού έχω νέα…

Λοιπόν, έχω νέα να σου πω, φτιάξε καφέ! Δε γιορτάζουν...

Κάτι θα γίνει και μη σκας!

Κάτι θα γίνει και μη σκας!...Λεπτό το λεπτό...

Ένας χρόνος elpis calling!…

Ένας χρόνος elpis calling!

Μια τέτοια ωραία μέρα σαν κι αυτή στο elpis calling δημοσιεύθηκε η πρώτη ανάρτηση. Απίστευτο! Σαν χθες μού φαίνεται. Πέρασε ένας δημιουργικός χρόνος με τόσες πολλές εμπειρίες, αγωνίες κι άλλες τόσες σκέψεις και ιδέες.

Κάθε ανάρτηση με πήγαινε ένα μικρό βήμα μπροστά, ένα τόσο μικρό μα σημαντικό βήμα. Ένιωσα χαρά, αγωνία, έκανα λάθη, έκανα γνωριμίες με αξιόλογους ανθρώπους που μπήκαν στην καρδιά μου. Ακολούθησα την πιο όμορφη διαδικασία η οποία λειτούργησε και θεραπευτικά!

Τελικά, να που όλα έχουν τον χρόνο τους να συμβούν, χωρίς προκαθορισμένα ραντεβού μα έτσι ξαφνικά, όπως ξαφνικά ένα δύσκολο βράδυ του Νοέμβρη στις 18, άνοιξα τον υπολογιστή και άρχισα να γράφω, για την ακρίβεια να επιλέγω «δημοσίευση» με τρεμάμενο χέρι.

Και κάπως έτσι, με υψηλή πίεση, ταχυκαρδία, υπεραερισμό, μουδιάσματα και διάφορες άλλες επιπλοκές, με επίσημες και επίμονες κρίσεις πανικού, ξεκίνησε η διαδικτυακή παρουσία μου στον κόσμο των ελληνικών blogs, σ’ αυτή την σπουδαία «γειτονιά» ανθρώπων.

Και σ αυτό το ταξίδι σας καλώ, στο ό,που μπορείς να φτάσεις φτάσε, ακόμα κι αν αυτό είναι δίπλα. Αυτό το βήμα που σε πήγε δίπλα, θα σε πάει και σε ένα άλλο και αυτό στο επόμενο. Κι όταν τα βήματα γίνουν πολλά, θα κοιτάξεις πίσω και θα πεις μα, πως ήρθα ως εδώ;…

Μόνο γι αυτό το βήμα το αργό αξίζει όλη η ζωή. Που δεν είναι ροζ, δεν είναι εύκολη, δεν είναι μαύρη. Είναι πολλά, είναι όλα μαζί και οι δυσκολίες και οι χαρές και οι ανατροπές. Κι εμείς έχουμε δώρο τα χρόνια μας, όσα κι αν είναι αυτά και πρέπει, αξίζει να τα ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Μικρά βήματα μας πάνε στα μεγαλύτερα κι αυτά κάποια στιγμή θα ορίσουν την τροχιά μας στον κόσμο. Στον μικρό αυτό κόσμο που εντελώς παράξενα και μεταφυσικά κληθήκαμε να ζήσουμε με όσα κουβαλά ο καθένας στο σώμα και στην ψυχή του και για όσο!

Στον χώρο των ελληνικών ιστολογίων βρήκα ανθρώπους ταλαντούχους, με όρεξη για δημιουργία σε διαφορετικούς τομείς, με όραμα και ασταμάτητη προσπάθεια για κάτι καλύτερο, με στόχο την επικοινωνία και την επαφή με τον άλλο άνθρωπο. Βρήκα φωτεινά πνεύματα που αν τους είχε μια επιχείρηση στη διάθεσή του, θα είχε κάνει τεράστια άλματα προόδου.

Κάποιοι από αυτούς στην ανεργία, άλλοι στην ημιαπασχόληση, άλλοι σε φουλ εργασία και ωράρια τρελά, με παιδιά ή χωρίς, με προβλήματα υγείας, οικονομικά, με διαφορετικά ταλέντα όπως και να έχει, δίνουν συχνά το παρόν από το διαδίκτυο και προσφέρουν όσα έχουν, όσα ξέρουν και μπορούν. Το να διοχετεύει κάποιος κάπου την δημιουργικότητά του και την χαρά για εξέλιξη είναι τόσο σημαντικό!

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για τον καθένα που αποφασίζει μια μέρα να δείξει όσα κάνει κι όσα έχει μέσα του με κάθε ρίσκο. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν τελικά πολλοί καλοί άνθρωποι εκεί έξω, αληθινοί, ευγενικοί, καλλιεργημένοι, μερακλήδες και ολίγον τι τρελοί που σέβονται τον εαυτό τους και αφιερώνουν πολύ προσωπικό χρόνο, μπαίνοντας στην διαδικασία να ψάχνουν και να σκέφτονται και να δημιουργούν, ώστε να φτάνει η κάθε ανάρτηση τους σωστή και όμορφη στα μάτια σας!

Είμαι πολύ χαρούμενη λοιπόν που η δική μου «θεραπεία» φαίνεται να έπιασε τόπο και γι αυτό το κατόρθωμά μου, μαζί με τα γενέθλια του elpis calling σάς καλώ να γιορτάσουμε με όση ελπίδα, πίστη, αγάπη, κουράγιο και θέληση έχουμε, με στόχο πάντα το καλύτερο, το επόμενο βήμα!

Ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας και την συμπάθεια και τα λόγια καλοσύνης που ως τώρα έχω δεχθεί.

Σας στέλνω φιλί, αγκαλιά και ευχές, πολλές ευχές σαν κι αυτές που έδινε η γιαγιά μου. Μία να πιάσει, θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι! Να είστε πάντα καλά και να μην ξεχνάτε τον καλύτερο φίλο και βοηθό… τον εαυτό σας!

Δείτε κι εδώ εκείνη την πρώτη ανάρτηση… Δεν θα περιμένω την κατάλληλη στιγμή, γιατί απλά δεν υπάρχει!

Κατερίνα, ευχαριστώ.

Πρόσφατα

Κ.Π.Καβάφης, Φωνές

Κ.Π.Καβάφης, ΦωνέςΙδανικές φωνές κι αγαπημένεςεκείνων που πεθάναν, ή εκείνων...

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία

Η στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μέλλουσα μητέρα τόσο για να καταφέρει να διαχειριστεί τις συνεχείς αλλαγές, όσο και για να προετοιμαστεί για μια υγιή σχέση με το μωρό της.

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως…

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το...

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση...Τί είναι το έμφραγμα...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Δεν είσαι μόνος! Σού έχω νέα…

Λοιπόν, έχω νέα να σου πω, φτιάξε καφέ! Δε γιορτάζουν...

Κάτι θα γίνει και μη σκας!

Κάτι θα γίνει και μη σκας!...Λεπτό το λεπτό...

Η Βαρκελώνη έκλεψε την καρδιά μου…

Η Βαρκελώνη χρωστά πολλά στον Γκαουντί ή Γκαουδί, αυτόν τον σπουδαίο αρχιτέκτονα που του έμελλε να φύγει από την ζωή γιατί τον πάτησε το τραμ, όμως άφησε τόσο σπουδαίο, τεράστιο, ιδιοφυές έργο, ίσως και παρανοϊκό.

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Κ.Π.Καβάφης, Φωνές

Κ.Π.Καβάφης, ΦωνέςΙδανικές φωνές κι αγαπημένεςεκείνων που πεθάναν, ή εκείνων που είναιγια μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.Κάποτε μες στα όνειρά μας ομιλούνε·κάποτε μες στην σκέψη...

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία

Η στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μέλλουσα μητέρα τόσο για να καταφέρει να διαχειριστεί τις συνεχείς αλλαγές, όσο και για να προετοιμαστεί για μια υγιή σχέση με το μωρό της.

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως…

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως...Στις απογοητεύσεις του κόσμου που πόλεμος και καταστροφή και πείνα και βάσανα και τώρα πια...

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μόνο ένας χρόνος;;; Νομίζω πως σε διαβάζω απο πάντα!!!! Πόσο όμορφα τα είπες βρε Ελπιδάκι μου!!! Τι υπέροχη παρέα που κάνουμε. Διαφορετικοί όλοι κι ομως με τα ίδια κίνητρα.
    Χρόνια πολλά στο διαδικτυακό σου σπιτικό. Πάντα ζεστό και φιλόξενο όπως η ψυχή σου:)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading