ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Εκεί πάνω ακόμα τα σύννεφα χορεύουν!…

Να θυμηθώ σήμερα να ζωγραφίσω χρώματα. Από αυτά τα...

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπες Και συ εγώ Κι όταν μιλήσουν...

Στον παφλασμό των κυμάτων…

 

20864670_340223703089377_1171638605_n.jpg
Δίπλα στο κύμα δες πόσο ωραία ανθίζουν και στεριώνουν τα λουλούδια!

Στην καρδιά μου πάντα θα υπάρχουν αγαπημένοι προορισμοί και πάντα θα θέλω να επιστρέφω. Όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά. Κι αν ήμουν μόνη στη ζωή αυτό θα έκανα. Θα πήγαινα σε μέρη που νιώθω μια μεγάλη αγκαλιά, θα πήγαινα εκεί που νιώθω φροντίδα κι ας μην είναι κανένας δικός μου κοντά. 

IMG_20170729_185440-01.jpeg
Ντυμένες στολισμένες με τα πλεκτά τους οι πιο όμορφες ομπρέλες του νότιου Κρητικού…

Υπάρχει ο φανταστικός τόπος, ο αγαπημένος, ο ιδανικός, αυτός που ακόμα δεν πήγα και νομίζω πως αν πάω, θα δω τον παράδεισο και θα θέλω να μείνω εκεί για όσο ζω. Υπάρχει και το ταξίδι του μυαλού, που με την φαντασία μου μπορώ να πάω και να δω, όλα τα μέρη του κόσμου στα οποία έτσι κι αλλιώς πηγαίνω «ταξιδεύοντας» κάθε βράδυ στα όνειρα! Σπουδαία ταξίδια είναι αυτά, ειδικά όσο βλέπεις το πορτοφόλι άδειο και την προοπτική αυτή να πετά στα σύννεφα!

20170808_140357-01.jpeg

Όμως το να βλέπουμε καινούριους τόπους, πάντα θα είναι ιδιαίτερο και μοναδικό, πάντα μόνο καλό έχει να δώσει ο νέος προορισμός, όποιος κι αν είναι όσο κοντά ή μακριά, όσα πολλά ή λίγα έξοδα κάνουμε για να τον φτάσουμε.

20170729_195145-01.jpeg
Το μπλε μπροστά όλου του κόσμου και τα Παξιμάδια απέναντι, στα 7,5 μίλια νότια της Αγίας Γαλήνης!

 

Ένα ανοιχτό βιβλίο ζωής είναι τα ταξίδια, γεμίζουν τα μάτια και την ψυχή με τόση γνώση, χορταίνει το βλέμμα εικόνες, προσδιορίζουν αλλιώς το διαφορετικό και την απόσταση. Γίνεσαι ένα με τον κόσμο, ένα με τον κάθε άνθρωπο κάθε τόπου και λίγο πριν φύγεις νιώθεις κομμάτι του, που του χαρίζεις λίγο από το σύντομο βίο σου, του χαρίζεις λίγο από σένα. Το αφήνεις εκεί και ξέρεις πως αν γυρίσεις, όποτε επιστρέψεις ξανά σ αυτό το σημείο του κόσμου, πάλι εκεί θα βρεις αυτό που άφησες, πάλι οι μνήμες θα ξυπνήσουν μέσα σου και θα αφήσουν ξανά κομμάτι του νέου σου εαυτού, του πιο έμπειρου, του πιο συνειδητοποιημένου.

20170729_155822-01.jpeg
Στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου τα κύματα γαργαλάνε τα άνθη κι αυτά χαρίζουν χρώματα και μυρωδιές στο ευχαριστώ τους…

Ο χρόνος κυλά ωραία με τα ταξίδια. Ο χρόνος που περνά αγαπιέται καλύτερα με τα ταξίδια. Δεν θα έπρεπε να είναι πολυτέλεια μα είναι. Δεν θα έπρεπε να γίνονται αιματηρές αποταμιεύσεις για να πραγματοποιηθούν, αλλά συμβαίνει. Τόσο σπάνια πια ο κόσμος καταφέρνει να ξεκλέψει λίγο από δω λίγο από κει για να κάνει σύντομες αποδράσεις, ακόμα και μερικά χιλιόμετρα από το σπίτι του, ακόμα και μερικές ολοήμερες εκδρομές, που κι αυτές τελικά αξίζουν τόσα πολλά γεμίζοντας ενέργεια και χαρά τον καθένα. Κάνουν τις ώρες να περνούν αργά και νομίζεις τελικά πως λείπεις μέρες, πως είσαι κάπου ταξίδι και όχι σύντομη εκδρομή.

20170729_195132-01.jpeg
Περιμένουν τον ήλιο να ξαποστάσει, καρτερούν το πρωί που θα ξημερώσει…

Δυο μικρά κομμάτια της νότιας πλευράς της Κρήτης ήθελα να σας δείξω, χωρίς πολλές λεπτομέρειες για να μην σας κουράσω, ίσα για να δείτε ομορφιά και αγριάδα μοναδική. Στην περιοχή του Λέντα θα περιπλανηθούμε σε ένα δύσβατο σημείο διαδρομής προς Καλούς Λιμένες ως την παραλία του Χρυσόστομου, στην οποία φτάσαμε αποκαμωμένοι, μέσω ενός κακοτράχαλου χωματόδρομου γεμάτου στροφές και ενώ είναι μόνο λίγα χιλιόμετρα, δεν έχει ακόμα φτιαχτεί, αποτελώντας αρνητικό στοιχείο για όσους επισκέπτονται την περιοχή. 

20170806_122833-01.jpeg
Και πας και βλέπεις και σκόνη τρυπώνει από παντού, μα στο τέλος του δρόμου είναι το θαύμα!… μη γυρίσεις πίσω, μόνο πήγαινε…
20170806_123424-01.jpeg
Αγαύη αιώνια, αθάνατη, στέκει στον καύσωνα σιωπηλά και παρακολουθεί την θάλασσα, τα ζωντανά, τους περαστικούς…
20170806_122547-01.jpeg
Θερμοκήπια σχεδόν παντού, πλαστικά και λάστιχα δεξιά κι αριστερά, ξένα μέσα στο τοπίο, στον κακοτράχαλο δρόμο από Λέντα για Καλούς Λιμένες …

Δυτικά της περιοχής αυτής και με πρόσβαση από διαφορετικό δρόμο, είχε προηγηθεί βόλτα σε ένα άλλο ονειρεμένο σημείο δίπλα από την Αγία Γαλήνη, τον Άγιο Γεώργιο. Υπέροχο τοπίο, μοναδικό, που αποζημιώνει τον κόπο σου να φτάσεις ως εκεί.

20170806_072259-01
Ξημερώνει…

Ξημερώνει και τα καΐκια επιστρέφουν, ξεκινούν, πηγαινοέρχονται. Όπως οι σκέψεις, άλλες βρίσκουν τον δρόμο τους, άλλες ανακατεύονται με μεγάλες δυσκολίες, άλλες τακτοποιούνται όμορφα στο μυαλό.

20170806_211633-01.jpeg
Μικροί άνθρωποι στην μεγάλη θάλασσα… σέβονται, αφουγκράζονται, ησυχάζουν και γίνονται μεγάλοι!…

Κι όλα φαίνεται να μπαίνουν σε τάξη. Όλα λειτουργούν βάσει μιας αιώνιας, μοναδικής ισορροπίας, ρυθμισμένης σε κάθε λεπτομέρεια. Όλα οδηγούνται στη φύση σωστά, όλα υπακούν, μόνο ο άνθρωπος κάνει τόσο σαματά.

20170729_205601-01.jpeg
Και στον παφλασμό του κύματος, η καρδιά ρυθμίζεται ξανά… τικ και τακ, σιγά σιγά, σε κάνει να την ακούσεις θες δε θες…

Η φύσις μηδέν μήτε ατελές ποιεί μήτε μάτην… Ουδέν άτακτον των φύσει. Αριστοτέλης

20170806_130007-01.jpeg
Η παραλία του Χρυσόστομου, δυο βήματα από εκεί που τα καλά βαπόρια βρίσκουν τα καλά λιμάνια για να ξαποστάσουν…

Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε να παλεύει με τη Φύση για να επιβιώσει. Σ’ αυτόν τον αιώνα, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει, πρέπει να την προστατέψει. Ζακ Υβ Κουστώ

20170806_082839-01.jpeg
Χαρούμενα που θα είναι αυτά τα παράθυρα! Κάθε στιγμή ακούν και βλέπουν, μυρίζουν την αρμύρα και χαιρετούν τα ψαράδικα που βγαίνουν από την Λούτρα…

Τί να θέλει άραγε ο άνθρωπος από την ζωή του; Πώς επιθυμεί ο σύγχρονος πολίτης του κόσμου να ζει και πως εννοεί την ζωή; Τα ήσυχα μέρη λιγοστεύουν, οι αξιόλογοι άνθρωποι επισημαίνουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, μα κάνουμε πως δεν ακούμε. Και οι ψυχές εξακολουθούν να βασανίζονται και οι μέρες να δυσκολεύουν. Μα πάντα υπάρχει ελπίδα.

Και μόνον οι αποδράσεις στη φύση μπορούν να μάθουν σε μικρούς και μεγάλους τι σημαίνει σεβασμός, τι σημαίνει αξία!

20170729_160144-01.jpeg
Παίζω με τη ζωή παίζει κι αυτή με μένα
Κρατάω μυστικά στον άνεμο κρυμμένα
Κι η άγρια μοναξιά άνοιξε σαν λουλούδι
Και τ’ άρωμά της το ‘κανα τραγούδι…

Ελπίδα Π.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραλίες που αναφέρονται στην πηγή: http://www.cretanbeaches.com

Πρόσφατα

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε...

Γιάννης Ρίτσος – Σχήμα της απουσίας

Γιάννης Ρίτσος - Σχήμα της απουσίαςΠοτέ δε φεύγουν τα...

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!Κάπου ανάμεσα σε δεκάχρονο, οκτάχρονο και προνηπιάκι,...

Οι άντρες περνούν μαμά!

Οι άντρες περνούν μαμά!Τον άκουγε από το δωμάτιο, που...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Εκεί πάνω ακόμα τα σύννεφα χορεύουν!…

Να θυμηθώ σήμερα να ζωγραφίσω χρώματα. Από αυτά τα...

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπες Και συ εγώ Κι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα δειλινά, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε πως η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί την επιδημία του 21ου αιώνα. Στις μέρες μας παρατηρείται μια...

Γιάννης Ρίτσος – Σχήμα της απουσίας

Γιάννης Ρίτσος - Σχήμα της απουσίαςΠοτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ' τα σπίτια τους,τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια της μητέρας τουςτην ώρα που...

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!Κάπου ανάμεσα σε δεκάχρονο, οκτάχρονο και προνηπιάκι, δουλειές, αναδουλειές και κόντρα δουλειές -γιατί είπαμε τα οικιακά δεν αμείβονται;- θυμάμαι που και που...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ