ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Η Φουρνή μου, το χωριό μου…

Η Φουρνή μου, το χωριό μουΧρειάζονται πολλές ώρες και...

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτη…

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτηΤο πιο όμορφο θέαμα...

Θέλω τα απλά, τα όμορφα…

Δεν θέλω κόκκινους ουρανούς.Θέλω να είναι γαλανοί, λευκοί, έστω...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό και τελικά, καθώς αποδεδειγμένα όλα θέλουν την ώρα τους, η στιγμή η κατάλληλη έφτασε και η ιδέα, η μικρή σκέψη, έγινε πράξη, για μένα σπουδαία πράξη, αφού δεν έμεινε μόνο ιδέα όπως τόσα άλλα, μα υλοποιήθηκε.

Κι έτσι δημιουργήθηκε το κανάλι στο YouTube όπου με μικρά βίντεο αναρτήσεις, θα μπορώ να σας μιλώ, όπως έκανα στο ραδιόφωνο. Κι αυτό πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικό. Τα βίντεο θα έχουν την θέση τους στην πλαϊνή στήλη της σελίδας μου, με τίτλο “Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα”….

Μου πήρε χρόνια να καταλάβω ότι το να κάνω μικρά βήματα, δεν ήταν χάσιμο χρόνου αλλά κέρδος. Όταν μπόρεσα να καταστείλω την τρελή λαχτάρα και την βιασύνη να τα βάλω όλα κάτω και να ξεκινήσω μαζεμένα όσα σκεφτόμουν, τότε έχασα τον έλεγχο. Ανακάλυψα ότι όχι μόνο αυτό δεν είναι εφικτό, αφού κάτι δεν θα γίνει σωστά ή θα μείνει λειψό, αλλά κι ότι μου δημιουργούσε απίστευτο στρες. Σημαντικά αυξημένο στρες που έβλαπτε την υγεία μου. Οπότε, και να μην ήθελα, θα έπρεπε να ρίξω ρυθμούς και να κατανοήσω το απλό βήμα που έπρεπε να ακολουθήσω, για να υλοποιηθούν όσα είχα κατά νου.

Βήμα βήμα το λοιπόν, ένα ένα κι όλα θα γίνουν, αρκεί να υπάρξει προγραμματισμός στο μυαλό και όχι βιασύνη. Μικρά βήματα μεν, μεγάλες πράξεις δε! Ειδικά όταν αυτές υπήρξαν κάποτε όνειρο ζωής που ήταν και καθημερινότητα.

Οπότε, θα αντιγράψω αυτό που σας λέω στο βίντεο και θα το ακούω και θα το διαβάζω ξανά και ξανά, γιατί παρόλο που το πιστεύω και το εφαρμόζω, είναι φορές που ξεχνιέμαι, που βιάζομαι ότι δεν θα προλάβω, ότι ο χρόνος φεύγει και δεν έχω κάνει τίποτα, μα, τελικά, σε ποιον έχω να λογοδοτήσω; Σε ποιον έχεις εσύ να λογοδοτήσεις; Και τι σημαίνει τίποτα τελικά;

Ναι, η ζωή τρέχει. Ναι, οι μέρες φεύγουν και τα νιάτα τα πρώτα, τα δεύτερα και τα τρίτα… όλα φεύγουν. Όμως, το “σπεύδε βραδέως” των προγόνων είναι μεγάλη αξία στη ζωή, όπως και το να εστιάσουμε στο παρόν σε όλα τα επίπεδα, χωρίς το άγχος του μετά, το άγχος ενός μέλλοντος που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε να καταλάβουμε. Οι αρχαίοι ημών, ο Χριστός, ο Βούδας το είχαν πει… Ό,που κι αν ψάξεις, σε όλα τα δόγματα και τις φιλοσοφίες, υπάρχει η διδασκαλία του να επικεντρωθούμε στο τώρα, σ’ αυτό που μπορούμε να κάνουμε και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Άλλωστε, ποιος ορίζει το αργά και το νωρίς; Ο χρόνος έχει το άπειρο!

Πολλά λοιπόν τα όχι και τα ναι που προκύπτουν στη ζωή μας, πολλές οι υποσχέσεις που αθετούνται και άλλες τόσες οι ενοχές. Μα τελικά, πόσος χαμένος χρόνος με σκέψεις που ποτέ δεν γίνονται πράξη, με ίσως, αν κι εφόσον… Μείνε στο παρόν και οργάνωσέ το με πίστη και ελπίδα, ότι κάτι πολύ καλό θα προκύψει πιθανά και στο μέλλον! Βήμα βήμα κι όχι όλα μαζί. Και κάτι καλό θα βγει από αυτό. Είμαι σίγουρη! Να σε προσέχεις. Να προσέχεις πολύ τον εαυτό σου και να τον αγαπάς!

Σε χαιρετώ και σου εύχομαι όλα τα καλά στη ζωή! Όλα θα γίνουν στην ώρα τους!

Ελπίδα Π.

Πρόσφατα

Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού και μπανάνας

Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού και μπανάναςΒαδίζοντας στην...

“Αληθινή Ιστορία” του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας Δημόκα

"Αληθινή Ιστορία" του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας ΔημόκαΑς μην...

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling…

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling...Είναι αρκετά χρόνια...

Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες…

Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες...Ήρθαν πάλι αυτές οι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Η Φουρνή μου, το χωριό μου…

Η Φουρνή μου, το χωριό μουΧρειάζονται πολλές ώρες και...

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτη…

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτηΤο πιο όμορφο θέαμα...

Θέλω τα απλά, τα όμορφα…

Δεν θέλω κόκκινους ουρανούς.Θέλω να είναι γαλανοί, λευκοί, έστω...

Να μάθουμε να αναπαυόμαστε…

Κάποιες φορές φαίνονται όλα τόσο δύσκολα! Οι μέρες και...

Εκείνα τα μικρά μα τόσο σημαντικά…

Εκείνα τα μικρά μα τόσο σημαντικάΤα μικρά πράγματα που...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα δειλινά, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού και μπανάνας

Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού και μπανάναςΒαδίζοντας στην τελευταία εβδομάδα του πρώτου φθινοπωρινού μήνα, θέλω να την γιορτάσω με αγαπημένο συνδυασμό γεύσεων σε...

“Αληθινή Ιστορία” του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας Δημόκα

"Αληθινή Ιστορία" του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας ΔημόκαΑς μην ξεχνάμε πως και τα παιδιά διαβάζουν!Η «Αληθινή Ιστορία» του Λουκιανού, διασκευασμένη από την εξαίρετη συγγραφέα...

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling…

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling...Είναι αρκετά χρόνια που παρακολουθώ την καλεσμένη μας να εργάζεται στην Κρήτη, να κάνει μαθήματα και να δημιουργεί...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ