ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Κάνε το ανθρώπινο, ανθρωπινό…

Κάνε το ανθρώπινο, ανθρωπινό

Είδα τυχαία ανάρτηση που έλεγε «αν λείπεις σε κάποιον θα σε πάρει τηλέφωνο, αν θέλει να σε δει θα έρθει να σε βρει, αν νοιάζεται θα το δείξει, κι αν όχι, τότε δεν αξίζει τον χρόνο σου» και σκέφτηκα, γιατί δεν αντιστρέφω τα λόγια αλλάζοντας το πρόσωπο;

Αν λείπει σε μένα κάποιος να σηκώσω το τηλέφωνο και να καλέσω, να πάω να δω όποιον θέλω να δω κι έτσι να δείξω με τον τρόπο μου ότι νοιάζομαι. Έτσι αξίζει ο χρόνος, έτσι αξίζει η κάθε στιγμή.

Μην περιμένουμε από τους άλλους μόνο και πάντα. Δεν είναι θέμα σειράς, δεν είναι θέμα εγωισμού. Αν νιώθετε, δείξτε το. Αν θέλετε, κάντε το. Δεν πάει έτσι το πράγμα! Άλλωστε, πάντα υπάρχει η περίπτωση κάποιος να θέλει να κάνει όλα αυτά για τα οποία γκρινιάζεις και να μην μπορεί ή να μην έχει δυνάμεις ή να μην τολμά!

Εσύ τι κάνεις είναι το θέμα και όχι ο άλλος. Η προσπάθεια να προσεγγίσουμε κάποιον δεν αφορά μόνο τον ένα, αλλά ακόμα κι αν στην πορεία έτσι αποδειχθεί, μη νομίσεις ότι ήσουν το κορόιδο που όλο προσπαθούσες μα δεν σου έδιναν σημασία.

Κι αυτά τα έρμα τα συναισθήματα και οι ανάγκες και ο αυθορμητισμός δεν μπαίνουν σε καλούπια και δεν πρέπει να μπαίνουν!

Γίνε εσύ αυτό που θες να είσαι, κάνε αυτό που περιμένεις από τους άλλους να κάνουν. Κι όσο μπορείς κι όσο αντέξεις!

Αρκετά με τον εγωισμό και τα θα δεις εσύ τι θα πάθεις, αφού δε μου μιλάς δε σου μιλώ, αφού δεν παίρνεις δεν παίρνω, αφού δεν κάνεις δεν κάνω… από προσωπική εμπειρία έχω να πω, ότι για να κρατηθούν οι σχέσεις, δεν χρειάζεται να κρατάμε σειρά και εγωισμούς.

Αλληλεπίδραση ναι, πρέπει να υπάρχει, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τί περνά ο άλλος και ποιες είναι οι συνθήκες που βιώνει. Τί έχει στο μυαλό του και πόσο ξέρει να διαχειρίζεται ακόμα και τους ανθρώπους που αγαπά και αν μετρά το ίδιο ο χρόνος για αυτόν, όπως για εσένα.

Γι αυτό όταν ενδιαφέρομαι, ρωτώ, όταν αγαπώ, πλησιάζω (αν και κάποιες φορές το να κρατώ απόσταση για λίγο είναι καλύτερο), αν αντέχω, στηρίζω. Έχω και γω τις ίδιες ανάγκες, μα δεν περιμένω να κάνουν σε μένα όσα εγώ μπορώ να κάνω για μένα!

Καλή δύναμη φίλοι εκεί έξω στον ήλιο και στη βροχή, όπου κι αν είστε να έχετε όμορφες στιγμές!

Εδώ στην Κρήτη, διαχωρίζουμε πολύ ξεκάθαρα και με έναν τόνο μόνο, το ανθρώπινο από το ανθρωπινό (δηλαδή το σωστό, το καλό, το αξιοπρεπές) κι έτσι και γω με μια μικρή σπρωξιά θα σας πω, βγείτε έξω και

ψάξτε τους ανθρώπους που αγαπάτε, καλέστε τους, δείξτε τους τί νιώθετε και κάντε το ανθρώπινο ανθρωπινό και ικανό να αξίζει και να αντέχει στον όμορφο και μοναδικό χρόνο σας πριν μετανιώσετε!

Πρόσφατα

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη, π. Μιχαήλ Πατεράκης

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη άπλωνε τα κλαδιά της...

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα, εκδόσεις Εν Πλω

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα,...

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσας

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσαςΤυχαία ώρα. Τυχαία πλατεία....

Συγχώρεση σημαίνει, κάνω μέσα μου χώρο

Συγχώρεση σημαίνει, κάνω μέσα μου χώροΣυγχώρεση είναι η εκούσια...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη, π. Μιχαήλ Πατεράκης

Η τριανταφυλλιά μας η εκατοντάφυλλη άπλωνε τα κλαδιά της ως απάνω στα κεραμίδια του μικρού μας σπιτιού, γύριζε προς το μέρος του βορρά, άφηνε...

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα, εκδόσεις Εν Πλω

Το Θαύμα, ένα μυθιστόρημα μετανοίας του π. Χριστόδουλου Μπίθα, εκδόσεις Εν ΠλωΣτη διαδρομή της ζωής μας άλλοτε χάνουμε κομμάτια του εαυτού μας, ξοδεμένα εδώ...

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσας

Παντελής Μπουκάλας, Στην ξενιτιά της γλώσσαςΤυχαία ώρα. Τυχαία πλατεία. Τυχαία Ελλάδα.Πάντως Κυριακή,τότε που δέεσαι στον χρόνο να ειρηνέψει.Στα παγκάκια, μισοί να κάθονται, μισοί ανεβασμένοι.Αλβανοί.Τώρα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading