ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Κάτι θα γίνει και μη σκας!

Κάτι θα γίνει και μη σκας!...Λεπτό το λεπτό...

Η Εύα Παρακεντάκη στο elpis calling…

Η Εύα Παρακεντάκη στο elpis calling

Γεύεται τις χαρές μα και τις λύπες ως την μεγαλύτερη ευλογία και δεν αφήνει να περνά από δίπλα της η ζωή, χωρίς να αξιοποιεί την κάθε στιγμή, γιατί ξέρει να δίνει πάντα αξία στα σημαντικά, μα και στα μικρά, τα απλά, τα καθημερινά.

Άνθρωπος δοτικός, γλυκός, ευγενικός, φιλόξενος, ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά και γαληνεύει τις ψυχές των αγαπημένων μα και φίλων της με έναν καλό λόγο, ένα κομμάτι γλυκό, με μια γουλιά κρασί. Έτοιμη για όλα, έτοιμη να ακολουθήσει τα όνειρά της με σταθερά πατήματα στα σημαντικά της ζωής και των αξιών της, μοιράζεται μαζί μας τις αλήθειες της.

Την διαβάζουμε στο προσωπικό της blog «Eva in tasteland» και την απολαμβάνουμε όσο μας ανοίγει την όρεξη στην εκπομπή μαγειρικής «Mamma Mia» που μεταδίδεται από την Νέα Τηλεόραση Κρήτης.

Ποδαρικό στην Άνοιξη του elpis calling με ένα μεγάλο χαμόγελο χαράς και αισιοδοξίας, κάνει η αγαπημένη μας μαγείρισσα, παρουσιάστρια, foodblogger και πολλά άλλα Εύα Παρακεντάκη!

Η Εύα Παρακεντάκη στο elpis calling

Τόπος καταγωγής, μνήμες από το παρελθόν. Άντεξαν στον χρόνο οι φιλίες;

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά, από Κρητικούς γονείς. Έζησα όλα μου τα χρόνια στην Αθήνα σαν θεατής, γιατί γνώριζα βαθιά μέσα μου πως η αληθινή ζωή με περίμενε στην Κρήτη. Έτσι λοιπόν το 2005 πήρα την μεγάλη απόφαση και μετακόμισα για πάντα στον τόπο που δεν μεγάλωσα αλλά που θέλω να γεράσω.

Ανατροπές στον κύκλο της ζωής υπήρξαν; Τυχαία μα σημαντικά γεγονότα;

Το γεγονός που με οδήγησε να αποφασίσω να παρατήσω καριέρα και Αθήνα ήταν ένα τροχαίο που παραλίγο να μου κοστίσει την ίδια την ζωή. Και ενώ τότε το βίωνα ως ό,τι πιο κακό μου συνέβη, τώρα σου λέω με βεβαιότητα, ότι ήταν το καλύτερο δώρο που μου έκανε η ζωή.

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας παραμένει δυνατό ως σήμερα;

Επιμονή! Το άλλο μου όνομα είναι επιμονή! Αν δεν πετύχω το στόχο μου δεν μπορώ να ησυχάσω. Από παιδί με ακολουθεί αυτό το συναίσθημα και όσο μεγαλώνω τόσο θεριεύει!

Η Εύα Παρακεντάκη στο elpis calling

Είστε κοντά σ’ αυτά που ονειρευτήκατε;

Κοίτα να σου πω Ελπίδα, πολλές φορές ο άνθρωπος έχει το ανικανοποίητο, εγώ όχι! Είμαι πολύ κοντά στα όνειρα μου, αλλά δεν σου κρύβω ότι είμαι ονειροπόλα και αθεράπευτα ρομαντική. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είμαι σε ένα διαρκές κυνήγι ονείρων. Μου αρέσει αυτό το παιχνίδι. Μου αρέσει να είμαι η νεράιδα που με το μαγικό ραβδάκι μου, μού πραγματοποιώ τα όνειρα!

Εμπειρία και χρόνος πηγαίνουν μαζί. Είναι τελικά σύμμαχοι μας;

Η εμπειρία και ο χρόνος είναι αλληλένδετα, κάθε μέρα  που περνάει γινόμαστε ολοένα και πιο σοφοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που μας έχουν τύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Πανεπιστήμιο η ζωή και εμείς οι μαθητές της.

Η Εύα Παρακεντάκη στο elpis calling

Ισορροπεί η καθημερινότητα με τις ανάγκες της προσωπικής ζωής; Υπάρχει τρόπος και διάθεση να κάνετε όσα αγαπάτε;

Όλα είναι ίδια αν δεν τ’ αγαπάς. Και αγαπώ ό,τι κάνω. Οπότε το σέβομαι και του δίνω το χρόνο μου με ευλάβεια.

Τι πυροδοτεί την αγάπη για όσα κάνετε; Τι οδηγεί στην έμπνευση της κάθε στιγμής;

Η αγάπη είναι από μόνη της μόνιμα πυροδοτημένη μέσα μου. Αν δεν ήταν, δεν θα μπορούσα να ζω. Αγαπώ με όλη τη δύναμη της ύπαρξης μου το κάθε τι που καταπιάνομαι. Εμπνέομαι από την παραμικρή αλλαγή του καιρού, της ημέρας, της διάθεσης. Χαϊδεύω την χαρά και διασκεδάζω με την μελαγχολία. Χαίρομαι τη ζωή, όπως και να ξημερώσει η μέρα.

Ζούμε εποχές παγκόσμιας αναστάτωσης και ανασφάλειας. Σε τι βαθμό επηρεάζουν την ζωή και τις επιλογές σας;

Αυτό που με θλίβει απεριόριστα και με κάνει να χάνω τον ύπνο μου, είναι η ασφάλεια και η θαλπωρή όλων των παιδιών του κόσμου. Τα παιδιά είναι η συνέχεια… τα παιδιά δεν μπορεί να πονάνε. Η γιαγιά μου έλεγε «Θεέ μου, έχε όλου του κόσμου τα παιδιά καλά και ύστερα τα δικά μου» αυτό.

Το μέλλον δεν προβλέπεται, μα πάντα υπάρχουν σχέδια. Ελπίζετε ακόμα;

Όσο ζω ελπίζω! Δεν μπορώ να υπάρχω χωρίς ελπίδα και να σου πω κάτι, η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ! Ούτε τελευταία! Είναι αθάνατη!

Μια ευχή για τους αναγνώστες του elpis calling…

Μμμμμ! Μία ευχή. Κλείνω τα μάτια μου και εύχομαι… Ε, τι περιμένεις; Δεν μπορώ να σου πω! Αν σου πω δεν θα πιάσει η ευχή!

Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στο προσωπικό αρχείο της κ. Παρακεντάκη.

Για περισσότερο μαγειρικό υλικό και όχι μόνο επισκεφθείτε το διαδικτυακό της σπίτι στην ακόλουθη διεύθυνση: https://evaintasteland.com/

Πρόσφατα

Σα να μην έφυγαν ποτέ…

Σα να μην έφυγαν ποτέ...Μαγείρεψα μπάμιες σήμερα. Αυτές που...

Πέτα πουλάκι μακριά!

Πέτα πουλάκι μακριά!Πέτα πουλάκι, πέταξε μακριά από αυτούς κι...

Ναζίμ Χικμέτ, Η πιο όμορφη θάλασσα

Ναζίμ Χικμέτ, Η πιο όμορφη θάλασσαΘα γελάσεις απ’...

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Κάτι θα γίνει και μη σκας!

Κάτι θα γίνει και μη σκας!...Λεπτό το λεπτό...

Η Βαρκελώνη έκλεψε την καρδιά μου…

Η Βαρκελώνη χρωστά πολλά στον Γκαουντί ή Γκαουδί, αυτόν τον σπουδαίο αρχιτέκτονα που του έμελλε να φύγει από την ζωή γιατί τον πάτησε το τραμ, όμως άφησε τόσο σπουδαίο, τεράστιο, ιδιοφυές έργο, ίσως και παρανοϊκό.

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Σα να μην έφυγαν ποτέ…

Σα να μην έφυγαν ποτέ...Μαγείρεψα μπάμιες σήμερα. Αυτές που σιχαίνονται ορισμένοι κι αυτές που πριν λίγους μήνες δε θα τολμούσα ούτε να μυρίσω, όχι...

Πέτα πουλάκι μακριά!

Πέτα πουλάκι μακριά!Πέτα πουλάκι, πέταξε μακριά από αυτούς κι εκείνους, όσους και άλλους, στιγμές, πληγές κι απειλές, αρρώστιες, μοναξιές, αμφιβολίες, φόβους.Πέτα μακριά και άσε...

Ναζίμ Χικμέτ, Η πιο όμορφη θάλασσα

Ναζίμ Χικμέτ, Η πιο όμορφη θάλασσαΘα γελάσεις απ’ τα βάθη των χρυσών σου ματιώνείμαστε μες στο δικό μας κόσμο.Η πιο όμορφη θάλασσαείναι αυτή...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading