ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

“Το κλειδί των συναισθημάτων” Σίλβια Κονγκόστ, εκδόσεις Πεδίο

“Το κλειδί των συναισθημάτων” Σίλβια Κονγκόστ, εκδόσεις Πεδίο
Ο δρόμος για να ανακαλύψουμε την ελευθερία της αγάπης, Σειρά: Συναισθήματα

Αν και το εκδοτικό σύμπαν είναι γεμάτο πια από χιλιάδες τίτλους βιβλίων αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης, θετικής ψυχολογίας, αυτοβοήθειας, αυτογνωσίας και όλα τα είδη που μας έρχονται στο νου, (και που όλοι έχουμε έστω ένα σε κάποιο ράφι), εγώ θα σας μιλήσω για ένα μικρό, μικρούλικο βιβλιαράκι, που εντελώς τυχαία βρέθηκε στο οπτικό μου πεδίο, στην έκθεση βιβλίου της πόλης μας στην πλατεία Eλευθερίας, ένα απόγευμα με απίστευτη υγρασία και μεγάλη δυσκολία γενικώς.

Αγαπώ πολύ τα μικρά βιβλία που είναι γεμάτα ουσία. Έχω αρκετά στην προσωπική μου “συλλογή” και δυσκολεύομαι η αλήθεια με όσα έχουν περιττές πληροφορίες, μόνο και μόνο για να γεμίζουν οι σελίδες και να μεγαλώνει ο όγκος τους. Αλλά, δικό μου πρόβλημα είναι αυτό και πάμε στο προκείμενο που δεν είναι άλλο από την ιστορία δύο ανθρώπων σε σχέση και που μέσα από τη σύντομη παρουσίαση των συνεδριών ψυχανάλυσης της κοπέλας, φτάνουμε στον τρόπο της λύσης του προβλήματος που αντιμετώπιζε η Αλίθια με τον σύντροφό της και ίσως τελικά με τη ζωή της.

Η Αλίθια, μετά την προτροπή της φίλης της, επισκέπτεται έναν ψυχολόγο “αυθεντία” ο οποίος θα τη βοηθήσει να βγει από το αδιέξοδο της σχέσης της στο οποίο βρίσκεται αρκετά χρόνια, ή τουλάχιστον αυτή ήταν η αφορμή για να βάλει σε σειρά σκέψεις και να ξεκινήσει μια ουσιαστική διαδικασία γνωριμίας με τον εαυτό. Πολύ βασικό στοιχείο και αναφέρεται στα θετικά γιατί τονίζεται από την αρχή, η παρότρυνση της φίλης, η οποία όταν βλέπει ότι δεν μπορεί πια να βοηθήσει περισσότερο, παραπέμπει την Αλίθια στον ειδικό, που δεν είναι άλλος από τον πιστοποιημένο ψυχολόγο Αρμάντο Κορτές.

“Το κλειδί των συναισθημάτων” Σίλβια Κονγκόστ

Η Σίλβια Κονγκόστ, σε εκατό μικρές σελίδες γεμάτες συναισθήματα, μας βοηθά να ανακαλύψουμε το δρόμο προς την ελευθερία της αγάπης. Γιατί, δεν είναι όλα αγάπη κι ας μοιάζουν ως τέτοια. Δεν είναι αγάπη η εγκατάλειψη του εαυτού και της σχέσης, δεν είναι αγάπη η αναβολή της χαράς, δεν είναι αγάπη η παρουσία απουσία, ούτε η εξάρτηση.

Οι υγιείς σχέσεις είναι μια υπόθεση δύσκολη, η υγιής σχέση με τον εαυτό είναι η πιο δύσκολη δουλειά που θέλει απόφαση και δέσμευση να αναλάβουμε την ευθύνη μας και να προχωρήσουμε στη ζωή με δύναμη και χαρά και τόλμη και αλήθεια.

Έτσι λοιπόν, η συγγραφέας, ψυχολόγος η ίδια με εξειδίκευση στα θέματα αυτοεκτίμησης και συναισθηματικής εξάρτησης, μας εκπλήσσει με μια αληθινή ιστορία. Μέσα από αυτή την ιστορία μαθαίνουμε, πως τρία είναι τα συναισθήματα που κρατούν καθηλωμένη την Αλίθια και τον καθένα από μας: η θλίψη, ο φόβος και η ενοχή και πριν φτάσουμε να αναλύσουμε αυτό το τρίπτυχο, πρέπει να περάσουμε τη βασική εκπαίδευση “Σκέψη – Συναίσθημα – Συμπεριφορά”.

Πολλές σκέψεις θα κάνουμε, πολλές εικόνες θα έρθουν στα μάτια μας, αρκετά κοινά σημεία ίσως βρούμε, κάποιοι ίσως ταυτιστούν απόλυτα με την Αλίθια και που για δες τελικά, πόσο άμεσα μας πάει στην Αλήθεια που αναζητά ο καθένας, όταν οι σχέσεις δεν εξελίσσονται όπως θα έπρεπε.

Απλά, συνοπτικά και κατανοητά όσα διαβάζουμε σε τούτο το μικρό βιβλιαράκι των εκδόσεων Πεδίο, της ψυχολόγου Σίλβια Κονγκόστ, με την πρωταγωνίστρια Αλίθια Πράδα να βρίσκει λύση σε όσα την είχαν μπλοκάρει και να οδηγείται τελικά στο δρόμο για την ανακάλυψη της ελευθερίας της αγάπης. Έναν δρόμο που όλοι περπατάμε και θέλουμε να είναι ευχάριστος και αληθινός και η συγγραφέας μας δείχνει τον τρόπο.

Πρόσφατα

Η κουβέρτα

Η κουβέρταΤις φωνές ακόμη τις άκουγε σαν έκλεινε τα...

Τα Ψυχοσωματικά των Χριστουγέννων

Τα Ψυχοσωματικά των ΧριστουγέννωνΕίναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι...

Ο δρόμος του σπαραγμού – Στέλλα Καλλέ

Ο δρόμος του σπαραγμού - Στέλλα ΚαλλέΜέσα μας,...

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Να μάθουμε να αναπαυόμαστε…

Να μάθουμε να αναπαυόμαστε...Κάποιες φορές φαίνονται όλα τόσο δύσκολα!...

So, this is Matala, τα Μάταλα της Κρήτης…

So, this is Matala, τα Μάταλα της ΚρήτηςΞεκινώντας παραμονή...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα δειλινά, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

Η κουβέρτα

Η κουβέρταΤις φωνές ακόμη τις άκουγε σαν έκλεινε τα μάτια του για ύπνο, φορές, εκεί που είχε κάνει το γιατάκι του, στην είσοδο της...

Τα Ψυχοσωματικά των Χριστουγέννων

Τα Ψυχοσωματικά των ΧριστουγέννωνΕίναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που τρέμουν στην ιδέα της εορταστικής περιόδου που έρχεται. Νομίζουμε ότι τα Χριστούγεννα...

Ο δρόμος του σπαραγμού – Στέλλα Καλλέ

Ο δρόμος του σπαραγμού - Στέλλα ΚαλλέΜέσα μας, όλοι έχουμε αυτήν την ευαίσθητη χορδή, που χτυπά με θλίψη και νοσταλγία, όταν κάτι διαβάζουμε,...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ