Οι λέξεις που μάθαμε, οι λέξεις που δεν εννοούμε…

0
Τί είναι αλληλεγγύη;

Αλληλεγγύη. Ουσιαστικό γένους θηλυκού. Αίσθημα ενότητας μεταξύ των ανθρώπων. Ο άλλος εγγύς, και με αγάπη πάντα σε όλα τα ζωντανά του κόσμου! Η αλληλοβοήθεια, η αλληλοκατανόηση, η αλληλοσυμπαράσταση ̇ όλα τούτα με αγάπη πρέπει να συμπληρώνουν την ουσιαστική λέξη.

Και μεις τί μάθαμε;

Μα φέτος πάλι μάθαμε άλλες λέξεις. Κάποιες μη ουσιαστικές. Σαν γαρνιτούρα στο κυρίως πιάτο. Μάθαμε άλλες εξηγήσεις. Πώς πρέπει να μιλάμε και τι σημαίνει αυτό που λέμε. Μάθαμε αν το όχι μας τελικά είναι ναι ή μεταφράζεται κατά βούληση και τι αποτελέσματα μπορεί να έχει!

Μα ποτέ αυτό που λες δεν θα σημαίνει κάτι, αν δεν σε μάθουν νωρίς να το εννοείς. Κι αν το εννοείς, πρέπει να το αντέξεις. Να βγεις στους δρόμους φωνάζοντας. Να το δυναμώσεις κι άλλο. Να ντυθείς κίτρινα, κόκκινα, ίσως και πράσινα. Να του δώσεις νόημα πρέπει και αξία με κάθε τρόπο, για να μην βρεθούν τα χρώματα σε παγωμένες θάλασσες και τα γιλέκα σε Σηκουάνες και λασπόνερα.

Άμα δεν είναι ξεκάθαρο το θέλω, άστα να πάνε! Όσα χάσταγκ και να χρησιμοποιήσεις, πάλι άκρη δεν θα βρεις!

Και τόσα τιπς και ινφορμέισιον τι θα τα κάνεις;

Και τα ίνφο και τα ταγκ και τα φίλτρα και οι εφαρμογές και τα γίγα και τα μοντέλα και τα φιλ γκουντ και φιλ γκρέιτ και τα γκετ ινσπάιερντ και τα σελφ κέαρ… Όλα τα λαβ γιορ σελφ, τα μεντιτέισον και τα ριλάξινγκ τάιμ, σε τίποτα δεν θα σε χαλαρώσουν! Κυρίως τα φουλφίλμεντ, κυρίως αυτά. Και τα νο φίλτερ και τα θρόουμπακ και τα τζόιφουλ και τα οπτιμίστικ μα και κυρίως το λαβ μάι σελφ, αυτό κυρίως και στο ριπίτ σε τίποτα δεν θα ωφελήσει!

Σπουδαίο όμως και μοναδικό, αξία ανεκτίμητη και πρόοδος στη ζωή το θινκ πόσιτιβ! Το δίχως άλλο!

Πολλές οι άγνωστες οι λέξεις, σπασμένοι κωδικοί…

Και είναι πολλές, μα τόσο πολλές οι άγνωστες οι λέξεις που και αυτό το κρίσταμς τάιμ θα με κολλήσουν στον τοίχο, γιατί δε νιώθω και τόσο στο μουντ και σχεδόν χωρίς καθόλου ινσπάιερ προσπαθώ να ανταπεξέλθω στα ον ντιμάντ των ημερών και στα καθέκαστα γεγονότα. Και με τόσα γκιβγουέι και τα φότο οφ δε ντέι θα λάμψει ο κόσμος λέει από χαρά κι εγώ πως θα χωρέσω!

Πολιτική και οικονομία, συγκρούσεις και απειλές, διαδηλώσεις και καταστροφές, τρομοκρατίες, δυστυχήματα και εγκλήματα. Χώρες αναστατωμένες κι ο θείος να φωνάζει «ξυπνήστε ρε, πέντε οικογένειες κυβερνούν τον πλανήτη!»

Φωτιές, σεισμοί, κατολισθήσεις, εκρήξεις, εκρήξεις γενικώς, εκτροχιασμοί. Ενεργούν τα ηφαίστεια και επισημαίνουν «δεν είστε άτρωτοι, ξυπνήστε!».

Και οι μέρες πέρασαν…

… και τελικά γουάτ χαβ γιου νταν; Έλα ντε! Είναι ένα είδος μαζοχισμού να λες και να λες ότι θα κάνω και θα δείξω και τελικά να σε πιάνει η τρέλα των ημερών και να βλέπεις ότι πλησιάζει το τέλος της χρονιάς, της υποθετικής αριθμητικής των ημερών και να λες τελικά τίποτα δεν έκανα πάλι και να πέφτεις ακόμα πιο εύκολα σε θλίψη!

Μα ο χρόνος είναι εδώ για όλους, από το βρέφος της πρώτης ημέρας ο χρόνος μετρά και περνά. Τι ωραία να είμαστε καλά και να περνά ο χρόνος! Ας υπολογίσουμε όσα έχουμε κι ας μετρήσουμε όλα αυτά που μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία.

Γιατί ευτυχία δεν είναι να έχεις, αλλά να είσαι. Κι εφόσον είσαι, έχεις ευτυχία και πληρότητα.

Η μέρα των Χριστουγέννων έφυγε κι όλα τα δοξάσαμε εκτός από Έναν. Τον πιο μεγάλο από όλους Ξένο! Μα πάλι έχουμε χρόνο…

Χρόνια πολλά αγαπημένοι άνθρωποι! Χρόνια καλά και φωτισμένα, ειρηνικά! Κάθε καλό στις ζωές σας!

Ελπίδα Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ