Αυτά που λύνονται!…

0

Λες και δεν έχουμε όλοι πρόβληματα! Λες και δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί με σμπαράλια υγεία! Είναι υποθετικό νομίζεις το πως βγαίνει και σήμερα η μέρα; Όχι, δεν είναι, δεν παίζουμε με αυτά. Ή που πουλήθηκε ξαφνικά η εταιρία και βρέθηκες σε μια στιγμή άνεργος είναι φαντασία; Όχι δεν είναι. Ούτε τα 400 φτάνουν, ούτε τα 500, ούτε καν τα 700… Μίκρυναν όλα, λες και συρρικνώθηκε το είναι μας μαζί με τα πορτοφόλια.

Λες να είναι φαντασία ο θάνατος; Όχι, δεν είναι. Συμβαίνει κάθε δευτερόλεπτο, σε κάθε σπίτι. Στο δικό μου, στο δικό σου. Δεν πρέπει, αλλά συμβαίνει. Και το ξαφνικό και το αναμενόμενο. Η αρρώστια είναι εδώ, σπάνια θα απαντήσω σε ευχάριστο τηλεφώνημα. Όλο κάτι άσχημο ακούω, σχεδόν κάθε βδομάδα η αρρώστια χτυπά την πόρτα κάποιου αγαπημένου. Τίποτα δεν είναι φαντασία. Ζούμε αυτό που λέγεται πραγματικότητα. Οπότε, η λίστα με τα προβλήματα είναι τεράστια!

Υπάρχει βέβαια και η άλλη λίστα. Αυτή με τις χαρές. Αλλά συνήθως, για να εκτιμηθεί και να αξιολογηθεί σωστά, πρέπει να τσαλακωθεί πολύ η λίστα με τα άλλα, τα δύσκολα. Κι έτσι ο χρόνος εξαφανίζεται με μαύρες σκέψεις, καθηλωτικές, τα γραφεία των γιατρών και των ψυχολόγων γεμίζουν και όταν μπεις στην πορεία αυτή, δύσκολα βγαίνεις.. ή τουλάχιστον όταν βγεις δύο πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί, θεωρητικά πάντα. Ή να είσαι τελειωμένος, ρετάλι από το αναμάσημα των προβλημάτων και να μην βλέπεις φως πουθενά παρά μόνο στις βιτρίνες των φαρμακείων ή να έχει φωτίσει κάπως το μέσα σου, ανάλογα με τον τρόπο που σκέφτεσαι και που θες να ζήσεις όσες καλές μέρες θα έχεις.

Προβλήματα υγείας, εργασίας, καθημερινότητας. Είσαι έτοιμος για όλα και όμως χιλιάδες εμπόδια ξεπετάγονται από παντού. Σου βάζουν τρικλοποδιές και σ αφήνουν χωρίς ελπίδα. Η αλήθεια είναι ότι και με κρίση και χωρίς κρίση, αυτά τα προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν… δεν είναι όλοι ευνοημένοι, δεν έχουν όλοι την ίδια τύχη, ούτε την καλή υγεία.

Σπίτια κλειστά και ψυχές μαυρισμένες, ανεργία, λογαριασμοί απλήρωτοι, θάνατοι και θλίψη, ασυνεννοησία και αυτιά που δεν ακούν τα προβλήματά σου. Μην κάνεις πίσω! Κρατήσου όσο μπορείς και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ηρεμήσει, να οργανωθεί και να αναζητήσει με καθαρό μυαλό λύσεις. Άνοιξε το παράθυρο! Δες!

Κι όταν δεν μπορείς μόνος να βρεις βοήθεια, ρώτα. Ζήτα πληροφορίες, ζήτα βοήθεια. Μη ντρέπεσαι. Κάποιες φορές δεν γίνεται μόνος να βρεις όλες τις λύσεις στα τόσα προβλήματα.. ζήτα ό,τι μπορεί να σε βγάλει από το αδιέξοδο, αλλά θυμήσου να μη ζητήσεις συμβουλές.

Να θυμάσαι πως ο μόνος που μπορεί να δώσει την σωστή απάντηση είσαι εσύ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ