ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Η Erini στο elpis calling…

Η Erini στο elpis calling…

Με συγκινούν πολύ οι νέοι άνθρωποι που δεν αφήνουν το ταλέντο τους να χαθεί. Με κερδίζει ο κόπος τους, η μελέτη, η προσήλωσή τους στον στόχο τους, οι προσπάθειές τους και η μαχητικότητά τους στο να χτίσουν βήμα το βήμα το όνειρό τους.

Έμαθα για την Ειρήνη Τορνεσάκη, όταν περιόδευε με το Cirque Du Soleil και που είχε αποτελέσει πολύ σημαντική είδηση για το νησί μας. Νέα κοπέλα με μεγάλη αγάπη για τον τόπο της, έφερε τον κόσμο στα μέτρα της και συνέχισε την προσπάθεια για την υλοποίηση των σχεδίων της.

Πάντα κοντά στις μικρασιάτικες ρίζες της και με μεγάλη αγάπη και σεβασμό στην ιστορία μας, δένει την παράδοση με την τζαζ, αλλάζει, αφομοιώνει, αφουγκράζεται το σήμερα.

Όπως αναφέρει «η μουσική μπορεί να υπηρετήσει ως θετική δύναμη για την βελτίωση της κοινωνίας μας» και δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί της.

Είναι μεγάλη χαρά που η Erini βρίσκεται ανάμεσα στους φίλους του elpis calling και την ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή της.

Η Erini στο elpis calling… φωτογραφία Ally Schmaling
  • Τόπος καταγωγής, μνήμες από το παρελθόν.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης, με Μικρασιάτικη καταγωγή. Μνήμες γεμάτες θάλασσα, βόλτες στα Λιοντάρια και πολλή μουσική στο σπίτι, όργανα παντού και αυθόρμητα τραγούδια.

  • Αντέχουν στον χρόνο οι φιλίες;

Ναι, κάποιες αντέχουν αλλά απαιτείται προσπάθεια και από τις δύο μεριές.

  • Η ζωή μας είναι όλο ανατροπές. Ξεχωρίζετε κάποια τυχαία μα σημαντικά γεγονότα;

Μέχρι τώρα έχω ζήσει αρκετές μεγάλες ανατροπές, όπως τυχαίες γνωριμίες και συνεργασίες που αργότερα με ταξίδεψαν σε πολλά μέρη του κόσμου. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα ζω στην Αμερική, αλλά συνέβη, διότι έτυχε να βρεθώ εδώ με το Cirque Du Soleil. Τώρα πλέον είναι επιλογή, αλλά αρχικά βρέθηκα εδώ τυχαία.

  • Είστε κοντά σ’ αυτά που ονειρευτήκατε;

Για μένα τα όνειρα είναι στόχοι. Όταν πετυχαίνεις ένα στόχο, θέτεις τον επόμενο. Έτσι νιώθω λοιπόν, και έχοντας πετύχει τα παιδικά μου όνειρα, τώρα έχω θέσει νέους στόχους.

  • Εμπειρία και χρόνος πηγαίνουν μαζί. Είναι τελικά σύμμαχοι μας;

Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή. Ο κάθε άνθρωπος έχει ζήσει διαφορετικές εμπειρίες και πιστεύω πολύ, ότι το κάθε πράγμα έρχεται στην ώρα του. Δίνοντας χρόνο στο εαυτό σου καθώς αποκτάς περισσότερη εμπειρία σε οτιδήποτε κάνεις, σίγουρα θα αποδειχθεί ωφέλιμο.

Η Erini στο elpis calling… φωτογραφία Ally Schmaling
  • Ισορροπεί η καθημερινότητα με τις ανάγκες της προσωπικής ζωής; Υπάρχει τρόπος και διάθεση να κάνετε όσα αγαπάτε;

Είμαι ευγνώμων που έχω τη δυνατότητα να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ. Αλλά και μέσα σε αυτό υπάρχουν δυσκολίες και πίεση κάποιες φορές. Σίγουρα όταν κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς πρέπει να βρεις τρόπο να το διαχωρίσεις από την προσωπική σου ζωή, για να μην καταλήξεις να δουλεύεις «24 ώρες το 24ωρο».

  • Τι πυροδοτεί την αγάπη για όσα κάνετε; Τι οδηγεί στην έμπνευση της κάθε στιγμής;

Η αγάπη μου για τη μουσική με οδηγεί πάντα σε όσα κάνω. Όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ περισσότερο και την ευθύνη που έχουμε ως καλλιτέχνες στις μέρες μας. Για μένα είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τη δύναμη της μουσικής, για να επηρρεάσουμε θετικά την κοινωνία μας, και αυτή η ανάγκη μου δίνει ώθηση και έμπνευση.

  • Ζούμε εποχές παγκόσμιας αναστάτωσης και ανασφάλειας. Σε τι βαθμό επηρεάζουν την ζωή και τις επιλογές σας;

Οι επιλογές ενός καλλιτέχνη στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικές, διότι ίσως ο καλλιτέχνης να αποτελεί πρότυπο για νέες γενιές. Δυστυχώς στη μουσική βιομηχανία προωθούνται λανθασμένα πρότυπα και αξίες που σίγουρα έχουν αρνητική επιρροή στην κοινωνία μας. Δεν θα ήθελα ποτέ να συμμετέχω σε αυτό και έτσι κάνω προσεκτικές επιλογές.

  • Το μέλλον δεν προβλέπεται, μα πάντα υπάρχουν σχέδια. Ελπίζετε ακόμα;

Βέβαίως και ελπίζω! Καθημερινά κάνω καινούρια σχέδια και ταυτόχρονα δέχομαι τα τυχαία γεγονότα που φέρνει η ζωή, και με αυτό το πάντρεμα πορεύομαι, αναθεωρώ και αναδιοργανώνομαι.

  •  Μια ευχή για τους αναγνώστες του elpis calling…

Να συνεχίζουν να ονειρεύονται και να κάνουν πράξη πράγματα που πάντα ήθελαν να κάνουν.

Την Erini μπορείτε να την βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα ως @erinimusic και στην ιστοσελίδα www.erinimusic.com

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Η Βαρκελώνη έκλεψε την καρδιά μου…

Η Βαρκελώνη χρωστά πολλά στον Γκαουντί ή Γκαουδί, αυτόν τον σπουδαίο αρχιτέκτονα που του έμελλε να φύγει από την ζωή γιατί τον πάτησε το τραμ, όμως άφησε τόσο σπουδαίο, τεράστιο, ιδιοφυές έργο, ίσως και παρανοϊκό.

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading