ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Είμαστε ίδιοι σε όσα μας κάνουν ανθρώπους!…

Είμαστε ίδιοι σε όσα μας κάνουν ανθρώπους

Δεν πάει καιρός που ήρθα για μια ακόμη φορά σε διαφωνία με γνωστό, ο οποίος αδυνατούσε να καταλάβει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι, ακόμα κι αν διαφέρουμε σε εθνικότητα, πίστη, τρόπο ζωής, συμπεριφορά κλπ. Μου έκανε τόση εντύπωση!

Τί εννοείς, τον ρώτησα.. Πιστεύεις δηλαδή ότι οι άνθρωποι μιας οποιασδήποτε φυλής του κόσμου δεν είναι ίδιοι με σένα, δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια συναισθήματα, τα ίδια ένστικτα, τους ίδιους πόνους, τα παιδάκια δεν παίζουν με τα ίδια πράγματα, δε γελάνε το ίδιο, δεν κλαίνε το ίδιο; Πήρα σαν απάντηση το όχι. Σχεδόν τρόμαξα. Και συγχωρέστε με, αλλά μόνο μια εξήγηση μπορώ να δώσω σε αυτή την απάντηση και δε θα το σχολιάσω περισσότερο!

Πόσο περισσότερο όμως να αναπτύξω το θέμα της ομοιότητας! Το θεωρώ τουλάχιστον παράλογο να αναλύσω κάτι που είναι αυτονόητο. Απ’ όλα τα σώματα θα βγει αίμα αν χτυπήσουν, όλες οι μανάδες πονούν το ίδιο για τον χαμό των παιδιών τους, την ίδια ανάγκη για νερό και τροφή έχουμε όλοι, δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω τέτοιες τοποθετήσεις, ακόμα κι αν έχω να κάνω με άνθρωπο που έχει εντελώς κακιά ψυχή ή μια πολύ σοβαρή διαταραχή που δεν του επιτρέπεται να κατανοήσει ούτε τα βασικά.

Όμως είμαστε ίδιοι! “Είμαστε πολύ περισσότερο ίδιοι από όσο είμαστε διαφορετικοί” έλεγε και η Μάγια Αγγέλου και πώς να το αρνηθεί κανείς αυτό; Είναι μια διαπίστωση που δε θα έπρεπε να είναι διαπίστωση, δε θα έπρεπε καν να συζητάμε για αυτό το θέμα στις μέρες μας. Ναι, είμαστε περισσότερο ίδιοι απ’ ό,τι διαφορετικοί. Είμαστε ίδιοι στον πόνο, ίδιοι στην αρρώστια και στο θάνατο, ίδιοι στη χαρά και στις ανάγκες. Και γιατί συνεχίζουμε να κάνουμε το χατίρι σε όσους εκμεταλλεύονται την προώθηση της διαφορετικότητας δεν μπορώ να καταλάβω, σίγουρα όμως μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη και να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε!

Αυτά είχα να πω στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί, δεν είναι δα και κάτι καινούριο, δεν είναι ανακάλυψη, είναι η ζωή και η αλήθεια της, ακόμα κι αν υπάρχουν “άνθρωποι” ανάμεσά μας που δεν εννοούν να το καταλάβουν!

Κι ας κλείσω με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη που γράφει, “ο Θεός είναι αγάπη και δεν υπάρχει κανένας φόβος στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει το φόβο”. Ας αγαπήσουμε λοιπόν χωρίς φόβο με όλο μας το είναι, με όλη την ψυχή μας και δε θα βγούμε ζημιωμένοι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Τα φιλιά μου φίλοι απανταχού!

Μουσική: Peter Perio “The mixed”

Photo by Hasan Almasi on Unsplash

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading