ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Να βελτιώνομαι, σκεπτόμενος…

Να βελτιώνομαι, σκεπτόμενος…

Βιβλία αυτοβελτίωσης, ποπ ψυχολογίας, προβληματισμών, κανόνων ευτυχίας, επιτυχίας, καλού γάμου, ανέλιξης, οικονομικών απολαβών, φοβιών, αδυνατίσματος. Βιβλία γιατί μπορεί να είσαι δυστυχής, ανικανοποίητος, αποτυχημένος, αδύνατος, χοντρός, απλά κακόκεφος ή βαριά άρρωστος. Βιβλία αλλαγής σκέψης, νοοτροπίας, πεποιθήσεων, αγκυλώσεων. Σελίδες γεμάτες αισιοδοξία γιατί όλα είναι εφικτά, όλα μπορούν να γίνουν, γιατί εσύ πάλι φταις που δεν ξέρεις πώς να εφαρμόσεις στην πράξη όσα διαβάζεις!

Ο αντίλογος είναι πλούσιος για όλα αυτά που φορτώνουν το μυαλό μας με περιττές κάποιες φορές γνώσεις, και για τις νέες μεθόδους που είναι αμφιλεγόμενες τελικά για την εφαρμογή και την επιτυχία τους.

Δεν είναι όλη η πληροφορία που μας δίνεται άχρηστη, ούτε όλα τα βιβλία αυτοβελτίωσης περιττά. Κάποιοι άνθρωποι, κάποια στιγμή στη ζωή τους χρειάζονται να θυμηθούν όσα ήδη γνωρίζουν και είχαν ξεχάσει για πολλούς λόγους. Το δυνατό αμερικάνικο μάρκετινγκ τα έστειλε στα μέρη μας και ξαφνικά όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε προτάσεις που, πολλές φορές αντί να μας βοηθούν, μας πνίγουν.

Κι αν δεν κατάφεραν να σε πείσουν ως τώρα, την έχεις πολύ άσχημα γιατί αρνείσαι να γίνεις σαν αυτό που προτείνουν και θα πρέπει αναγκαστικά να γίνεις, αλλιώς θα μπεις στη λίστα να γίνεις, γιατί αν δεν γίνεις, θα πρέπει να γίνουν άλλες συνεδρίες που δεν έγινες η ωραιότερη εκδοχή του εαυτού σου στο υπέροχο σύμπαν της υπέροχης ζωής, των υπέροχων στιγμών, της υπέροχης δουλειάς, της υπέροχης σχέσης.

Κι αυτά είναι τα του νέου σύγχρονου κόσμου που αφορούν από μουσική και στυλ μέχρι είδος άσκησης, διατροφής, χαλάρωσης, καθαρισμού ντουλάπας, ανάμματος κεριού, χρώματος καφετιέρας και η λίστα είναι τεράστια, τόσο τεράστια που έχει χωρέσει σχεδόν τα πάντα.

Και το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι κάνουμε σα να τα ακούμε και να τα βλέπουμε πρώτη φορά στη ζωή μας, όλα είναι τόσο πρωτόγνωρα, λες και πριν ήμασταν μαστουρωμένοι και μέσα στην αποχαύνωσή μας ξεχάσαμε ποιοι είμαστε και που πάμε, ξεχάσαμε ότι οι ντουλάπες υπάρχουν για συγκεκριμένο λόγο, ξεχάσαμε το ωραίο διάλειμμα στην καθημερινή αγωνία με το απογευματινό καφεδάκι σε σπίτι φιλικό, ξεχάσαμε τους τρόπους και τα έθιμά μας που όλα έχουν εξήγηση και λογική.

Δεν είναι κακό να θέλουμε να αλλάξουμε οτιδήποτε στη ζωή μας. Αντιθέτως, είναι εξαιρετικά καλό.

Δεν είναι κακό να θέλουμε να τροποποιήσουμε, να βελτιώσουμε, να ρυθμίσουμε, να ισορροπήσουμε με τον τρόπο που θέλουμε και μας βολεύει. Αυτό κι αν είναι υπέροχο!

Αυτό που δεν είναι καλό, είναι να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα αυτά από μόδα, από μια ανάγκη που πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να δημιουργήσει κύκλο άλλων ενοχικών ανθρώπων, που σπεύδουν να ακολουθήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη, ανοίγοντας τεράστιο κύκλο ομοίων κυρίως στο ίνσταγκραμ αλλά και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κακό είναι να καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας δίνουν και η εποχή δυστυχώς, είναι γεμάτη από επιτήδειους που περιμένουν να μας εκμεταλλευτούν στη δυσκολία και στη στεναχώρια μας.

Σου δείχνω, σου αρέσει, άρα πάω καλά, άρα υπάρχω μέσα από αυτό που βλέπεις. Αλλάζω, ή τουλάχιστον έτσι σου δείχνω, άρα εξελίσσομαι, και ας είναι η πραγματική αληθινή ζωή μου κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σου δείχνω, η βιτρίνα δεν μπορεί να σου δείξει τί υπάρχει στην αποθήκη μέσα στις κούτες!

Συνειδητοποίησα σχετικά πρόσφατα πόσο σημαντική είναι η υπαρξιακή μας βάση, πού στηρίζεται η φιλοσοφία της ζωής μας και πώς μας δίνει ώθηση.

Επίσης, έμαθα να ξεχωρίζω, (καλά, αυτό το ήξερα από πριν), ποιοι είναι οι δήθεν και ποιοι οι αυθεντικοί, ότι η μαντεία και οι επικλήσεις στους αγγέλους, σε κάθε λογής σκιές, σκεπτομορφές και άλλα στοιχεία στοιχειά, δεν έχουν καμία σχέση σε κάθε μορφής ψυχολογία και συμβουλευτική.

Έμαθα επίσης πως οι ενεργοποιήσεις ελαίων, λιβανιών και κοσμημάτων, κι όσα σου λένε ότι είναι βασισμένα σε νευροεπιστήμες τάχα μου έχουν επιστημονική βάση, όπως και πολλά από όσα μας πασάρουν ως λύσεις στα αμέτρητα προβλήματά μας δεν έχουν καμία βάση, όχι επιστημονική, ούτε καν λογική.

Και γιατί τα λέω όλα αυτά. Γιατί απλούστατα η κατάσταση έχει ξεφύγει. Όχι με σένα που ακολουθείς τυφλά και πιστά όσα σου προσφέρουν, αλλά γιατί έχει γεμίσει ο κόσμος τσαρλατάνους που εκμεταλλεύονται τη δυσκολία σου.

Δική σου υπόθεση. Το θέμα είναι να ξέρεις πού πιστεύεις, σε τί πιστεύεις, ποιοι είναι οι ισχυροί δεσμοί στη ζωή σου, ποιους αγαπάς πολύ, πόσο σημαντικοί είναι οι άλλοι για σένα, ποιες σκέψεις σε ανακουφίζουν, με ποια μουσική ηρεμείς, τί σου κρατά το ενδιαφέρον, πόσο σε αγαπάς… και σε άλλα πολλά αν βρεις απαντήσεις, καλό θα είναι!

Θα ξέρεις τις βάσεις σου, θα μάθεις τί σε κρατά δυνατό, τί σε βοηθά στην κάθε μέρα, πόσες αντοχές έχεις και γιατί.

Και φυσικά, χρειάζεται να επιτρέπουμε και στους άλλους να γνωρίζουν εμάς, για να έχουμε μια όμορφη συνύπαρξη, για να μπορούν να ξέρουν χωρίς να μαντεύουν, για να μπορούμε όλοι μαζί να ζούμε αρμονικά!

https://www.youtube.com/channel/UCma6lqG8MN0Bc1o9INMj73A

Πρόσφατα

Σα να μην έφυγαν ποτέ…

Σα να μην έφυγαν ποτέ...Μαγείρεψα μπάμιες σήμερα. Αυτές που...

Πέτα πουλάκι μακριά!

Πέτα πουλάκι μακριά!Πέτα πουλάκι, πέταξε μακριά από αυτούς κι...

Ναζίμ Χικμέτ, Η πιο όμορφη θάλασσα

Ναζίμ Χικμέτ, Η πιο όμορφη θάλασσαΘα γελάσεις απ’...

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Σα να μην έφυγαν ποτέ…

Σα να μην έφυγαν ποτέ...Μαγείρεψα μπάμιες σήμερα. Αυτές που σιχαίνονται ορισμένοι κι αυτές που πριν λίγους μήνες δε θα τολμούσα ούτε να μυρίσω, όχι...

Πέτα πουλάκι μακριά!

Πέτα πουλάκι μακριά!Πέτα πουλάκι, πέταξε μακριά από αυτούς κι εκείνους, όσους και άλλους, στιγμές, πληγές κι απειλές, αρρώστιες, μοναξιές, αμφιβολίες, φόβους.Πέτα μακριά και άσε...

Ναζίμ Χικμέτ, Η πιο όμορφη θάλασσα

Ναζίμ Χικμέτ, Η πιο όμορφη θάλασσαΘα γελάσεις απ’ τα βάθη των χρυσών σου ματιώνείμαστε μες στο δικό μας κόσμο.Η πιο όμορφη θάλασσαείναι αυτή...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading