Να είσαι έτοιμος για την ευτυχία…

0

Ναι, ξέρω! Το βλέπεις να έρχεται, το πλησιάζεις ή σε πλησιάζει, προγραμματίζεις, κάνεις συνέχεια λίστα με όσα πρέπει να γίνουν, γράφεις, σβήνεις, καθαρογράφεις ξανά, αγοράζεις νέα σημειωματάρια ή φτιάχνεις δικά σου, τα στολίζεις, τα ζωγραφίζεις, κολλάς ωραίες εικόνες, τα ψεκάζεις να μυρίζουν όμορφα. Περνά ο καιρός και συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο, φτιάχνεις καφέ στον κάθε φόβο ξεχωριστά, στην κάθε ανασφάλεια, στο κάθε πισωγύρισμα. Τα λέτε, τα ξαναλέτε. Αλλάζεις κούρεμα για να νιώσεις διαφορετικά, ανανεώνεις γκαρνταρόμπα για να σε βρουν οι αλλαγές καλοντυμένη και φρέσκια και συνεχίζεις να κάνεις στενή παρέα με την λίστα.

Σχεδόν στοχεύεις κάπου και παίρνεις φόρα. Χτυπάς στην πόρτα της ντουλάπας, κολλά το χέρι στην εξώπορτα. Γυρνάς πίσω. Ξεντύνεσαι. Φοράς φόρμες, φτιάχνεις καφέ, κοιτάς το σημειωματάριο. Δεν είχες plan B για κάτι τέτοιο, σε τρώει η αγωνία. Τι θα κάνεις τώρα; Δεν έχεις τρόπο, δεν ξέρεις πως, δεν βγαίνει το πρόγραμμα, φοβάσαι το όχι, φοβάσαι μην κάτι πάει λάθος, φοβάσαι και την λάμψη σου.

Μα η προσπάθεια που πρέπει να γίνει δεν σε αφήνει σε ησυχία. Αφήνεις τις μέρες να κυλήσουν, ηρεμείς, ετοιμάζεσαι καλύτερα, συζητάς, τα βάζεις κάτω, χαρτί μολύβι αριθμοί και αποφάσεις. Γιατί ξέρεις ότι το θες πολύ, ξέρεις ότι μπορείς, μα δυσκολεύεσαι στον τρόπο. Αρχίζεις να μελετάς, κάνεις μια μικρή έρευνα, δουλεύεις με στρατηγική και ξέρεις ότι όλα θα γίνουν στον χρόνο τους χωρίς βία, η μια κίνηση θα φέρει την άλλη και όλες μαζί οι προσπάθειες θα σε φτάσουν στην αφετηρία του στόχου σου. Τρέξε τώρα ή περπάτα γρήγορα. Οι κόποι σου θα ανταμειφθούν. Φτάνει που το κατάλαβες και έκανες την αρχή!

……………………………………………………………………..

Κρατήστε μια θέση και προγραμματίστε το ταξίδι που θα σας φτάσει στο όνειρό σας. Ό,τι πίσω έχουμε αφήσει περιμένει, μας την έχει στημένη και μην τρομάξετε όταν θα σας κάνει “μπου”, γιατί θα σας κάνει μια μέρα, αυτό είναι δεδομένο!

Αυτό που έχει αφήσει ο καθένας μας στο πίσω μέρος της σκέψης του για λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει, είναι ίσως και αυτό που θα μπορούσε να μας έχει κάνει ευτυχισμένους. Είναι ίσως το σημείο αναφοράς μας, που θα μπορούσε να μας δείξει όσα αξίζουν απ’ όσα δεν αξίζουν ούτε άλλο δευτερόλεπτο της προσοχής μας.

Μην αφήνεις άλλο να σε επηρεάζουν, αν πρώτα δεν κοιτάξεις βαθειά μέχρι να καταλήξεις στο αν αξίζουν. Αν αξίζουν όσο τελικά νομίζεις, όσο και να κρύβεσαι από αυτά θα έρθουν να σε βρουν… και κοίτα να είσαι έτοιμος για την ευτυχία!

Ελπίδα Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ