ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Η Βούλα Στρατάκη στο elpis calling…

Η Βούλα Στρατάκη στο elpis calling

Η νέα γενιά της Κρήτης με την παράδοση οχυρό, τις αξίες των παππούδων και της ιστορίας του τόπου, κρατά ακόμα και μπαίνει μπροστάρης στα δύσκολα. Υμνεί την καθημερινότητα, δίνει θάρρος και πίστη, ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ανασεμιά στα δύσκολα της εποχής που μας ταλαιπωρούν.

Με ζωή γεμάτη ήχους παλιούς και σύγχρονους μα και λόγια καρδιάς, συστήνεται στην παρέα του elpis calling η Βούλα Στρατάκη, που καταφέρνει να μας συγκινήσει και να μας μεταδώσει αυτό που αισθάνεται, με τρόπο ουσιαστικό και ειλικρινή χωρίς περιττά στολίδια. Έτσι ακριβώς όπως ερμηνεύει τα τραγούδια της, τους σκοπούς του νησιού μα τιμώντας και την μουσική παράδοση της χώρας μας.

Η Βούλα Στρατάκη στο elpis calling

Τόπος καταγωγής, μνήμες από το παρελθόν. Άντεξαν στον χρόνο οι φιλίες;

Γεννήθηκα στο χωριό Ροδιά και εκεί έζησα μέχρι τα πέντε μου χρόνια. Μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης σε μια οικογένεια που υπήρχε η παράδοση. Τα αδέλφια μου ασχολούνται από παιδιά με την μουσική, οπότε έχω να θυμάμαι στιγμές στο σπίτι γεμάτο μελωδίες από κρητικά παραδοσιακά τραγούδια. Οι φιλίες όταν είναι πραγματικές, αληθινές, ναι, είναι ζωντανές και αντέχουν. 

Ανατροπές στον κύκλο της ζωής υπήρξαν; Τυχαία μα σημαντικά γεγονότα;

Ανατροπές υπάρχουν… Οτιδήποτε συμβαίνει δε νομίζω να είναι τύχη. Εμείς καθορίζουμε τα πάντα. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Κάτι φεύγει για να έρθει κάτι άλλο. Αποδέχομαι όσα συμβαίνουν. Σε δύσκολες στιγμές θα πρέπει κανείς να βρει την δύναμη να αντιμετωπίσει τα πάντα, αρκεί να υπάρχει πίστη και θέληση. Όλα είναι σημαντικά στη ζωή, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο, αρκεί να κάνεις ό,τι θεωρείς σημαντικό για εσένα.

Η Βούλα Στρατάκη στο elpis calling

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας παραμένει δυνατό ως σήμερα;

Δυνατό στοιχείο του χαρακτήρα μου… Δύσκολη ερώτηση! Δεν ξέρω να απαντήσω. Ποιος γνωρίζει το δυνατό στοιχείο του χαρακτήρα του… Δεν μιλώ για μένα, όσο κι αν ακούγεται κάπως, μα είναι η αλήθεια. Δεν ξέρω, ακόμα με μαθαίνω…

Είστε κοντά σ’ αυτά που ονειρευτήκατε;

Προσπαθώ να κάνω τις σκέψεις μου πραγματικότητα. Για ό,τι έχω κάνει ή έχω πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής νιώθω ικανοποιημένη. Ξεκίνησα να τραγουδώ με τα αδέλφια μου, που ήταν μεγάλη βοήθεια για μένα και αυτό που επιθυμούσα να κάνω ήταν να έχω δικούς μου μουσικούς, έτσι ώστε να καταφέρω να κτίσω σιγά σιγά το δικό μου σχήμα. Μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένη.

Η Βούλα Στρατάκη στο elpis calling

Εμπειρία και χρόνος πηγαίνουν μαζί. Είναι σύμμαχοι μας;

Ο χρόνος είναι γιατρός. Όσο περνάει ο χρόνος, γεμίζεις το τσουβάλι της ψυχής σου με εμπειρίες. Βλέπεις πιο καθαρά τα πράγματα και μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις που έρχονται πιο ώριμα, ήρεμα, πιο καθαρά.

Ισορροπεί η καθημερινότητα με τις ανάγκες της προσωπικής ζωής;

Νομίζω πως ο άνθρωπος όλα τα μπορεί. Αρκεί να θέλει. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να έχει χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους, τους δικούς του ανθρώπους λόγω δουλειάς. Προσπαθώ και ισορροπώ τις ανάγκες μου και την ανάγκη των δικών μου ανθρώπων για στιγμές. Είναι ό,τι πιο δυνατό υπάρχει. 

Τι πυροδοτεί την αγάπη για όσα κάνετε; Τι οδηγεί στην έμπνευση της κάθε στιγμής;

Αγαπώ την μουσική. Δίνει ζωή στα χρόνια μου! Έμπνευση μπορεί να μου δώσει η ίδια η ζωή. Η ζωή γενικά. Είναι τόσα πράγματα που μπορούν να σου δώσουν έμπνευση για μια καινούρια δημιουργία. Για όλα αυτά που ζούμε και βλέπουμε, για την αγάπη, τον έρωτα… Όπως επίσης τον θάνατο ή ακόμα και για ένα μωρό που γεννιέται. Για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η Βούλα Στρατάκη στο elpis calling

Ζούμε εποχές παγκόσμιας αναστάτωσης και ανασφάλειας. Σε τι βαθμό επηρεάζουν την ζωή και τις επιλογές σας;

Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι μαθήματα. Επηρεάζομαι από καταστάσεις που έχουν να κάνουν με παιδιά. Ας σκεφτούμε λίγο σαν μικρά παιδιά για έναν καλύτερο κόσμο για εκείνα. Δεν γίνεται να βλέπουμε ανθρώπους να πεινάνε, να χάνουν τις δουλειές τους, χωρίς να ευαισθητοποιηθούμε και να μπούμε στην θέση τους. Πρέπει να μπορούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Για έναν καλύτερο κόσμο κυρίως για τα παιδιά!

Η Βούλα Στρατάκη στο elpis calling

Το μέλλον δεν προβλέπεται, μα πάντα υπάρχουν σχέδια. Ελπίζετε ακόμα;

Πάντα υπάρχει ελπίδα! Υπάρχουν δυσκολίες, όμως εάν σκέφτεται κανείς τι θα κάνει στο μέλλον, τότε φεύγει η ζωή και χωρίς να το καταλάβουμε, δεν προλαβαίνουμε να ζήσουμε το σήμερα. Δεν μπορώ να κάνω σχέδια από την στιγμή που δεν γνωρίζω εάν αύριο είμαι εδώ. Για μένα αυτή η στιγμή είναι η ζωή μου, το παρόν.

Μια ευχή για τους αναγνώστες του elpis calling…

Εύχομαι ο κόσμος να γίνει πιο δυνατός. Να δείχνουμε κατανόηση. Να έχουμε ψυχική και σωματική υγεία. Να μάθουμε να ακούμε ο ένας τον άλλο. Ας πλουτίσουμε από αγάπη, αγάπη, αγάπη. 

Πηγή φωτογραφιών: προσωπικό αρχείο Βούλας Στρατάκη

Πρόσφατα

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε...

Γιάννης Ρίτσος – Σχήμα της απουσίας

Γιάννης Ρίτσος - Σχήμα της απουσίαςΠοτέ δε φεύγουν τα...

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!Κάπου ανάμεσα σε δεκάχρονο, οκτάχρονο και προνηπιάκι,...

Οι άντρες περνούν μαμά!

Οι άντρες περνούν μαμά!Τον άκουγε από το δωμάτιο, που...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα δειλινά, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε πως η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί την επιδημία του 21ου αιώνα. Στις μέρες μας παρατηρείται μια...

Γιάννης Ρίτσος – Σχήμα της απουσίας

Γιάννης Ρίτσος - Σχήμα της απουσίαςΠοτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ' τα σπίτια τους,τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια της μητέρας τουςτην ώρα που...

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!Κάπου ανάμεσα σε δεκάχρονο, οκτάχρονο και προνηπιάκι, δουλειές, αναδουλειές και κόντρα δουλειές -γιατί είπαμε τα οικιακά δεν αμείβονται;- θυμάμαι που και που...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ