ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Θέλει κόπο να φτιάξεις την ψεύτικη χαρά!

Θέλει κόπο να φτιάξεις την ψεύτικη χαρά και χρόνο πολύτιμο! Στο τέλος, αντιγράφοντας τη δήθεν χαρά των άλλων, θα ξεχάσουμε πώς είναι η πραγματική! Η λαιμαργία να ζήσουμε κάτι που ακόμα δεν ήρθε, η αγωνία να το βιώσουμε όπως κάποιοι άγνωστοι σε μας το σκηνοθετούν στα βίντεο των μέσων δικτύωσης, το άγχος που προηγείται του βιώματος, ήρθε η ώρα να τελειώνει. Κούρασε πια η εποχή της μανίας, η εποχή που αν δεν κάνουμε αυτό που βλέπουμε θα χαθεί και το νόημα της ζωής μας. Αρκετά είδαμε από την κλειδαρότρυπα. Καιρός ν’ ανοίξουμε τη δική μας πόρτα σε όσα η ζωή φέρνει.

Θέλει κόπο να φτιάξεις την ψεύτικη χαρά!

Βρήκες τελικά την άνοιξη που ήθελες; Άγγιξες ουρανό με ένα βλέμμα σου; Έσκυψες να μυρίσεις ένα λουλούδι, τους πορτοκαλανθούς που απλώνουν το μεθυστικό τους άρωμα; Περπάτησες λιγάκι στην εξοχή; Φοβήθηκες την επίθεση των εντόμων που χαρούμενα και μέσα στη ζωηράδα κάνουν επίμονες και ξαφνικές στροφές πάνω από το κεφάλι σου; Ξεκίνησες να κάνεις ταξίδια του μυαλού και τα χρωματιστά λουλούδια σού ξύπνησαν ιδέες και σχέδια; Στάθηκες ν’ ακούσεις το πρωινό και το απογευματινό κελάηδισμα των πουλιών, κοιτάς τον ουρανό μήπως πετύχεις κανένα βιαστικό χελιδόνι;

Μήπως ο ήλιος, οι πρώτες ζέστες, οι ανοιξιάτικες βιτρίνες σε άγχωσαν; Μήπως παλιές πληγές άρχισαν να ξυπνούν ξανά, εκεί που νόμιζες ότι είχαν κοιμηθεί; Μήπως η άνοιξη που έρχεται δεν συμπορεύεται με τη χαρά εντός σου; Θέλει λίγο ακόμα να ξυπνήσει. Αλλά κι αν δεν;

Ή μήπως είσαι τύπος που όλα ρυθμίζονται ξαφνικά και κάθε εποχή ταυτίζεται με το μέσα; Είναι η άνοιξη χαρά; Είναι η άνοιξη μόνο χαρά; Θα έπρεπε, αλλά είναι; Είναι όπως παλιά ή έχουν αλλάξει όλα; Δεν είναι η ζωή μας όπως τη βλέπουμε στα βίντεο. Τίποτα δεν είναι όπως το βλέπουμε στα βίντεο των άλλων. Έχουν ατέλειωτες ώρες εργασίας στο έντιτινγκ τα βίντεο που βλέπεις. Θέλει κόπο και χρόνο να φτιάξεις την ψεύτικη χαρά!

Μα για στάσου.. μήπως τα βλέπεις, επειδή αυτό θα ήθελες να ζεις; Ή μήπως αυτές οι εικόνες έρχονται από κάπου βαθιά, τόσο βαθιά που είναι σα να τις έχεις ζήσει ήδη; Ποιος να ξέρει! Είμαι σίγουρη ότι βαρέθηκες να σου λένε πώς να νιώθεις, τί να κάνεις, τί να τρως, πού να πας, αλλά σα μαγεμένος συνεχίζεις… Μην τους ακούς. Σταμάτα να χάνεις ώρες. Πέρασε η μόδα των βίντεο. Αρχίζει η ζωή!

Θέλει κόπο να φτιάξεις την ψεύτικη χαρά! Photo by Alexander Mils on Unsplash

Αυτά που ξέραμε, ανατρέπονται. Τίποτα δεν είναι ίδιο. Ούτε το μέσα μας. Μην πιστεύεις πια όσα βλέπεις. Δεν είναι όλα τα βίντεο αληθινά, ούτε οι άνθρωποι. Γρήγορα εισέβαλλε η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, λες και περίμενε πανέτοιμη σε μια γωνιά ν’ αρχίσει να πετά στα μούτρα μας μαζεμένα όσα μέχρι τώρα έφτιαχνε. Μα δεν είναι όλα αληθινά, να το θυμάσαι. Ψάξε να βρεις τι είναι αληθινό και κράτα το. Κράτα όσα καλά έχεις, κράτα όσα θες κι όλα τ’ άλλα πέταξέ τα! Δεν αξίζει. Η ζωή μας, δεν είναι ρυθμισμένη με φίλτρα και θερμότητα, κορεσμό και φωτεινότητα στην επεξεργασία. Δεν την ισιώνεις, ούτε επιλέγεις βελτιστοποίηση μ’ ένα κουμπί. Αυτή θέλει κόπο, εκτός από τρόπο.

Πολλή κουβέντα για το τίποτα ως τώρα. Για κενές ελπίδες λόγω μόδας, για αγάπη και φως της δηθενιάς, για τα πρέπει και τα δεν πρέπει που μας σημαδεύουν ως διαρκή απειλή του χρόνου. Ζήσε την άνοιξη όπως μπορείς. Τί διαφορετικό έχει από άλλες εποχές; Ζούμε μέσα στις εποχές, κυλάμε μέσα στη ζωή, ανοίγουμε και κλείνουμε τα μάτια στη ροή του χρόνου. Απλά και όμορφα. Κι άλλοτε το σώμα ζεσταίνεται κι άλλοτε κρυώνει, κάποτε περνά μέσα από ανθισμένους κήπους κι άλλες φορές από παγωμένα μονοπάτια. Ζωή μας είναι οι εποχές!

Όχι άλλα μαθήματα για το τί πρέπει να κάνουμε, πώς και πότε. Πώς να τρώμε όλοι το ίδιο πρωινό, με τον ίδιο φωτισμό και το ίδιο ρούχο. Όχι άλλη εικονική ζωή. Έχουμε μια πραγματική να ζήσουμε! Ευκαιρία να κάνουμε όσα μπορούμε κι αγαπάμε, αν θέλουμε κι όποτε θέλουμε, ευκαιρία μας να κλείσουμε τις οθόνες και να ζήσουμε την πραγματική Άνοιξη. Εκείνη την παλιά, των παιδικών μας χρόνων, που έπαιρναν φωτιά οι αλάνες και τα παιχνίδια μετά το Πάσχα δεν σταματούσαν στις γειτονιές μέχρι να κλείσουν τα σχολεία.  

Ας ζήσουμε τη δική μας Άνοιξη, όχι των άλλων. Αρκετά είδαμε από την κλειδαρότρυπα! Ώρα να ανοίξουμε τη δική μας πόρτα!

Πρόσφατα

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία

Η στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μέλλουσα μητέρα τόσο για να καταφέρει να διαχειριστεί τις συνεχείς αλλαγές, όσο και για να προετοιμαστεί για μια υγιή σχέση με το μωρό της.

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως…

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το...

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση...Τί είναι το έμφραγμα...

Δημιουργός Δακρύων – Erin Doom, εκδόσεις Ψυχογιός

Δημιουργός Δακρύων – Erin Doom, εκδόσεις ΨυχογιόςΔημιουργός Δακρύων –...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία

Η στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μέλλουσα μητέρα τόσο για να καταφέρει να διαχειριστεί τις συνεχείς αλλαγές, όσο και για να προετοιμαστεί για μια υγιή σχέση με το μωρό της.

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως…

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως...Στις απογοητεύσεις του κόσμου που πόλεμος και καταστροφή και πείνα και βάσανα και τώρα πια...

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση...Τί είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου;... Το έμφραγμα του μυοκαρδίου μπορεί να οριστεί ως μια ίσχαιμη νέκρωση ενός τμήματος...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading