Για κάτι φίλους…

0
Άγιε Βασίλη μου,

σου γράφω νωρίς, για να προλάβω το πήξιμο στο ταχυδρομείο, αν και ξέρω ότι πάλι αργά είναι. Καθώς όμως το ποτέ δεν είναι αργά υπερισχύει τελευταία στο μυαλό μου, θέλω να σου ζητήσω κάτι χάρες που έχουν να ξεχρεωθούν χρόνια αφού δε σου ζητώ, που απλά δε ζητώ, καλά άσε, μη λύσουμε τώρα το ψυχολογικό μου!

 

Θα σου δώσω συντεταγμένες στο υστερόγραφο για να βρεις εύκολα κάτι φίλους που είναι σε μεγάλη ανάγκη. Δεν προλαβαίνω να μαζέψω όσα χρειάζονται μόνη μου, δεν έχω βοήθεια, δεν έχω κάτι να πουλήσω, οπότε έχουμε και λέμε…

Κατέβα σε ένα υπόγειο παρκινγκ και δώσε στο παλικάρι 130 ευρώ να επανασυνδέσει το ρεύμα που του το έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες, δώσε του πολλά τρίευρα να χει να πάρει πιτόγυρο στο παιδί του, που του μυρίζει τόσο καιρό και δεν έχει να αγοράσει και του αλλάζει κουβέντα για να το ξεχάσει (μα ξεχνιέται η μυρωδιά του πιτόγυρου;)… δώσε του πολλά μονόευρα να παίρνει τον καφέ του και να τρώει καμιά τυρόπιτα το πρωί, που έχει ρέψει και είναι άσπρος σαν το πανί, στείλε του φρέσκο ζεστό ψωμί από κείνο το στρογγυλό καρβέλι που του μύρισε τις προάλλες να χει για πρωινό η σύζυγος πριν στείλει το παιδί σχολείο, μερικά ρούχα, παπούτσια και κάτι άλλα…

 

στείλε του και δεύτερη και τρίτη δουλειά γιατί η μία που έχει δεν του φτάνει,

πάρε του τη ντροπή,

στείλε τους ένα πακέτο με υγεία γιατί δεν μπορούν ούτε να αρρωστήσουν και κυρίως στείλε του πολλά πακέτα με ελπίδα, αγάπη και πίστη γιατί τα έχει χάσει και τα τρία… αυτό σε παρακαλώ κάνε το πριν την παραμονή, γιατί είναι σε κίνδυνο! Α! και μια σόμπα από κείνες τις καλές, ξέρεις, αφού φυσικά συνδεθεί το ρεύμα!

_DSC5271.JPG

Στείλε επίσης και στην άλλη φίλη μου που φυγαδεύει τους φόβους της κάθε μέρα από δω κι από κει για να μη χαθεί και μαζί με αυτήν χαθούν και τα παιδιά της… στείλε της δουλειά και πληρωμή στον άντρα της που ενώ εργάζεται δεν πληρώνεται, κάνε το κόκκινο δάνειο άσπρο σαν το χιόνι, άσε για τα παιδιά πακέτο σπουδών και κυρίως όπως είπαμε, πακέτα με αισιοδοξία ότι θα αλλάξει η ζωή τους και θα γίνει η καθημερινότητα όνειρο και όχι εφιάλτης… για ρεύμα δεν ξέρω, αλλά λίγη θαλπωρή και ηρεμία, θα ήταν ό,τι πρέπει…. Επίσης όλα αυτά πριν τα Χριστούγεννα, για την πρωτοχρονιά ούτε λόγος!

Άγιε Βασίλη μου, ξέρω, θα είναι δύσκολα πακέτα, αλλά κάτι μου λέει ότι μόνο εσύ μπορείς το απίστευτο να κάνεις δυνατό. Η αστερόσκονη δεν έκανε δουλειά πέρυσι, άστο, μην την ξαναφέρεις!

 

Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων και σένα και τους βοηθούς σου!

Ελπίζω να μη χρειαστεί να σε ενοχλήσω ξανά.

Σε παρακαλώ, σώσε πρώτα αυτούς, για να μπορέσω να σωθώ κι εγώ…    

 

Photo by coincidence on Unsplash

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ