ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Μια αγκαλιά και για σένα…

Αγκαλιά.. ποιος ξέρει να αγκαλιάζει;

Μου είπαν πως είναι τέχνη να ανοίγεις με αγάπη τα χέρια σου και να κλείνεις μέσα της τους ανθρώπους. Μου είπαν πως είναι τέχνη να ζει ο ένας για τον άλλο. Πέρα από θεσμούς και μέτρα νομικά και ανθρώπων έργα, το να ζεις με κάποιον είναι ιερό και μοναδικό, είναι δρόμος προς την τελειότητα. Είναι η απάντηση στη μοναξιά και στον εγωκεντρισμό, είναι η λύση στην ανευθυνότητα και την πλήξη. Είναι η ομορφιά της ζωής και της προσφοράς. Η απάντηση στο απρόσωπο.

Μας έμαθαν να μη ζητάμε και να μη λέμε την αλήθεια. Να κρύβουμε συναισθήματα κι ανάγκες, να υποθάλπουμε εγκληματίες όνειρα της ίδιας μας της ζωής και να μη ξέρουμε να ξεχωρίζουμε το όχι από το ναι.

Έτσι λοιπόν πάει η ιστορία. Ο άνθρωπος σήμερα δε θέλει να μοιράζεται, δε θέλει να δοκιμάζεται, δε θέλει να ξεβολεύεται. Προτιμότερο ίσως και να είναι τελικά το να μην έχεις υποχρέωση καμία σε κανέναν και για κανένα λόγο.

Αυτονομία διάθεσης. Καμία δέσμευση. Κανένας κανόνας για καμία σχέση. Συνεχές πήγαιν’ έλα στο γρήγορο, στο σχεδόν και στο περίπου, όμως στο βάθος η ψυχή να μένει διψασμένη για τα βασικά. Πιάσε ένα σάντουιτς να τελειώνουμε.. και σβέλτα ε!

Χρήματα. Αν δεν τα έχεις, δεν κάνεις τίποτα σ’ αυτή τη ζωή. Άρα για να’ χεις, πρέπει να είσαι μόνος και να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί τι να σου κάνουν τα 400 και τα 500, άρα ποιος σύντροφος θα σ’ αντέξει, άρα, γιατί να γινόμαστε πολλοί και να δεσμευόμαστε αφού δεν ξεχρεώνεται το χρέος και οι οφειλές και οι υποχρεώσεις, αφού οι κάρτες θα είναι μόνιμα φορτωμένες και το τζιπ παρκαρισμένο μονίμως (καίει τα άντερά του σου λέει) κι αφού δεν έχουμε υπομονή.

Και το ρολόι γυρνά ασταμάτητα χωρίς διακρίσεις, το ρολόι δεν ξέρει ποιος αγαπά, ποιος είναι νέος και ποιος γέρος, ποιος χρειάζεται πραγματικά το χρόνο και το χρήμα. Ποιος ζει τώρα μόνο με τον χρόνο; Ποτέ άλλοτε τα νιάτα δεν ήταν τόσο ασήμαντα όσο στην εποχή μας, που από μόνα τους χωρίς δουλειά και χρήμα, δε λένε τίποτα!

Το ρολόι δεν ξέρει. Αγνοεί τις ανάγκες. Και ανάγκες δεν είναι μόνο το χρήμα, η καταξίωση και η καρέκλα. Αυτά φεύγουν. Λιώνουν στο χρόνο. Αυτό που μένει είναι μια γλυκιά αίσθηση το βράδυ που πέφτει βαρύ το κεφάλι στο μαξιλάρι. Αυτό που μένει είναι η δροσερή αίσθηση μιας ανάμνησης στο πρωινό ξύπνημα, η πρώτη σκέψη της μέρας.

Αλήθεια, τι σκέφτεσαι το πρωί αμέσως μόλις ξυπνήσεις; Αυτό που μένει ίσως και να είναι κινητήριος δύναμη στη φριχτή πραγματικότητα που πρέπει να τρέξεις να προλάβεις για να…

Photo by Marco Bianchetti on Unsplash

Πρόσφατα

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη, π. Μιχαήλ Πατεράκης

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη άπλωνε τα κλαδιά της...

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα, εκδόσεις Εν Πλω

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα,...

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσας

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσαςΤυχαία ώρα. Τυχαία πλατεία....

Συγχώρεση σημαίνει, κάνω μέσα μου χώρο

Συγχώρεση σημαίνει, κάνω μέσα μου χώροΣυγχώρεση είναι η εκούσια...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη, π. Μιχαήλ Πατεράκης

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη άπλωνε τα κλαδιά της ως απάνω στα κεραμίδια του μικρού μας σπιτιού, γύριζε προς το μέρος του βορρά, άφηνε...

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα, εκδόσεις Εν Πλω

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα, εκδόσεις Εν ΠλωΣτη διαδρομή της ζωής μας άλλοτε χάνουμε κομμάτια του εαυτού μας, ξοδεμένα εδώ...

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσας

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσαςΤυχαία ώρα. Τυχαία πλατεία. Τυχαία Ελλάδα.Πάντως Κυριακή,τότε που δέεσαι στον χρόνο να ειρηνέψει.Στα παγκάκια, μισοί να κάθονται, μισοί ανεβασμένοι.Αλβανοί.Τώρα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading