ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Η κοινωνίας της μη ανοχής, η κοινωνία της μισαλλοδοξίας…

Η κοινωνίας της μη ανοχής, η κοινωνία της μισαλλοδοξίας…

Στην κόψη της ανοχής

Η κοινωνίας της μη ανοχής, η κοινωνία της μισαλλοδοξίας, ξέρει πως είναι ηθικά ακέραιη και εκπληρώνει όλες τις προδιαγραφές του καλού, του επιθυμητού, του μοναδικά σωστού. Έχει πιστέψει ότι είναι αυτό ενώ δεν είναι. Έχει γίνει ένα με το πετσί της ότι όλα γίνονται και λέγονται σωστά. Κανείς δεν κατάφερε να την κάνει να πιστέψει το αντίθετο. Αυτό δε γίνεται. Η σωστή κοινωνία λειτουργεί εντός πλαισίων, τα συζητά όλα με τους ομοίους της, τους ευθυγραμμισμένους με τις απόψεις της και μέσα σε αυτά τα πλαίσια μπορεί να δικάζει το άδικο, το κακό, το περίεργο, το αντίθετο, το παράξενο, το ακατανόητο.

Στην κοινωνία της μη ανοχής δε χωράνε τα γλυκανάλατα. Δε χωράνε αγάπες. Κυρίως αυτές. Δε χωρά ούτε για αστείο η συγχώρεση. Αυτά είναι για τους χαζούς, τους αγαθούς, οι κοινωνίες δεν προκόβουν με τέτοιες σαχλαμάρες και ρομαντισμούς.

Στην κοινωνία της μη ανοχής θυμώνουμε πολύ όταν λένε άλλοι αυτά που σκεφτόμαστε αλλά δεν έχουμε πει. Αυτά που ούτε θα λέγαμε ποτέ για κανένα λόγο, κυρίως για να μη χάσουμε τη φανταστική παρουσία μας στον φανταστικό κόσμο μιας μοναδικής φανταστικής πλατφόρμας που μας χαρίζει πολλούς φανταστικούς φίλους.

Στην κοινωνία των μη ανεκτικών, αφήνουμε τους άλλους να κάνουν για μας όσα έχουμε φανταστεί, όσα αποτρόπαια περνούν σαν ιδέες στο φτερό του δευτερόλεπτου, όσα δεν τολμούμε ούτε να πούμε ότι φανταζόμαστε. Οι άλλοι ακροβατούν στα δράματα που καταγράφονται καθημερινά, μα δεν έχουν σχέση με τα δικά μας καθημερινά, μην ισοπεδώνουμε όλα τα σενάρια.

Στην κοινωνία της μη ανοχής κοιτάμε κάτω από τα γυαλιά ηλίου και περνάμε γενεές δεκατέσσερις τον άτυχο που μπροστά μας θα σταθεί. Σκανάρεται το DNA του σε χρόνο που ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός και σφραγίζουμε το φάκελο με ένα δυνατό ήχο. Αποβάλλεσαι! Κόπηκες! Χάσου από τα μάτια μου άχρηστο δίποδο!

Στην κοινωνία των ακροτήτων δεν υπάρχει σύγκλιση, ούτε μεταξύ των εαυτών μας. Δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει. Στην παρεΐτσα αυτή άλλοι δεν μπαίνουν. Γιατί εμείς μόνο είμαστε δίκαιοι, άφθοροι, υπέροχοι, αλάθητοι, ευρηματικοί, καταρτισμένοι, πολυτάλαντοι, προικισμένοι, εύστροφοι, κανονικοί, τακτοποιημένοι, λεφτάδες, ταξινομημένοι σε λίστα που λίγοι εκλεκτοί κρατούν, ηθικοί, πιστοί, σπουδαίοι.

Στην κοινωνία αυτή δε χωράμε όλοι. Χωρούν λίγοι. Και οι υπόλοιποι άνετα μπορούν να βρουν γκρεμό να πέσουν, γιατί οι μέρες τους δίπλα μας μόνο τραγικές θα είναι. Στην κοινωνία αυτή εμείς είμαστε Θεοί, εμείς κάνουμε κουμάντο, όλα συμβαίνουν γιατί έτσι θέλουμε, γιατί κανείς δε ζει, δεν αναπνέει, δεν υπάρχει, δεν αντέχει χωρίς τη δική μας θέληση.

Καθυποταγμένα όλα σε μας, βουνά και θάλασσες, γη κι ουρανός. Φαινόμενα φυσικά δεν υπάρχουν. Αυτά υπάρχουν μόνο για τους αδύναμους. Γι’ αυτούς που δεν έχουν θέση πάνω στη Γη Μας! Στην κοινωνία της μη ανοχής, δε σε χρειάζομαι. Δε θα με χρειάζεσαι. Θα σου στείλω το ολόγραμμά μου!

Photo by Anton Nazaretian on Unsplash

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading