ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Η Φουρνή μου, το χωριό μου…

Η Φουρνή μου, το χωριό μουΧρειάζονται πολλές ώρες και...

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτη…

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτηΤο πιο όμορφο θέαμα...

Θέλω τα απλά, τα όμορφα…

Δεν θέλω κόκκινους ουρανούς.Θέλω να είναι γαλανοί, λευκοί, έστω...

Είσαι η συγγραφέας της δικής σου ιστορίας;

Είσαι η συγγραφέας της δικής σου ιστορίας;

Στη διαδρομή για να γράψεις την προσωπική σου ιστορία ενδυνάμωσης, τίποτα και κανένας δεν περισσεύει: δεν υπάρχει γνώση, δεξιότητα, εμπειρία – καλή ή κακή – άνθρωποι, τόποι και αναμνήσεις που να μη φτιάχνουν το μοναδικό μωσαϊκό της ζωής σου, συμβάλλοντας σε ένα συνδυασμό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου, αυτή τη στιγμή.

Ίσως νομίζεις ότι έκανες ένα αργό ξεκίνημα στη ζωή, ίσως παρακολουθείς τις πορείες άλλων ανθρώπων και κάνεις συγκρίσεις σε σχέση με τη δική σου πορεία: σταμάτα αυτή την καταστροφολογική συνήθεια, τώρα.

Όλοι έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της δικής μας διαδρομής, μια ιστορία πίσω από αυτό που έχουμε γίνει και από αυτά που έχουμε καταφέρει. Οι επιτυχίες στη ζωή δεν μετριούνται μόνο σε θέσεις ή καριέρα ή παράσημα οποιουδήποτε είδους αλλά με βάση τη συσσωρευμένη εμπειρία που φτιάχνει το δικό σου, ξεχωριστό αφήγημα επιβίωσης σε μια καθημερινότητα με αντιξοότητες και εμπόδια.

Τα «διαπιστευτήρια» που θα συγκεντρώσεις για τον εαυτό σου, είναι οι μαρτυρίες των ατομικών σου προσπαθειών. Αυτές οι προσπάθειες, σου προσφέρουν την άνεση και την ελευθερία να λειτουργήσεις ως μελετήτρια του εαυτού σου. Φτιάχνουν μια περίληψη γι’ αυτούς που θα σε συναντήσουν και ένα μπούσουλα του πώς μπορείς να κινηθείς στο μέλλον. 

Συνέχισε να είσαι μαθήτρια της ζωής, να προσθέτεις αξία σε ό,τι γνωρίζεις μέχρι σήμερα, να εμβαθύνεις και να προσεγγίζεις τα πράγματα από όλες τις πιθανές πλευρές. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το πλουσιότερο βιογραφικό που θα μπορούσες να φτιάξεις. Το βιογραφικό είναι η ζωή που επέλεξες για τον εαυτό σου!

Γιατί τι άλλο να είναι η προσωπική μας ιστορία ενδυνάμωσης από την ελεύθερη έκφραση των αξιών που έχουμε και τη μετάφραση αυτών σε συγκεκριμένους, εφικτούς και βιώσιμους στόχους που επιδρούν θετικά στο περιβάλλον και μας αφήνουν ικανοποιημένους ότι, στο τέλος της ημέρας, έχουμε περπατήσει στα δικά μας παπούτσια και δεν παρατήσαμε την προσπάθεια.

Πρόσφατα

“Αληθινή Ιστορία” του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας Δημόκα

"Αληθινή Ιστορία" του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας ΔημόκαΑς μην...

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling…

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling...Είναι αρκετά χρόνια...

Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες…

Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες...Ήρθαν πάλι αυτές οι...

Μια μυρωδάτη μουσταλευριά, όνειρο!

Μια μυρωδάτη μουσταλευριά, όνειρο!Όταν θα πάω κυρά μου στο...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Η Φουρνή μου, το χωριό μου…

Η Φουρνή μου, το χωριό μουΧρειάζονται πολλές ώρες και...

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτη…

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτηΤο πιο όμορφο θέαμα...

Θέλω τα απλά, τα όμορφα…

Δεν θέλω κόκκινους ουρανούς.Θέλω να είναι γαλανοί, λευκοί, έστω...

Το πέταγμα μιας σκέψης…

Κι όλο φεύγω και πετώΊπταμαι σαν χαρταετός που τον κινεί ο...

Να μην περνούν απαρατήρητες οι χαρές…

Λίγη περισσότερη χαρά στη ζωή να προσθέσουμε για το μικρό, το φαινομενικά μικρό που όμως έχει δύναμη τεράστια, για ένα λουλούδι, για μια αγκαλιά αληθινή και όχι διαδικτυακή, για μια κουβέντα με φίλο, για μια βόλτα λίγων λεπτών στο διάλλειμα της μέρας.
Δέσποινα Λιμνιωτάκη
Δέσποινα Λιμνιωτάκη
Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη σπούδασε Παιδαγωγικά και Ψυχολογία ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία (Group Processes and Intergroup Relations). Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε πάνω στη διαχείριση απώλειας (Grief counseling) και στην Ιατρική Ψυχολογία. Είναι συνιδρύτρια της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης The Healing Tree community for Mental Health που σχεδιάστηκε με σκοπό την παροχή υπηρεσιών προνοιακού χαρακτήρα σε ομάδες πληθυσμού που υποφέρουν από ψυχικές νόσους και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχολόγος - ανάμεσα σε άλλα - για θέματα έμφυλης βίας, κακοποίησης, απώλειας, μετατραυματικού στρες και ψυχοπαθολογίας της καθημερινής ζωής. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως εκπαιδεύτρια προγραμμάτων γυναικείας ενδυνάμωσης και ηγεσίας. Είναι συγγραφέας 4 βιβλίων με ισάριθμες συμμετοχές σε κεφάλαια σε άλλες εκδόσεις.

“Αληθινή Ιστορία” του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας Δημόκα

"Αληθινή Ιστορία" του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας ΔημόκαΑς μην ξεχνάμε πως και τα παιδιά διαβάζουν!Η «Αληθινή Ιστορία» του Λουκιανού, διασκευασμένη από την εξαίρετη συγγραφέα...

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling…

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling...Είναι αρκετά χρόνια που παρακολουθώ την καλεσμένη μας να εργάζεται στην Κρήτη, να κάνει μαθήματα και να δημιουργεί...

Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες…

Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες...Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες, αυτός ο παράξενος Σεπτέμβρης που άλλοι ξεκινούν σχέδια και πλάνα, άλλοι κλείνουν κύκλους...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ