Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

0

Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό και τελικά, καθώς αποδεδειγμένα όλα θέλουν την ώρα τους, η στιγμή η κατάλληλη έφτασε και η ιδέα, η μικρή σκέψη, έγινε πράξη, για μένα σπουδαία πράξη, αφού δεν έμεινε μόνο ιδέα όπως τόσα άλλα, μα υλοποιήθηκε.

Κι έτσι δημιουργήθηκε το κανάλι στο YouTube όπου με μικρά βίντεο αναρτήσεις, θα μπορώ να σας μιλώ, όπως έκανα στο ραδιόφωνο. Κι αυτό πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικό. Τα βίντεο θα έχουν την θέση τους στην πλαϊνή στήλη της σελίδας μου, με τίτλο “Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα”….

Μου πήρε χρόνια να καταλάβω ότι το να κάνω μικρά βήματα, δεν ήταν χάσιμο χρόνου αλλά κέρδος. Όταν μπόρεσα να καταστείλω την τρελή λαχτάρα και την βιασύνη να τα βάλω όλα κάτω και να ξεκινήσω μαζεμένα όσα σκεφτόμουν, τότε έχασα τον έλεγχο. Ανακάλυψα ότι όχι μόνο αυτό δεν είναι εφικτό, αφού κάτι δεν θα γίνει σωστά ή θα μείνει λειψό, αλλά κι ότι μου δημιουργούσε απίστευτο στρες. Σημαντικά αυξημένο στρες που έβλαπτε την υγεία μου. Οπότε, και να μην ήθελα, θα έπρεπε να ρίξω ρυθμούς και να κατανοήσω το απλό βήμα που έπρεπε να ακολουθήσω, για να υλοποιηθούν όσα είχα κατά νου.

Βήμα βήμα το λοιπόν, ένα ένα κι όλα θα γίνουν, αρκεί να υπάρξει προγραμματισμός στο μυαλό και όχι βιασύνη. Μικρά βήματα μεν, μεγάλες πράξεις δε! Ειδικά όταν αυτές υπήρξαν κάποτε όνειρο ζωής που ήταν και καθημερινότητα.

Οπότε, θα αντιγράψω αυτό που σας λέω στο βίντεο και θα το ακούω και θα το διαβάζω ξανά και ξανά, γιατί παρόλο που το πιστεύω και το εφαρμόζω, είναι φορές που ξεχνιέμαι, που βιάζομαι ότι δεν θα προλάβω, ότι ο χρόνος φεύγει και δεν έχω κάνει τίποτα, μα, τελικά, σε ποιον έχω να λογοδοτήσω; Σε ποιον έχεις εσύ να λογοδοτήσεις; Και τι σημαίνει τίποτα τελικά;

Ναι, η ζωή τρέχει. Ναι, οι μέρες φεύγουν και τα νιάτα τα πρώτα, τα δεύτερα και τα τρίτα… όλα φεύγουν. Όμως, το “σπεύδε βραδέως” των προγόνων είναι μεγάλη αξία στη ζωή, όπως και το να εστιάσουμε στο παρόν σε όλα τα επίπεδα, χωρίς το άγχος του μετά, το άγχος ενός μέλλοντος που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε να καταλάβουμε. Οι αρχαίοι ημών, ο Χριστός, ο Βούδας το είχαν πει… Ό,που κι αν ψάξεις, σε όλα τα δόγματα και τις φιλοσοφίες, υπάρχει η διδασκαλία του να επικεντρωθούμε στο τώρα, σ’ αυτό που μπορούμε να κάνουμε και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Άλλωστε, ποιος ορίζει το αργά και το νωρίς; Ο χρόνος έχει το άπειρο!

Πολλά λοιπόν τα όχι και τα ναι που προκύπτουν στη ζωή μας, πολλές οι υποσχέσεις που αθετούνται και άλλες τόσες οι ενοχές. Μα τελικά, πόσος χαμένος χρόνος με σκέψεις που ποτέ δεν γίνονται πράξη, με ίσως, αν κι εφόσον… Μείνε στο παρόν και οργάνωσέ το με πίστη και ελπίδα, ότι κάτι πολύ καλό θα προκύψει πιθανά και στο μέλλον! Βήμα βήμα κι όχι όλα μαζί. Και κάτι καλό θα βγει από αυτό. Είμαι σίγουρη! Να σε προσέχεις. Να προσέχεις πολύ τον εαυτό σου και να τον αγαπάς!

Σε χαιρετώ και σου εύχομαι όλα τα καλά στη ζωή! Όλα θα γίνουν στην ώρα τους!

Ελπίδα Π.

Προηγούμενο άρθροΘέλω τα απλά…
Επόμενο άρθροΕγώ είμαι εσύ…
Παρατηρώ, ακούω, ερευνώ. Ζωγραφίζω, γράφω, σκαλίζω με συνοδεία μουσικής, δημιουργώ όπως μπορώ, μπλοκάρω και μπλο(γ)κάρω, μαθαίνω και ξεχνώ, πέφτω και σηκώνομαι. Αγάπη πρώτη το ραδιόφωνο. Ανάσα ζωής μια βόλτα. Κοιτώ ορίζοντα. Προσδοκώ αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ