Η Εύα Παρακεντάκη στο elpis calling…

0

Γεύεται τις χαρές μα και τις λύπες ως την μεγαλύτερη ευλογία και δεν αφήνει να περνά από δίπλα της η ζωή, χωρίς να αξιοποιεί την κάθε στιγμή, γιατί ξέρει να δίνει πάντα αξία στα σημαντικά, μα και στα μικρά, τα απλά, τα καθημερινά.

Άνθρωπος δοτικός, γλυκός, ευγενικός, φιλόξενος, ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά και γαληνεύει τις ψυχές των αγαπημένων μα και φίλων της με έναν καλό λόγο, ένα κομμάτι γλυκό, με μια γουλιά κρασί. Έτοιμη για όλα, έτοιμη να ακολουθήσει τα όνειρά της με σταθερά πατήματα στα σημαντικά της ζωής και των αξιών της, μοιράζεται μαζί μας τις αλήθειες της.

Την διαβάζουμε στο προσωπικό της blog «Eva in tasteland» και την απολαμβάνουμε όσο μας ανοίγει την όρεξη στην εκπομπή μαγειρικής «Mamma Mia» που μεταδίδεται από την Νέα Τηλεόραση Κρήτης.

Ποδαρικό στην Άνοιξη του elpis calling με ένα μεγάλο χαμόγελο χαράς και αισιοδοξίας, κάνει η αγαπημένη μας μαγείρισσα, παρουσιάστρια, foodblogger και πολλά άλλα Εύα Παρακεντάκη!

  1. Τόπος καταγωγής, μνήμες από το παρελθόν. Άντεξαν στον χρόνο οι φιλίες;

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά, από Κρητικούς γονείς. Έζησα όλα μου τα χρόνια στην Αθήνα σαν θεατής, γιατί γνώριζα βαθιά μέσα μου πως η αληθινή ζωή με περίμενε στην Κρήτη. Έτσι λοιπόν το 2005 πήρα την μεγάλη απόφαση και μετακόμισα για πάντα στον τόπο που δεν μεγάλωσα αλλά που θέλω να γεράσω.

  1. Ανατροπές στον κύκλο της ζωής υπήρξαν; Τυχαία μα σημαντικά γεγονότα;

Το γεγονός που με οδήγησε να αποφασίσω να παρατήσω καριέρα και Αθήνα ήταν ένα τροχαίο που παραλίγο να μου κοστίσει την ίδια την ζωή. Και ενώ τότε το βίωνα ως ό,τι πιο κακό μου συνέβη, τώρα σου λέω με βεβαιότητα, ότι ήταν το καλύτερο δώρο που μου έκανε η ζωή.

  1. Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας παραμένει δυνατό ως σήμερα;

Επιμονή! Το άλλο μου όνομα είναι επιμονή! Αν δεν πετύχω το στόχο μου δεν μπορώ να ησυχάσω. Από παιδί με ακολουθεί αυτό το συναίσθημα και όσο μεγαλώνω τόσο θεριεύει!

  1. Είστε κοντά σ’ αυτά που ονειρευτήκατε;

Κοίτα να σου πω Ελπίδα, πολλές φορές ο άνθρωπος έχει το ανικανοποίητο, εγώ όχι! Είμαι πολύ κοντά στα όνειρα μου, αλλά δεν σου κρύβω ότι είμαι ονειροπόλα και αθεράπευτα ρομαντική. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είμαι σε ένα διαρκές κυνήγι ονείρων. Μου αρέσει αυτό το παιχνίδι. Μου αρέσει να είμαι η νεράιδα που με το μαγικό ραβδάκι μου, μού πραγματοποιώ τα όνειρα!

  1. Εμπειρία και χρόνος πηγαίνουν μαζί. Είναι τελικά σύμμαχοι μας;

Η εμπειρία και ο χρόνος είναι αλληλένδετα, κάθε μέρα  που περνάει γινόμαστε ολοένα και πιο σοφοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που μας έχουν τύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Πανεπιστήμιο η ζωή και εμείς οι μαθητές της.

  1. Ισορροπεί η καθημερινότητα με τις ανάγκες της προσωπικής ζωής; Υπάρχει τρόπος και διάθεση να κάνετε όσα αγαπάτε;

Όλα είναι ίδια αν δεν τ’ αγαπάς. Και αγαπώ ό,τι κάνω. Οπότε το σέβομαι και του δίνω το χρόνο μου με ευλάβεια.

  1. Τι πυροδοτεί την αγάπη για όσα κάνετε; Τι οδηγεί στην έμπνευση της κάθε στιγμής;

Η αγάπη είναι από μόνη της μόνιμα πυροδοτημένη μέσα μου. Αν δεν ήταν, δεν θα μπορούσα να ζω. Αγαπώ με όλη τη δύναμη της ύπαρξης μου το κάθε τι που καταπιάνομαι. Εμπνέομαι από την παραμικρή αλλαγή του καιρού, της ημέρας, της διάθεσης. Χαϊδεύω την χαρά και διασκεδάζω με την μελαγχολία. Χαίρομαι τη ζωή, όπως και να ξημερώσει η μέρα.

  1. Ζούμε εποχές παγκόσμιας αναστάτωσης και ανασφάλειας. Σε τι βαθμό επηρεάζουν την ζωή και τις επιλογές σας;

Αυτό που με θλίβει απεριόριστα και με κάνει να χάνω τον ύπνο μου, είναι η ασφάλεια και η θαλπωρή όλων των παιδιών του κόσμου. Τα παιδιά είναι η συνέχεια… τα παιδιά δεν μπορεί να πονάνε. Η γιαγιά μου έλεγε «Θεέ μου, έχε όλου του κόσμου τα παιδιά καλά και ύστερα τα δικά μου» αυτό.

  1. Το μέλλον δεν προβλέπεται, μα πάντα υπάρχουν σχέδια. Ελπίζετε ακόμα;

Όσο ζω ελπίζω! Δεν μπορώ να υπάρχω χωρίς ελπίδα και να σου πω κάτι, η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ! Ούτε τελευταία! Είναι αθάνατη!

  1. Μια ευχή για τους αναγνώστες του elpis calling…

Μμμμμ! Μία ευχή. Κλείνω τα μάτια μου και εύχομαι… Ε, τι περιμένεις; Δεν μπορώ να σου πω! Αν σου πω δεν θα πιάσει η ευχή!

Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στο προσωπικό αρχείο της κ. Παρακεντάκη.

Για περισσότερο μαγειρικό υλικό και όχι μόνο επισκεφθείτε το διαδικτυακό της σπίτι στην ακόλουθη διεύθυνση: https://evaintasteland.com/

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ