ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Η αγάπη όλα τα νικά…

Η αγάπη όλα τα νικά…

Ο ιός του τρόμου, ο ιός που περισσότερο από κάθε άλλον μας έχει κάνει να χάσουμε κάθε ίχνος ελέγχου σε όσα ως χθες νομίζαμε ότι ελέγχαμε, είναι ακόμα εδώ και θα είναι για πολύ ακόμα. Ήρθε για να μείνει και ο πόνος που προκαλεί, οι σκέψεις, οι αγωνίες, η ανασφάλεια, οι τεράστιες οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις που τον συνοδεύουν είναι ικανές να στραγγίσουν κάθε διάθεση να επιστρέψουμε σε όσα κάναμε, να προσπαθήσουμε ξανά για οτιδήποτε.

Ο φόβος τον συνοδεύει, η αγωνία και το μήπως, οι προστριβές με όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται ή με την άρνησή τους να καταλάβουν τι συμβαίνει αδικούν το κοινό καλό. Κάθε μέρα και μια ακόμα δυσκολία. Κάθε στιγμή και μια καινούρια έννοια. Κάθε νέο λεπτό και ένα δυσάρεστο νέο.

Κοίτα όμως πως γίνεται πάλι η αγάπη να νικά! Η ανάγκη να απλώσεις το χέρι και να βοηθήσεις είναι πιο δυνατή και γίνεται πράξη από εθελοντές που ήδη έχουν νοσήσει από τον ιό και η ομάδα τους προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα στους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό.

Είναι τόσο σπουδαία αυτή η μικρή επαφή μαζί τους με μια απλή κουβέντα, μια ερώτηση, ένα βλέμμα συμπαράστασης, κράτημα των χεριών, κοινή προσευχή ή και τίποτα, απλά παρουσία δίπλα στο κρεβάτι του πόνου και του φόβου. Ναι, είναι όλα αυτά τόσο ικανά, ώστε να τους βοηθήσουν να επιταχύνουν την ανάρρωσή τους και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους.

Τι μεγάλη δύναμη! Με πόσο μεγάλη δύναμη αλήθεια μάς έχει ευλογήσει ο Θεός που είναι ικανή να βελτιώσει, να ανακουφίσει, να ηρεμεί, να δίνει δύναμη και θάρρος, να βοηθά όταν τίποτε άλλο δεν μπορεί να βοηθήσει! Μεγάλη ευλογία! Κι ακόμα πιο ευλογημένοι οι άνθρωποι αυτοί που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ένα νοσοκομείο του Ισραήλ.

Ο ιός μπορεί να υποχωρήσει, να παραμείνει, να μεταλλαχθεί, να αλλοιωθεί, να αποδυναμωθεί. Αυτό όμως που ως εντολή ρητή δεν πρέπει να χαθεί ποτέ και για κανένα λόγο, είναι η αγάπη στον συνάνθρωπο σα να είναι ο εαυτός μας. “Να αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου μ’ όλη την καρδιά σου, μ’ όλη την ψυχή σου, μ’ όλο το νου σου και μ’ όλη τη δύναμή σου. Αυτή είναι η πρώτη εντολή. Δεύτερη όμοια είναι η εξής: να αγαπάς τον πλησίον σου, όπως τον εαυτό σου”… “Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν.. μείζων τούτων άλλη εντολή ούκ έστι”… και η ζωή ίσως αρχίσει ξανά να μυρίζει λουλούδια και άνθη του καλού παρά φάρμακα και αντισηπτικά.

Να προσέχετε συνάνθρωποι όπου κι αν είστε! https://www.facebook.com/watch/?v=928756054312060&extid=uh5A7CDC6ccZJPvu

Πρόσφατα

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη, π. Μιχαήλ Πατεράκης

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη άπλωνε τα κλαδιά της...

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα, εκδόσεις Εν Πλω

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα,...

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσας

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσαςΤυχαία ώρα. Τυχαία πλατεία....

Συγχώρεση σημαίνει, κάνω μέσα μου χώρο

Συγχώρεση σημαίνει, κάνω μέσα μου χώροΣυγχώρεση είναι η εκούσια...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη, π. Μιχαήλ Πατεράκης

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη άπλωνε τα κλαδιά της ως απάνω στα κεραμίδια του μικρού μας σπιτιού, γύριζε προς το μέρος του βορρά, άφηνε...

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα, εκδόσεις Εν Πλω

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα, εκδόσεις Εν ΠλωΣτη διαδρομή της ζωής μας άλλοτε χάνουμε κομμάτια του εαυτού μας, ξοδεμένα εδώ...

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσας

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσαςΤυχαία ώρα. Τυχαία πλατεία. Τυχαία Ελλάδα.Πάντως Κυριακή,τότε που δέεσαι στον χρόνο να ειρηνέψει.Στα παγκάκια, μισοί να κάθονται, μισοί ανεβασμένοι.Αλβανοί.Τώρα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading