ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Η Φουρνή μου, το χωριό μου…

Η Φουρνή μου, το χωριό μουΧρειάζονται πολλές ώρες και...

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτη…

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτηΤο πιο όμορφο θέαμα...

Θέλω τα απλά, τα όμορφα…

Δεν θέλω κόκκινους ουρανούς.Θέλω να είναι γαλανοί, λευκοί, έστω...

Πότε θα τελειώσουν αυτές οι εξετάσεις;…

Κάθε φορά νομίζω πως κάτι θα αλλάξει και κάθε φορά πέφτω έξω. Βλέπω δημοσιεύματα μαλλιοτραβήγματος συνεχώς στα μέσα δικτύωσης αλλά και στη ζωή τα ίδια γίνονται, άλλωστε και τα μέσα δικτύωσης μικρογραφία της ζωής είναι! Κάτι έχουμε καταλάβει λάθος, δεν εξηγείται! Αλλιώς θα είναι πάλι αυτό το ανάδρομο που έχει κατσικωθεί τα τελευταία πολλά χρόνια! Η Καινούριου μάλωσε λέει με την Ευείδη γιατί παίχτηκε θέμα περιόδου και την έχουν πέσει και στην αθλήτρια Emma Pallant επειδή ανέβασε φωτογραφία που δείχνει ελάχιστα να έχει λερωθεί το μαγιό της από αίμα στον αγώνα που τρέχει.

Η κοινωνία μας είναι απόλυτα και απολύτως υποκριτική, εχθρική και ψεύτρα! Το παίζει εξελιγμένη και προχώ, αλλά δεν είναι. Η γενιά μου μεγάλωσε ως επί το πλείστον με άπειρα ταμπού βαριά κολλημένα στην πλάτη. Μην το ένα και μη το άλλο, μη λες αυτό μη λες εκείνο, όχι σουτιέν στηθόδεσμος, όχι βρακί εσώρουχο, όχι περίοδος ρώσοι και δε συμμαζεύεται, η λίστα είναι τόσο μεγάλη, για να μη αρχίσω τα πιπί, τσίσα κλπ, δε θα τελειώσει ποτέ!

Είσαι αρκετός, είσαι αρκετή και χωρίς επιτυχία στις εξετάσεις!

Ένα από αυτά ήταν και είναι κατά πως φαίνεται κι αυτό της περιόδου, που ας είναι καλά η Ισπανία, ψήφισε πρόσφατα τα σχετικά περί άδειας και αναγνώρισης των δύσκολων αυτών ημερών από τον εργασιακό χώρο. Έσκουξαν πάλι οι ταμπουριστές στην αναχρονιστική κι οπισθοδρομική κοινωνία μας! Πόσο πίσω πραγματικά!

Διαβάζω και για τις πανελλαδικές.. σκοτωμός! Βροχή πάλι τα σχόλια, σε μια περίοδο, αυτή κι αν είναι δύσκολη, που έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποτύχεις παρά να πετύχεις. Και ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα να το πω, πρώτη φορά εξετάσεις, πρώτο μάθημα έγραψα με δυσμηνόρροια, με πόνους που μόνο με ένεση θα μπορούσαν να περάσουν και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση να κρατώ το στυλό και να μου πέφτει από το χέρι.. όσοι έχουν πονέσει στη ζωή τους ξέρουν! Δεν έγραψα καλά, αφήστε με να το ρίξω στην περίοδο, αφήστε με μια φορά να το χρεώσω κάπου αλλού!

Δεν υπήρχε ούτε θα υπάρξει πρόβλεψη για μας για την περίπτωση ασθένειας.. τι κάνεις, τίποτα, σπας τα μούτρα σου, δίνεις ξανά την επόμενη χρονιά για μια άτυχη στιγμή, το τρένο περνά και φεύγει, δε σε περιμένει, ούτε νοιάζεται αν είσαι καλά, αν πονάς, αν σε πονά η κοιλίτσα, το στομαχάκι, αν έχεις ναυτία, αν έχει πέσει η πίεση, αν αν αν αν…

Πότε θα τελειώσουν αυτές οι εξετάσεις;… Photo by Nik on Unsplash

Και όχι, οι πανελλαδικές δεν είναι εύκολες και όχι, δεν ανοίγονται πάντα δρόμοι μετά. Και όχι, δεν είναι εύκολο να αποδεχτείς την αποτυχία και όχι, δεν έρχεται εύκολα η λύση. Μπορεί όλα να μπουν στο σωστό δρόμο ως δια μαγείας, αλλά μπορεί και να περάσουν χρόνια, πολλά χρόνια μέχρι να βρεις την άκρη σου, μπορεί και να μην τη βρεις ποτέ! Μπορεί να φτάσεις στα πενήντα και μην έχεις πλησιάσει καν εκείνο που φανταζόσουν κάποτε, στην πορεία της ζωής όλα αλλάζουν!

Τυχεροί λοιπόν όσοι τα καταφέρνουν και άξιοι που οι κόποι τους ανταμείβονται, μα δεν είναι πάντα η επιτυχία θέμα αξιοσύνης! Είναι πολυπαραγοντική! Ας είμαστε ειλικρινείς, ας μας λένε την αλήθεια όταν πρέπει. Όταν περιέγραψα την εμπειρία μου στον ανιψιό μου πέρυσι πριν δώσει εξετάσεις, τότε μόνο συνειδητοποίησε ότι όντως, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και οι τόσοι κόποι να πάνε χαμένοι για μια στιγμή αστάθμητου παράγοντα! Όχι, δεν είναι όλα για καλό, αλλά μπορεί και να είναι.. γιατί η διαδρομή της ζωής είναι μαγική και σπουδαία από μόνη της!

Δεν είναι πάντα η επιτυχία θέμα αξιοσύνης!

Ας φροντίζουμε όταν βάζουμε το χεράκι μας, να μην είναι για να βγάλουμε το ματάκι μας κι ας ευχόμαστε κι ας ελπίζουμε κι ας προσπαθήσουμε πολύ να βρούμε στη ζωή μας αυτό που θα γεμίσει την ψυχή μας ουσιαστικά!

Καλή επιτυχία στις ζωές μικρών μεγάλων, πιο πολύ στα παιδιά που ξεκινούν νομίζοντας πως η ζωή έχει «φίλτρα», ελπίζω να μην είναι η πλειοψηφία αυτή, αν και ο νέος άνθρωπος έχει μέσα του τα φίλτρα να καλύψει το άσχημο, να ονειρεύεται, να ελπίζει, να αισθάνεται, να επιθυμεί…

Πιστεύω στην ελευθερία πρόσβασης στην ανώτερη εκπαίδευση.

Πιστεύω στους ελεύθερους δρόμους επιλογής σπουδών οπουδήποτε και με όποιο τρόπο!

Ανοίξτε τα πανεπιστήμια! Αφήστε τον κόσμο να επιλέξει σπουδές, ποιες σπουδές, χωρίς όριο ηλικίας! Είμαι σίγουρη ότι δε θα επιλέξουν όλοι τις σπουδές και είμαι ακόμα πιο σίγουρη ότι έξω από τα πανεπιστήμια υπάρχουν περισσότεροι που θα ήθελαν να είναι μέσα, από αυτούς που ήδη βρίσκονται εκεί!

Φιλώ σας κι αγαπώ σας! Να προσέχετε εκεί έξω!

Πρόσφατα

“Αληθινή Ιστορία” του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας Δημόκα

"Αληθινή Ιστορία" του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας ΔημόκαΑς μην...

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling…

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling...Είναι αρκετά χρόνια...

Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες…

Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες...Ήρθαν πάλι αυτές οι...

Μια μυρωδάτη μουσταλευριά, όνειρο!

Μια μυρωδάτη μουσταλευριά, όνειρο!Όταν θα πάω κυρά μου στο...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Η Φουρνή μου, το χωριό μου…

Η Φουρνή μου, το χωριό μουΧρειάζονται πολλές ώρες και...

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτη…

Τα ουράνια τόξα μας, σκέτη οφθαλμαπάτηΤο πιο όμορφο θέαμα...

Θέλω τα απλά, τα όμορφα…

Δεν θέλω κόκκινους ουρανούς.Θέλω να είναι γαλανοί, λευκοί, έστω...

Το πέταγμα μιας σκέψης…

Κι όλο φεύγω και πετώΊπταμαι σαν χαρταετός που τον κινεί ο...

Να μην περνούν απαρατήρητες οι χαρές…

Λίγη περισσότερη χαρά στη ζωή να προσθέσουμε για το μικρό, το φαινομενικά μικρό που όμως έχει δύναμη τεράστια, για ένα λουλούδι, για μια αγκαλιά αληθινή και όχι διαδικτυακή, για μια κουβέντα με φίλο, για μια βόλτα λίγων λεπτών στο διάλλειμα της μέρας.
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα δειλινά, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

“Αληθινή Ιστορία” του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας Δημόκα

"Αληθινή Ιστορία" του Λουκιανού σε διασκευή Κατερίνας ΔημόκαΑς μην ξεχνάμε πως και τα παιδιά διαβάζουν!Η «Αληθινή Ιστορία» του Λουκιανού, διασκευασμένη από την εξαίρετη συγγραφέα...

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling…

Η Jerolyn -Elizabeth- Morrison στο elpis calling...Είναι αρκετά χρόνια που παρακολουθώ την καλεσμένη μας να εργάζεται στην Κρήτη, να κάνει μαθήματα και να δημιουργεί...

Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες…

Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες...Ήρθαν πάλι αυτές οι παράξενες μέρες, αυτός ο παράξενος Σεπτέμβρης που άλλοι ξεκινούν σχέδια και πλάνα, άλλοι κλείνουν κύκλους...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ