ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που λέμε ροπή στην αποτυχία. Μια λέξη που μπήκε στη μαύρη λίστα, μια κατάσταση που θεωρείται καταραμένη, ενώ δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσπάθεια που δεν ευοδώθηκε, από κάποιο μικρό ή μεγάλο πλάνο, σχέδιο, όνειρο που για κάποιους λόγους έμεινε λειψό, καημένο και κάποιες φορές αδικημένο και αρκετές φορές όχι από δικό μας λάθος.

Το από της τύχης αποτέλεσμα που δεν έτυχε να είναι επιτυχημένο, δεν χρειάζεται να μας πνίξει. Δεν είναι ανάγκη να μας δημιουργεί πανικούς, άγχη τεράστια που δεν έχουν γιατρειά και καλό, δεν χρειάζεται να μας στραγγαλίσουν πέντε, δέκα λάθος χειρισμοί μιας μικρής ζωής.

“Και αν το μετά στα σχέδιά μας αποδείχτηκε καταστροφή κι αν πέσαμε έξω σε πλάνα και υπολογισμούς κι αν χάσαμε χρήματα και υπομονή, δε χρειάζεται να αρρωστήσουμε προσπαθώντας να διορθώσουμε κάτι που δε διορθώνεται”

“Γόρδιοι δεσμοί είναι όλη μας η ζωή και οι κόμποι τους μας πνίγουν, μα, ό,τι δε λύνεται κόβεται και προχωράμε με το κεφάλι ψηλά! Με πλήρη συνείδηση στα δύσκολα και τα εύκολα της ζωής, με πλήρη επίγνωση στη χαρά μα και στη λύπη!”

Ναι, όλα έχουν αποτέλεσμα και όλα από το χέρι μας θα περάσουν για να έχουν τελικό αποτέλεσμα. Κι αν κάτι πήγε λάθος συνήθως δεν φταίει ο κακός μας ο καιρός, αλλά κάτι που δε μάθαμε να κάνουμε σωστά, κάτι που μας έδειξαν λάθος ακόμα και κακόβουλα, κάτι που ενώ το ξεκινήσαμε σωστά στο τέλος στράβωσε από μια μικρή λεπτομέρεια, όπως συμβαίνει στις εξετάσεις, στις σχέσεις, στην υγεία, στις πιο σημαντικές μας συμφωνίες, κυρίως αυτές που κάνουμε με τον αγαπητό εαυτό μας!

Και είναι τόσο συνηθισμένο να συμβαίνει, που στο τέλος φτάνουμε να μην του δίνουμε σημασία.

Μα αν επιμένει κάτι να στραβώνει τα σχέδιά μας και τα καλά στη ζωή, θα πρέπει ίσως κάποια στιγμή με σοβαρότητα να το κοιτάξουμε και να το μελετήσουμε, να δούμε τί κάνουμε λάθος, να αναζητήσουμε το γιατί, κι αν παρόλα αυτά δε βρούμε λύση, ας ζητήσουμε βοήθεια.

Φωτογραφία

Anthony Cantin, Unsplash

Πρόσφατα

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε...

Γιάννης Ρίτσος – Σχήμα της απουσίας

Γιάννης Ρίτσος - Σχήμα της απουσίαςΠοτέ δε φεύγουν τα...

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!Κάπου ανάμεσα σε δεκάχρονο, οκτάχρονο και προνηπιάκι,...

Οι άντρες περνούν μαμά!

Οι άντρες περνούν μαμά!Τον άκουγε από το δωμάτιο, που...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Να μάθουμε να αναπαυόμαστε…

Να μάθουμε να αναπαυόμαστε...Κάποιες φορές φαίνονται όλα τόσο δύσκολα!...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα δειλινά, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε πως η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί την επιδημία του 21ου αιώνα. Στις μέρες μας παρατηρείται μια...

Γιάννης Ρίτσος – Σχήμα της απουσίας

Γιάννης Ρίτσος - Σχήμα της απουσίαςΠοτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ' τα σπίτια τους,τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια της μητέρας τουςτην ώρα που...

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!Κάπου ανάμεσα σε δεκάχρονο, οκτάχρονο και προνηπιάκι, δουλειές, αναδουλειές και κόντρα δουλειές -γιατί είπαμε τα οικιακά δεν αμείβονται;- θυμάμαι που και που...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ