ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Ο Ευάγγελος Γεωργακόπουλος στο elpis calling…

Ο Ευάγγελος Γεωργακόπουλος στο elpis calling

Δεν αφήνει τις στιγμές να περνούν, δεν χάνονται οι σκέψεις του στον χρόνο. Γίνονται εικόνες, καταγράφονται όλες, αποσαφηνίζονται τα συναισθήματα, αναλύονται, λύνονται οι κόμποι με τρόπο ευγενικό κι ας έγιναν οι μέσα αγώνες σώμα με σώμα κι ας πέρασαν με κόπο τα τεστ αντοχής.

Όλα με τρόπο προσεγμένο μπαίνουν σε σειρά και η ψυχή ησυχάζει, ομορφαίνει τις ασχήμιες, αμβλύνει τις αμυχές, ανοίγει δρόμο στο καλό. Χαρά μεγάλη για το elpis calling να φιλοξενεί στην όμορφη παρέα του τον Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, φυσικοθεραπευτή και  ψυχοθεραπευτή Gestalt, για να μοιραστεί μαζί μας τις αλήθειες του και μερικά από τα πιο όμορφα όνειρά του.

Τόπος καταγωγής, μνήμες από το παρελθόν. Άντεξαν στον χρόνο οι φιλίες;

Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν 47 χρόνια και μεγάλωσα στην άκρη αυτής της πόλης, στο Πέραμα. Μια πόλη που πρωτοκατοικήθηκε  από πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης. Μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή αυλή με τη γιαγιά και τον παππού, από την Πόλη εκείνη και από τη Σμύρνη εκείνος, κυρίαρχα πρόσωπα. Μνήμες παρά πολλές και πολύ τρυφερές. Παιχνίδι, οικογενειακές συναντήσεις, Πολίτικες συνήθειες. Ήταν μια αυλή που πραγματικά ένιωσα την έννοια της οικογένειας, του πυρήνα της ζωής μου… αυτό είναι και το σημαντικό που κρατώ στην καρδιά μου πολύ ζωντανό, η οικογένεια από την Πόλη.

Όσο για τις φιλίες μου είναι λίγες και καλές που αντέχουν στο χρόνο με το δικό τους μοναδικό χρώμα, φιλίες όπου μπορώ να καταθέσω τα εσώτερα και τα απόκρυφα με ασφάλεια και με την άνεση της αποδοχής.

Ανατροπές στον κύκλο της ζωής υπήρξαν; Τυχαία μα σημαντικά γεγονότα;

Ανατροπές; Η ζωή πορεύεται στο χρόνο και όλα αλλάζουν διαρκώς. Η δική μου δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Αυτό που έμαθα έως τώρα είναι να τις αποδέχομαι με γαλήνη και νηφαλιότητα, όχι άκοπα βέβαια, ούτε ανέξοδα. Το σίγουρο είναι πως ό,τι έχει ανατραπεί και ό,τι έχει αλλάξει, μού προσέφερε ωριμότητα και εμπειρία. Έτσι γίνομαι πιο συνειδητοποιημένος πατέρας, θεραπευτής, σύντροφος και φίλος.

Δε θέλω να ονοματίσω ξεχωρίζοντας κάποια συγκεκριμένα γεγονότα, όλα είχαν τη δική τους και ξεχωριστή σημασία. Ίσως αυτό που γενικότερα θα μπορούσα να πω, είναι ότι ξεχωρίζω εκείνες τις αλλαγές ή ανατροπές που με έφεραν σε επαφή με τα αδιόρατα και σκοτεινά κομμάτια της ύπαρξής μου.

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας παραμένει δυνατό ως σήμερα;

Η επιμονή μου, η τρέλα μου και η μανία μου να ονειρεύομαι! Τι να την κάνω μια άνυδρη ζωή από όνειρα;

Είστε κοντά σ’ αυτά που ονειρευτήκατε;

Αν είμαι κοντά σε αυτά που ονειρεύτηκα; Δεν ξέρω… αυτό που σίγουρα μπορώ να πω, είναι πως έχω πατήσει σε αρκετές κορυφές ονείρων μου. Όμως δεν σταματώ, σχεδιάζω πάντα το επόμενο ταξίδι για το πιο μεγάλο και όμορφο τοπίο που ονειρεύομαι!

Εμπειρία και χρόνος πηγαίνουν μαζί. Είναι τελικά σύμμαχοι μας;

Για μένα εμπειρία είναι όλα αυτά που έχω βιώσει και βιώνω και αυτά είναι ο πλούτος μου, ανεκτίμητος και μοναδικός. Και όλα αυτά συμβαίνουν στην χρονικότητα της ζωής μου. Τα βιώματα και ο χρόνος είναι αυτά που συνθέτουν τον χάρτη της ζωής μου, το στίγμα μου. Αποδέχομαι με στωϊκότητα το μεγάλωμά μου ταξιδεύοντας στο χρόνο και στις εμπειρίες.

Ισορροπεί η καθημερινότητα με τις ανάγκες της προσωπικής ζωής;

Δύσκολο ερώτημα και ένας διαρκής στόχος που πάντα έως τώρα μου ξεφεύγει! Η καθημερινότητά μου είναι ένας αγώνας δρόμου που τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να τον κάνω λιγότερο ενεργοβόρο και με διάθεση να μην χανω την επαφή με αυτά που αγαπώ… την κόρη μου, την οικογένειά μου και το γράψιμο.

Για όλα όσα αγαπάμε χρειάζεται χρόνος και προσπάθησα να τον μοιράσω δίκαια για να καταφέρω να ολοκληρώσω και το πρώτο μου βιβλίο, που σε πολύ λίγες μέρες εκδίδεται, που είναι στην ουσία αυτό που είμαι και ό,τι βίωσα και βιώνω.

Τι πυροδοτεί την αγάπη για όσα κάνετε; Τι οδηγεί στην έμπνευση της κάθε στιγμής;

Η αγάπη και η έμπνευση για αυτά που κάνω αναβλύζει από τα ίδια μου τα βιώματα. Από τις ματαιώσεις και τις απογοητεύσεις μου, από τις πληγές μου, από τον ίδιο τον άνθρωπο. Ωστόσο μια μοναδική και απαστράπτουσα πηγή έμπνευσης είναι η κόρη μου. Ζωοδόχος πηγή…

Ζούμε εποχές παγκόσμιας αναστάτωσης και ανασφάλειας. Σε τι βαθμό επηρεάζουν την ζωή και τις επιλογές σας;

Ένα τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι ο Κεμάλ είναι πολλές φορές οδηγός μου για τον τρόπο που υπάρχω σε αυτόν τον κόσμο και στην παγκόσμια ευθραυστότητα και ανασφάλεια. Πάντα πιστεύω μέσα μου ότι μπορώ να προσφέρω ένα μικρό λιθαράκι, για να έρθει έστω και μια μικρή αλλαγή στον μικρόκοσμό μου. Ό,τι συμβαίνει στην παγκόσμια κοινότητα σαφώς και προσφέρει πινελιές στα συναισθήματά μου και στη διάθεσή μου. Θυμώνω, πεισμώνω, απογοητεύομαι, χαίρομαι, γιορτάζω, τα πάντα!

Το μέλλον δεν προβλέπεται, μα πάντα υπάρχουν σχέδια. Ελπίζετε ακόμα;

Ελπίζω ναι! Και ονειρεύομαι! Είναι θέση και τρόπος ύπαρξης αυτό. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω, είναι το ιστίο μου σε αυτή τη ζωή.

Μια ευχή για τους αναγνώστες του elpis calling…

Μια ευχή… από το πιο κόκκινο της καρδιάς μου εύχομαι πλήρωση ψυχής και μια ζωή γεμάτη με συναντήσεις στις πιο όμορφες ακρογιαλιές των πιο όμορφων ονείρων μας…

………………………………………………………………………..

Το πρώτο βιβλίο του Ευάγγελου Γεωργακόπουλου με τίτλο “Στον κόσμο μου…” από τις εκδόσεις Andy’s publishers και με φωτογραφίες του Στέφανου Πατεράκη, θα παρουσιαστεί στις 14 Δεκεμβρίου ημέρα Παρασκευή και έξι το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50. 

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Η Βαρκελώνη έκλεψε την καρδιά μου…

Η Βαρκελώνη χρωστά πολλά στον Γκαουντί ή Γκαουδί, αυτόν τον σπουδαίο αρχιτέκτονα που του έμελλε να φύγει από την ζωή γιατί τον πάτησε το τραμ, όμως άφησε τόσο σπουδαίο, τεράστιο, ιδιοφυές έργο, ίσως και παρανοϊκό.

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading