ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Η Εβίνα και η Βίκυ στο elpis calling…

Γνώρισα τα κορίτσια στο Instagram. Πρώτα την Εβίνα (ηθοποιό και γραφίστρια) που βρίσκεται μπροστά από την κάμερα και κάνει σπουδαίες μιμήσεις, μετά την αδερφή της την Βίκυ (μουσικολόγο με κατεύθυνση στην ηχοληψία) που συμπληρώνει το τεχνικό μέρος και η συνεργασία τους μας δίνει τα καταπληκτικά βίντεο, που απολαμβάνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχουν και οι δύο μεγάλη αγάπη στην τέχνη τους και στις τέχνες. Δυο κοπέλες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτό που επέλεξαν με επιμονή και συστηματική δουλειά. Χαίρομαι πολύ όταν γνωρίζω ακόμα και διαδικτυακά νέους ανθρώπους, που προσηλώνονται σε αυτό που αγαπούν και στόχο έχουν να γίνονται κάθε μέρα καλύτεροι στον τομέα τους και να κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία!

Αξίζει να δείτε τον λογαριασμό της Εβίνας στο instagram όπου ανεβαίνουν όλα τα βίντεo. https://www.instagram.com/_evina_/?hl=el

  • Τόπος καταγωγής, μνήμες από το παρελθόν.

Γεννηθήκαμε στην Αργυρούπολη Αττικής και κατοικούμε στην Αθήνα. Τα παιδικά μας χρόνια είναι γεμάτα μνήμες από ταξίδια, σινεμά, θέατρο, μουσική αλλά και πολύ διάβασμα και μελέτη ταυτόχρονα. Μέχρι τα 13 μας, περάσαμε τα σχολικά χρόνια στα Μοντεσσοριανά εκπαιδευτήρια, στα οποία μάθαμε πόσο σημαντικό είναι ένα παιδί από μικρό να μαθαίνει στο πρόγραμμα και τη μόρφωση. Στη συνέχεια σπούδασα γραφιστική και αποφοίτησα από δραματική σχολή και παράλληλα η αδερφή μου μουσικολογία με κατεύθυνση στην ηχοληψία.

  • Αντέχουν στον χρόνο οι φιλίες;

ΕΒΙΝΑ: Αν είναι αληθινές αντέχουν. Η λέξη φιλία κρύβει πολλές έννοιες, όπως ανθρωπιά, συμπόνοια, στήριξη, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από φίλοι, όλοι μας πρέπει να αντιδρούμε με βάση τον ανθρωπισμό και την αλληλοϋποστήριξη. Σίγουρα οι πολλοί καταφέρνουν πάντα περισσότερα από έναν. Η εποχή που διανύουμε το επιζητά αυτό, είναι μάταιο να δυσκολεύουμε εμείς οι ίδιοι τη ζωή μας.

ΒΙΚΥ: Φυσικά και αντέχουν αρκεί να είναι αμοιβαίο, η ουσία της πραγματικής φιλίας είναι πάνω από όλα να έχεις καλή ψυχή, να μην υπάρχει εγωισμός και ζήλεια, να εκτιμάς και να σέβεσαι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ξεχωριστός αλλά και τα κοινά ενδιαφέροντα πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να διατηρηθεί μια σχέση σε βάθος χρόνου. Αλάνθαστη συνταγή το χιούμορ.

Μικρό δείγμα από το ταλέντο της Εβίνας στη ζωγραφική…
  • Η ζωή μας είναι όλο ανατροπές. Ξεχωρίζετε κάποια τυχαία μα σημαντικά γεγονότα;

ΕΒΙΝΑ: Τυχαίο γεγονός στη ζωή μου ήταν η απόφασή μου να γραφτώ σε δραματική. Μέσα από συζήτηση που είχα με την αδερφή μου με παρακίνησε στο να ξεκινήσω και στην πορεία συνειδητοποίησα την μεγάλη αγάπη και ανάγκη που έχω για αυτό.

ΒΙΚΥ: Τύχη και ευλογία στη ζωή μου ήταν όταν υιοθέτησα το σκυλάκι μου την Abby, μέσα από την παρουσία της έγινα αισθητά καλύτερος άνθρωπος. Χάρις αυτήν καλοσωρίσαμε στην οικογένειά μας άλλα τρία αδέσποτα ζωάκια και από αυτό το τυχαίο γεγονός,  προέκυψε και η μεγάλη ευαισθησία μου για τα ζώα.

  • Είστε κοντά σ’ αυτά που ονειρευτήκατε;

ΕΒΙΝΑ: Από τη στιγμή που κάνω αυτό που αγαπώ με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο ναι. Φοίτησα σε δραματική σχολή, έμαθα πολλά πράγματα, ωρίμασα μέσα από όλο αυτό και συνεχίζω με αγάπη και επιμέλεια.

ΒΙΚΥ: Το πιο σημαντικό όνειρο είναι να έχω υγεία, για να μπορώ να υλοποιώ τα όνειρα και τους στόχους μου και να βοηθώ τα πιο άγια πλάσματα στον κόσμο, τα ζώα, που έχουν ανάγκη για φροντίδα και προστασία από εμάς τους ανθρώπους.

  • Εμπειρία και χρόνος πηγαίνουν μαζί. Είναι τελικά σύμμαχοι μας;

ΕΒΙΝΑ: Μακάρι η εμπειρία κάποιες φορές να «προλάβαινε» τον χρόνο. Απολύτως φυσικό να μην τα γνωρίζουμε όλα από την αρχή, αλλά και από τα λάθη μας μαθαίνουμε και καλό είναι να μην μετανιώνουμε για τίποτα, γιατί και αυτά τα «λάθη» που πιστεύουμε εμείς ότι είναι λάθη, μας οδήγησαν κάπου και ίσως κάπου καλύτερα απ’ όσο νομίζουμε εμείς.

ΒΙΚΥ: Ακόμα είμαι πολύ μικρή για να γνωρίζω, αλλά σίγουρα δεν σκέφτομαι όπως σκεφτόμουν στα 13 μου και έχω αποκτήσει αρκετή εμπερία και γνώση από τότε. Όσο πιο δραστήριος και κοινωνικός γίνεσαι, τόσες περισσότερες εμπειρίες αποκτάς στη διάρκεια των χρόνων.

  • Ισορροπεί η καθημερινότητα με τις ανάγκες της προσωπικής ζωής; Υπάρχει τρόπος και διάθεση να κάνετε όσα αγαπάτε;

ΕΒΙΝΑ: Η προσωπική ζωή είναι μέρος της καθημερινότητάς μας γι’ αυτό και πρέπει να βρίσκουμε χρόνο διαθέσιμο και για αυτήν. Όταν θες, μπορείς να βρεις τρόπο και χρόνο για πράγματα που αγαπάς. Με καλή διάθεση και όρεξη όλα γίνονται.

ΒΙΚΥ: Πάντα φροντίζω να βρω χρόνο για την προσωπική μου ζωή και τα πράγματα που αγαπάω, γιατί  το έχω ανάγκη και το επιζητώ.

  • Τι πυροδοτεί την αγάπη για όσα κάνετε; Τι οδηγεί στην έμπνευση της κάθε στιγμής;

ΕΒΙΝΑ: Το ότι μου δίνει χαρά και ελπίδα για το μέλλον και ότι μέσα από αυτό γεμίζω ενέργεια και δύναμη για το επόμενό μου βήμα.

Η έμπνευση δημιουργείται μέσα από ατελείωτες συζητήσεις με την αδερφή μου καθώς και από ερεθίσματα γύρω μας, που μας παραπέμπουν να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, με την δική μας πινελιά και άποψη στα πράγματα.

ΒΙΚΥ: Η έμπνευση έρχεται καθαρά από μέσα μας. Και με επιρροές και ερεθίσματα από τον έξω κόσμο οδηγείσαι πάντα σε κάτι καινούργιο και αντιπροσωπευτικό για σένα.

Πάντα παρακολουθώντας την Εβίνα, ξεχνώ ότι υπάρχει στο βίντεο και μένω να απολαμβάνω τον χαρακτήρα της ιστορίας…
  • Ζούμε εποχές παγκόσμιας αναστάτωσης και ανασφάλειας. Σε τι βαθμό επηρεάζουν τη ζωή και τις επιλογές σας;

ΕΒΙΝΑ: Σε μεγάλο βαθμό. Πολλές φορές πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες στη ζωή μας, στο τι πρέπει πρώτα να γίνει και μετά στο τι θέλουμε εμείς, απολύτως φυσιολογικό. Αν δεν γίνει και αυτό το βήμα, ο άνθρωπος μαθαίνει στην ασυδοσία και στην αλαζονεία, δεν μπορούμε στη ζωή να κάνουμε μόνο ό,τι θέλουμε εμείς, δε ζούμε μόνοι μας, ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και επηρεάζεται από τις καταστάσεις και τους ανθρώπους γύρω του.

ΒΙΚΥ: Οικονομικά κυρίως, αλλά μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι στο σήμερα και ελπίζεις για ένα καλύτερο αύριο.

  • Το μέλλον δεν προβλέπεται, μα πάντα υπάρχουν σχέδια. Ελπίζετε ακόμα;

ΕΒΙΝΑ: Φυσικά, όσο είμαστε όρθιοι ελπίζουμε, αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε.

ΒΙΚΥ: Το πιο σημαντικό είναι το τώρα, όπως ο αγγλικός όρος present που σημαίνει δώρο. To παρόν διαμορφώνει το μέλλον μας.

  •  Μια ευχή για τους αναγνώστες του elpis calling

ΕΒΙΝΑ: Να ζουν την κάθε μέρα όσο πιο ποιοτικά και ουσιαστικά γίνεται. Η ζωή μας είναι ένα συνονθύλευμα από μνήμες, ανθρώπους και εμπειρίες, σημασία δεν έχει το τέλος αλλά το ταξίδι που θα κάνουμε στο «τρένο» της ζωής.

ΒΙΚΥ: Υγεία και έρωτας, όλα τα άλλα έρχονται.

https://www.instagram.com/tv/Bzstx6IBEAq/?igshid=5qpf4zi6lbfr

Δυο λόγια συμπληρωματικά που προέκυψαν…

ΕΒΙΝΑ: Επειδή έχω τελειώσει δραματική σχολή, πιστεύω ότι οι νέοι ηθοποιοί θα πρέπει να έχουν συνειδητοποιήσει γιατί θέλουν να ασχοληθούν με αυτό και ότι το συγκεκριμένο που έχουν επιλέξει έχει και τα όμορφα αλλά και πολλές φορές τα δύσκολα, όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής.

Η αμοιβή στον ηθοποιό είναι φυσικά η αδιαμφισβήτητη αγάπη που λαμβάνει από το κοινό του, αλλά και η αξία που δίνει κάνοντας αυτό το επάγγελμα. Από τη στιγμή που λέγεται όμως επάγγελμα, καλό θα είναι να μην υποβιβάζεται ούτε κοινωνικά ούτε χρηματικά, κυρίως από τον ίδιο τον ηθοποιό.

Όπως ο καθηγητής πληρώνεται για να μοιράσει τη γνώση του στο σχολείο, έτσι και ο ερμηνευτής ηθοποιός θα πρέπει να πληρώνεται, για να μοιράσει στους θεατές ψυχική τροφή.

ΒΙΚΥ: Μια μικρή πράξη φιλανθρωπίας από τον καθέναν μπορεί να αλλάξει το μέλλον όλων μας. Έστω κι αν αυτή είναι να προσφέρουμε λίγο νερό ή τροφή σε ένα αδέσποτο ζωάκι. Μια ελάχιστη πράξη καλοσύνης από εμάς, είναι ένα τεράστιο χέρι βοήθειας για κάποιον άλλον.

Πρόσφατα

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε...

Γιάννης Ρίτσος – Σχήμα της απουσίας

Γιάννης Ρίτσος - Σχήμα της απουσίαςΠοτέ δε φεύγουν τα...

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!Κάπου ανάμεσα σε δεκάχρονο, οκτάχρονο και προνηπιάκι,...

Οι άντρες περνούν μαμά!

Οι άντρες περνούν μαμά!Τον άκουγε από το δωμάτιο, που...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Να μάθουμε να αναπαυόμαστε…

Να μάθουμε να αναπαυόμαστε...Κάποιες φορές φαίνονται όλα τόσο δύσκολα!...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα δειλινά, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε πως η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί την επιδημία του 21ου αιώνα. Στις μέρες μας παρατηρείται μια...

Γιάννης Ρίτσος – Σχήμα της απουσίας

Γιάννης Ρίτσος - Σχήμα της απουσίαςΠοτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ' τα σπίτια τους,τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια της μητέρας τουςτην ώρα που...

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!Κάπου ανάμεσα σε δεκάχρονο, οκτάχρονο και προνηπιάκι, δουλειές, αναδουλειές και κόντρα δουλειές -γιατί είπαμε τα οικιακά δεν αμείβονται;- θυμάμαι που και που...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ