ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια!

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια!

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια! Κι έχει ο καιρός γυρίσματα, καθώς ένα καντήλι, ένας σταυρός και τέσσερα σταλίκια, είναι τ’ ανθρώπου η ζωή κι όλα τα μερακλίκια.

Μα τί να το κάνεις που κάθε κακό θυμίζεται, κάθε καλό ξεχνιέται, μα τί κι αν σε δέρνουν δεκατρείς, αν δε σε δέρνει ο νους σου! Αυτός θα έπρεπε να είναι πρώτος κριτής λογοκριτής, μα όπου είν’ ο γέρος κουζουλός από τα νιάτα το ‘χει, ομοίως κι άμα το ‘χει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες… άστα!

Το θέμα είναι τί λες και πώς το λες, γιατί και το πολύ μπλα μπλα δε βγαίνει πάντα σε καλό! Ειδικά όταν ξεφεύγει της κομματικής γραμμής και της προστατευτικής ομπρέλας.

Κάπου μ’ είδες, κάπου σε ξέρω, κάπου σε παραγνωρίζω κι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε εν ολίγοις, μα τί να το κάνεις τελικά; Η κολακεία κάνει φίλους, η αλήθεια κάνει εχθρούς κι απ’ τον χαζό φίλο, κάλλιο σοφός εχθρός!

Στις επικίνδυνες μέρες μας προσοχή γιατί, αλήθειες να λέμε τώρα μεταξύ μας και να μην κοροϊδευόμαστε, σαν παινέψεις τον ηλίθιο τον κάνεις χρήσιμο, και κάπως πρέπει να προστατευθούμε και να ησυχάσουμε, γιατί πολλή βοή στο μύλο μας, μα τ’ αλευράκι λίγο.

Και λίγο ήταν μια ζωή δηλαδή, μα ας δούμε τα μελλούμενα.. έτσι κι αλλιώς, ο φτωχός εχάθηκε κι ο καιρός εδιάβηκε, μα δες που σε φτάνει η ανάγκη να πεις, και με τρόμο να παραδεχτείς… τουλάχιστον ας μείνουν όπως είναι, χειρότερα μην έρθουν, μα μήπως κι άλλες πολλές φορές δεν εστολίστη η νύφη κι απόμεινε;

Κείνο του Σουρή το γνωστό, σκέφτηκα να τ’ αφήσω, μη με παραξηγήσουν οι φίλοι, καθόλου δε θα ήθελα να κακοκαρδιστούμε.. όμως κολλάει ρε παιδιά σε λίγους κι ορισμένους, καθώς όπως και να το πεις, απ’ όπου κι αν το δεις, σκ@τά εδώ, σκ@τά εκεί, σκ@τά κι ο κόσμος όλος!

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading