ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Δρ. Ρατζαγκοπάλ Ένας καλός άνθρωπος στον κόσμο…

Δρ. Ρατζαγκοπάλ… Μόλις πρόσφατα έμαθα για τον υπέροχο αυτό άνθρωπο, μέσω των εξαιρετικών ντοκιμαντέρ που προβάλει η ΕΡΤ.
Ένας από τους πολλούς ή ένας από τους λίγους που αγνοούμε την ύπαρξή του, σπουδαίος άνθρωπος – επιστήμονας, που αφιέρωσε τη ζωή του στον άνθρωπο, ακολουθώντας πιστά τον όρκο του Ιπποκράτη!

Ο Δρ. Ρατζαγκοπάλ είναι ένας καλός άνθρωπος, υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης, που περιγράφεται από τους New York Times ως ο «πατέρας της παρηγορητικής φροντίδας στην Ινδία». 
Ένας άνθρωπος που πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι φτωχών ανθρώπων, δίνοντας παρηγοριά και φάρμακα που έχουν ανάγκη, αλλά λόγω κόστους δεν μπορούν να αγοράσουν. Σημαντικότερο όλων η προσφορά παρηγοριάς. Η σκέψη για τον συνάνθρωπο, και η ανακουφιστική φροντίδα που παρέχει και μόνο η παρουσία του καμιά φορά, η σκέψη ότι κάποιος θυμάται και θα επισκεφθεί τον άνθρωπο που έχει ανάγκη στο σπίτι του, χωρίς να ζητήσει τίποτα.

Ο Δρ. Ρατζαγκοπάλ, βρήκε έμπνευση στον Γκάντι και αποστολή του πια είναι να φέρει την ηθική πρακτική στη σύγχρονη ιατρική με αφετηρία τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ινδία.

Πήρα μεγάλη χαρά που έμαθα για αυτόν τον άνθρωπο και ζήλεψα το πάθος του να προσφέρει έργο και βοήθεια στον πονεμένο άνθρωπο, χωρίς να ασκεί ξερά ιατρική γνώση. Άλλωστε αυτό επισήμανε και ο ίδιος, τη διαφορά της μεταφοράς γνώσης και του ανθρωπισμού. Δυο έννοιες που δεν πάνε πάντα μαζί στην πράξη, το κέρδος συνήθως βγαίνει νικητής ανέκαθεν στον κόσμο!

Πηγή φωτογραφίας: διαδίκτυο

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading