ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Μια αγκαλιά για τους αναγκεμένους…

Αν για κάτι είμαι χαρούμενη τις ζοφερές μέρες που ζούμε, αυτό είναι η ανθρωπιά που δε χάθηκε και η ελπίδα ακόμη στον άνθρωπο και στις αξίες που προσπαθεί να κρατήσει όπως μπορεί, ακόμα κι όταν όλα γύρω μοιάζουν σκοτεινά και δύσκολα, όταν όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Οι συνάνθρωποί μου έχουν αποδείξει πολλές φορές, ότι πιστεύουν στο «μαζί» και στα δύσκολα βάζουν πλάτη, ειδικά σε εποχές που φαίνεται να μην υπάρχει φως.

Η βοήθεια από τους απλούς ανθρώπους προς κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη με συγκινεί βαθειά. Η βοήθεια από τον απλό άνθρωπο που δεν του περισσεύει αλλά προσφέρει το υστέρημά του με συγκινεί ακόμα περισσότερο. Η βοήθεια των Ελλήνων στους Ουκρανούς που έχασαν μέσα σε λίγη ώρα το βιος και τη ζωή τους ήταν και είναι συγκλονιστική.

Όλοι μαζί σταθήκαμε αποσβολωμένοι μπροστά στις οθόνες να παρακολουθούμε να ξεκληρίζεται ένας λαός, να χάνει τα πάντα μέσα σε λεπτά, να ζει σε καταφύγια σε κατάσταση σοκ, άνθρωποι όλων των ηλικιών να αναγκάζονται να πιάσουν όπλο, γιαγιάδες και παππούδες να περπατούν ώρες ψάχνοντας τρόπο να φύγουν από τα σπίτια που έζησαν μια ζωή ειρηνικά, μεγαλώνοντας παιδιά και εγγόνια.

Το έτος 2022 μας επιφύλαξε το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί. Χάθηκε κάθε ίχνος λογικής και η μόνη λύση βρέθηκε να είναι ο πόλεμος και η απόλυτη καταστροφή. Οι φωτιές αυτής της κόλασης δε λένε να σβήσουν.

Ξημερώνει η γιορτή της μητέρας και κάποιες μάνες δε θα γιορτάσουν. Κάποια παιδιά δε θα δώσουν ένα φιλί και δυο λουλούδια στον άνθρωπο που τους έφερε στον κόσμο. Οι μάνες στις εμπόλεμες περιοχές πονούν και θρηνούν χίλιες φορές, απελπίζονται μα και βρίσκουν θάρρος να σταθούν άλλες τόσες δίπλα στα παιδιά τους και απλώνουν με όση δύναμη έχουν τις φτερούγες τους να τα προστατέψουν με κάθε τρόπο. Οι μάνες από την Ουκρανία που συνεχίζουν να φθάνουν στο νησί μας, στέκονται βράχος για τους ανθρώπους τους μπροστά στις νέες δυσκολίες που φέρνει η καινούρια ζωή σε έναν ξένο τόπο, όμως δεν είναι μόνες.

Βρίσκουν αγκαλιά και βοήθεια από τους ανθρώπους που στηρίζουν με κάθε τρόπο το έργο της ομάδας. Η ομάδα της Ουκρανικής κοινότητας στην Κρήτη έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή. Η αλληλεγγύη των ντόπιων είναι συγκινητική και ο καθένας όπως μπορεί, προσφέρει όσα στοχευμένα αναζητά η ομάδα είτε για αποστολή στην Ουκρανία είτε για βοήθεια στους νεοαφιχθέντες ουκρανούς που φθάνουν με τις οικογένειες και τα μικρά τους παιδιά στον τόπο μας.

Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Κι αν τελειώσει, οι ανάγκες θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ο λαός της να χρειάζεται κάθε βοήθεια. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για όσο μπορούμε. Και να μην ξεχνάμε ότι «η αγάπη πάντα βρίσκει τρόπο, η αδιαφορία αναζητά δικαιολογίες»… Απλώνουμε το χέρι μας και φωτίζουμε τα σκοτάδια, γιατί οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!

Ηράκλειο Κρήτης, Κέντρο Βοήθειας Παλιό ΚΤΕΛ, Θεατρικός Σταθμός

Photo by Max Kukurudziak on Unsplash

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading