ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Πότε θα τελειώσουν αυτές οι εξετάσεις;…

Κάθε φορά νομίζω πως κάτι θα αλλάξει και κάθε φορά πέφτω έξω. Βλέπω δημοσιεύματα μαλλιοτραβήγματος συνεχώς στα μέσα δικτύωσης αλλά και στη ζωή τα ίδια γίνονται, άλλωστε και τα μέσα δικτύωσης μικρογραφία της ζωής είναι! Κάτι έχουμε καταλάβει λάθος, δεν εξηγείται! Αλλιώς θα είναι πάλι αυτό το ανάδρομο που έχει κατσικωθεί τα τελευταία πολλά χρόνια! Η Καινούριου μάλωσε λέει με την Ευείδη γιατί παίχτηκε θέμα περιόδου και την έχουν πέσει και στην αθλήτρια Emma Pallant επειδή ανέβασε φωτογραφία που δείχνει ελάχιστα να έχει λερωθεί το μαγιό της από αίμα στον αγώνα που τρέχει.

Η κοινωνία μας είναι απόλυτα και απολύτως υποκριτική, εχθρική και ψεύτρα! Το παίζει εξελιγμένη και προχώ, αλλά δεν είναι. Η γενιά μου μεγάλωσε ως επί το πλείστον με άπειρα ταμπού βαριά κολλημένα στην πλάτη. Μην το ένα και μη το άλλο, μη λες αυτό μη λες εκείνο, όχι σουτιέν στηθόδεσμος, όχι βρακί εσώρουχο, όχι περίοδος ρώσοι και δε συμμαζεύεται, η λίστα είναι τόσο μεγάλη, για να μη αρχίσω τα πιπί, τσίσα κλπ, δε θα τελειώσει ποτέ!

Είσαι αρκετός, είσαι αρκετή και χωρίς επιτυχία στις εξετάσεις!

Ένα από αυτά ήταν και είναι κατά πως φαίνεται κι αυτό της περιόδου, που ας είναι καλά η Ισπανία, ψήφισε πρόσφατα τα σχετικά περί άδειας και αναγνώρισης των δύσκολων αυτών ημερών από τον εργασιακό χώρο. Έσκουξαν πάλι οι ταμπουριστές στην αναχρονιστική κι οπισθοδρομική κοινωνία μας! Πόσο πίσω πραγματικά!

Διαβάζω και για τις πανελλαδικές.. σκοτωμός! Βροχή πάλι τα σχόλια, σε μια περίοδο, αυτή κι αν είναι δύσκολη, που έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποτύχεις παρά να πετύχεις. Και ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα να το πω, πρώτη φορά εξετάσεις, πρώτο μάθημα έγραψα με δυσμηνόρροια, με πόνους που μόνο με ένεση θα μπορούσαν να περάσουν και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση να κρατώ το στυλό και να μου πέφτει από το χέρι.. όσοι έχουν πονέσει στη ζωή τους ξέρουν! Δεν έγραψα καλά, αφήστε με να το ρίξω στην περίοδο, αφήστε με μια φορά να το χρεώσω κάπου αλλού!

Δεν υπήρχε ούτε θα υπάρξει πρόβλεψη για μας για την περίπτωση ασθένειας.. τι κάνεις, τίποτα, σπας τα μούτρα σου, δίνεις ξανά την επόμενη χρονιά για μια άτυχη στιγμή, το τρένο περνά και φεύγει, δε σε περιμένει, ούτε νοιάζεται αν είσαι καλά, αν πονάς, αν σε πονά η κοιλίτσα, το στομαχάκι, αν έχεις ναυτία, αν έχει πέσει η πίεση, αν αν αν αν…

Πότε θα τελειώσουν αυτές οι εξετάσεις;… Photo by Nik on Unsplash

Και όχι, οι πανελλαδικές δεν είναι εύκολες και όχι, δεν ανοίγονται πάντα δρόμοι μετά. Και όχι, δεν είναι εύκολο να αποδεχτείς την αποτυχία και όχι, δεν έρχεται εύκολα η λύση. Μπορεί όλα να μπουν στο σωστό δρόμο ως δια μαγείας, αλλά μπορεί και να περάσουν χρόνια, πολλά χρόνια μέχρι να βρεις την άκρη σου, μπορεί και να μην τη βρεις ποτέ! Μπορεί να φτάσεις στα πενήντα και μην έχεις πλησιάσει καν εκείνο που φανταζόσουν κάποτε, στην πορεία της ζωής όλα αλλάζουν!

Τυχεροί λοιπόν όσοι τα καταφέρνουν και άξιοι που οι κόποι τους ανταμείβονται, μα δεν είναι πάντα η επιτυχία θέμα αξιοσύνης! Είναι πολυπαραγοντική! Ας είμαστε ειλικρινείς, ας μας λένε την αλήθεια όταν πρέπει. Όταν περιέγραψα την εμπειρία μου στον ανιψιό μου πέρυσι πριν δώσει εξετάσεις, τότε μόνο συνειδητοποίησε ότι όντως, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και οι τόσοι κόποι να πάνε χαμένοι για μια στιγμή αστάθμητου παράγοντα! Όχι, δεν είναι όλα για καλό, αλλά μπορεί και να είναι.. γιατί η διαδρομή της ζωής είναι μαγική και σπουδαία από μόνη της!

Δεν είναι πάντα η επιτυχία θέμα αξιοσύνης!

Ας φροντίζουμε όταν βάζουμε το χεράκι μας, να μην είναι για να βγάλουμε το ματάκι μας κι ας ευχόμαστε κι ας ελπίζουμε κι ας προσπαθήσουμε πολύ να βρούμε στη ζωή μας αυτό που θα γεμίσει την ψυχή μας ουσιαστικά!

Καλή επιτυχία στις ζωές μικρών μεγάλων, πιο πολύ στα παιδιά που ξεκινούν νομίζοντας πως η ζωή έχει «φίλτρα», ελπίζω να μην είναι η πλειοψηφία αυτή, αν και ο νέος άνθρωπος έχει μέσα του τα φίλτρα να καλύψει το άσχημο, να ονειρεύεται, να ελπίζει, να αισθάνεται, να επιθυμεί…

Πιστεύω στην ελευθερία πρόσβασης στην ανώτερη εκπαίδευση.

Πιστεύω στους ελεύθερους δρόμους επιλογής σπουδών οπουδήποτε και με όποιο τρόπο!

Ανοίξτε τα πανεπιστήμια! Αφήστε τον κόσμο να επιλέξει σπουδές, ποιες σπουδές, χωρίς όριο ηλικίας! Είμαι σίγουρη ότι δε θα επιλέξουν όλοι τις σπουδές και είμαι ακόμα πιο σίγουρη ότι έξω από τα πανεπιστήμια υπάρχουν περισσότεροι που θα ήθελαν να είναι μέσα, από αυτούς που ήδη βρίσκονται εκεί!

Φιλώ σας κι αγαπώ σας! Να προσέχετε εκεί έξω!

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading