ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Yπάρχει ακόμη χρόνος για δράση

Παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις, υπάρχει ακόμη χρόνος για δράση

Μέχρι την Κρήτη έφτασαν οι καπνοί από τις πυρκαγιές του Καναδά που έχουν κάψει ως τώρα 60 εκατομμύρια στρέμματα, δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητή η έκταση κι αυτό είναι άλλη μία απόδειξη του πόσο μικρή είναι η Γη μας και πόσο το πρόβλημα σε ένα σημείο του πλανήτη μπορεί να επηρεάσει όλους!

Στον ίδιο ρυθμό καίγονται τα τροπικά δάση, που έκταση ίση με την Ελβετία αποψιλώθηκε το 2022 περιορίζοντας ακόμα λίγο τις μέρες μας πάνω στη Γη που μας φιλοξενεί, την ίδια στιγμή που κάποιες αεροπορικές εταιρίες μας κάνουν πλάκα, λέγοντάς μας για τα οικολογικά τους αεροπλάνα. Τις καταγγελίες για τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς την έκαναν οι ενώσεις καταναλωτών, ενώ κανονικά θα έπρεπε αυτά να τα τακτοποιούν οι κυβερνήσεις, αλλά είναι απασχολημένες με άλλα ζητήματα, πιο σοβαρά.

Σταματήστε να αρνείστε ότι η Γη πεθαίνει!

 Σταματήστε να αρνείστε ότι η Γη πεθαίνει!

Κι έτσι φτάσαμε στις μέρες που ο ύπατος αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του ανθρώπου, προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή ότι απειλεί με ένα τρομακτικό μέλλον λιμού και δεινών!

Να φταίνε οι ηγέτες του κόσμου που σκέφτονται κοντόφθαλμα; “Το περιβάλλον μας φλέγεται.
Λιώνει. Πλημμυρίζει. Εξαντλείται. Στερεύει. Πεθαίνει”, είπε προειδοποιώντας πως το μέλλον θα είναι δυστοπικό, καθώς “το δικαίωμα στη σίτιση απειλείται ολικά από την κλιματική αλλαγή”, και τόνισε ότι τα ακραία κλιματικά φαινόμενα καταστρέφουν τις σοδειές, τα κοπάδια και τα οικοσυστήματα.

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο συνάνθρωποί μας αντιμετώπισαν την πείνα το 2021. Στα πρόθυρα του λιμού θα έρθουν κι άλλα πολλά εκατομμύρια ανθρώπων, σημείωσε ο Φόλκερ Τουρκ. Όμως “υπάρχει ακόμη χρόνος για δράση, αλλά αυτό πρέπει να γίνει τώρα.. η γενιά που διαθέτει τα ισχυρότερα τεχνολογικά εργαλεία της Ιστορίας, έχουμε την ικανότητα να το αλλάξουμε”…

Κατά 1,5°C αυξήθηκε στο διάστημα 7 έως 11 Ιουνίου η καθημερινή μέση θερμοκρασία στον κόσμο σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, φτάνοντας στον +1,69°C στις 9 Ιουνίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Copernicus.

Photo by Shayna Douglas on Unsplash

 

Πρόσφατα

Η κουβέρτα

Η κουβέρταΤις φωνές ακόμη τις άκουγε σαν έκλεινε τα...

Τα Ψυχοσωματικά των Χριστουγέννων

Τα Ψυχοσωματικά των ΧριστουγέννωνΕίναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι...

Ο δρόμος του σπαραγμού – Στέλλα Καλλέ

Ο δρόμος του σπαραγμού - Στέλλα ΚαλλέΜέσα μας,...

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Να μάθουμε να αναπαυόμαστε…

Να μάθουμε να αναπαυόμαστε...Κάποιες φορές φαίνονται όλα τόσο δύσκολα!...

So, this is Matala, τα Μάταλα της Κρήτης…

So, this is Matala, τα Μάταλα της ΚρήτηςΞεκινώντας παραμονή...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα δειλινά, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

Η κουβέρτα

Η κουβέρταΤις φωνές ακόμη τις άκουγε σαν έκλεινε τα μάτια του για ύπνο, φορές, εκεί που είχε κάνει το γιατάκι του, στην είσοδο της...

Τα Ψυχοσωματικά των Χριστουγέννων

Τα Ψυχοσωματικά των ΧριστουγέννωνΕίναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που τρέμουν στην ιδέα της εορταστικής περιόδου που έρχεται. Νομίζουμε ότι τα Χριστούγεννα...

Ο δρόμος του σπαραγμού – Στέλλα Καλλέ

Ο δρόμος του σπαραγμού - Στέλλα ΚαλλέΜέσα μας, όλοι έχουμε αυτήν την ευαίσθητη χορδή, που χτυπά με θλίψη και νοσταλγία, όταν κάτι διαβάζουμε,...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ