ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Yπάρχει ακόμη χρόνος για δράση

Παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις, υπάρχει ακόμη χρόνος για δράση

Μέχρι την Κρήτη έφτασαν οι καπνοί από τις πυρκαγιές του Καναδά που έχουν κάψει ως τώρα 60 εκατομμύρια στρέμματα, δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητή η έκταση κι αυτό είναι άλλη μία απόδειξη του πόσο μικρή είναι η Γη μας και πόσο το πρόβλημα σε ένα σημείο του πλανήτη μπορεί να επηρεάσει όλους!

Στον ίδιο ρυθμό καίγονται τα τροπικά δάση, που έκταση ίση με την Ελβετία αποψιλώθηκε το 2022 περιορίζοντας ακόμα λίγο τις μέρες μας πάνω στη Γη που μας φιλοξενεί, την ίδια στιγμή που κάποιες αεροπορικές εταιρίες μας κάνουν πλάκα, λέγοντάς μας για τα οικολογικά τους αεροπλάνα. Τις καταγγελίες για τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς την έκαναν οι ενώσεις καταναλωτών, ενώ κανονικά θα έπρεπε αυτά να τα τακτοποιούν οι κυβερνήσεις, αλλά είναι απασχολημένες με άλλα ζητήματα, πιο σοβαρά.

Σταματήστε να αρνείστε ότι η Γη πεθαίνει!

 Σταματήστε να αρνείστε ότι η Γη πεθαίνει!

Κι έτσι φτάσαμε στις μέρες που ο ύπατος αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του ανθρώπου, προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή ότι απειλεί με ένα τρομακτικό μέλλον λιμού και δεινών!

Να φταίνε οι ηγέτες του κόσμου που σκέφτονται κοντόφθαλμα; “Το περιβάλλον μας φλέγεται.
Λιώνει. Πλημμυρίζει. Εξαντλείται. Στερεύει. Πεθαίνει”, είπε προειδοποιώντας πως το μέλλον θα είναι δυστοπικό, καθώς “το δικαίωμα στη σίτιση απειλείται ολικά από την κλιματική αλλαγή”, και τόνισε ότι τα ακραία κλιματικά φαινόμενα καταστρέφουν τις σοδειές, τα κοπάδια και τα οικοσυστήματα.

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο συνάνθρωποί μας αντιμετώπισαν την πείνα το 2021. Στα πρόθυρα του λιμού θα έρθουν κι άλλα πολλά εκατομμύρια ανθρώπων, σημείωσε ο Φόλκερ Τουρκ. Όμως “υπάρχει ακόμη χρόνος για δράση, αλλά αυτό πρέπει να γίνει τώρα.. η γενιά που διαθέτει τα ισχυρότερα τεχνολογικά εργαλεία της Ιστορίας, έχουμε την ικανότητα να το αλλάξουμε”…

Κατά 1,5°C αυξήθηκε στο διάστημα 7 έως 11 Ιουνίου η καθημερινή μέση θερμοκρασία στον κόσμο σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, φτάνοντας στον +1,69°C στις 9 Ιουνίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Copernicus.

Photo by Shayna Douglas on Unsplash

 

Πρόσφατα

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει...

Γιάννης Βαρβέρης – Εσπερινός της Αγάπης

Η πόλη με οβελίες αλλού γιορτάζει.Σταθμός Πελοποννήσου κι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Η πατριαρχία μέσα μου…

Η πατριαρχία μέσα μου…Ένεκα των οικογενειακών συγκεντρώσεων και των γιορτών, βρέθηκα ξανά πίσω στο χωριό μου παρέα με συγγενείς και φίλους με τους οποίους...

Διαχείριση Συναισθημάτων

Διαχείριση ΣυναισθημάτωνΌταν μιλάμε για διαχείριση συναισθημάτων συνήθως γίνεται μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι διαχείριση συναισθημάτων σημαίνει, πως δεν θα νιώθουν ποτέ...

Τα κουλούρια της Λαμπρής

Γιορτές του Πάσχα κι ο καθένας κοίταζε να πορέψει το σπίτι του όπως το όριζε η τάξη των εορτών. Οι γυναίκες ξαναμπήκαν στον αγώνα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading