ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Ο Σύλλογος “Ανασεμιά” στο elpis calling…

Ο Σύλλογος “Ανασεμιά” στο elpis calling

Οι τόποι από μόνοι τους, οι τοίχοι των σπιτιών, τα χωράφια και τα δέντρα δεν αποτελούν ιστορία. Ιστορία είναι οι άνθρωποι και η καθημερινότητά τους, οι αγώνες και οι προσπάθειές τους σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο, η ομορφιά που δημιουργούν, η περιουσία που αφήνουν στα παιδιά τους, παρακαταθήκη για ένα μέλλον αξιόλογο, φτιαγμένο από ανθρωπιστικά ιδεώδη.

Η αλληλεγγύη ως λέξη χωρίς τον άνθρωπο δεν έχει νόημα, το χέρι που απλώνει και δίνει βοήθεια, οι ώρες και οι προσπάθειες για όφελος των άλλων, αυτά έχουν αξία, μεγαλύτερη από όλα τα χρυσάφια του κόσμου, τις τιμές, τη δόξα και τα αξιώματα!

Οι άνθρωποι λοιπόν αλλάζουν τον κόσμο, ξεκινώντας από τον μικρό τους κόσμο, το μικρό τους χωριό, την γειτονιά τους. Ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης “Ανασεμιά” με έδρα την Ροδιά Μαλεβιζίου στην Κρήτη, είναι οι άνθρωποι που αποφάσισαν μια μέρα να αλλάξουν τον δικό τους κόσμο και να ομορφύνουν και την ζωή όσων πιθανά να χρειάζονταν την βοήθειά τους.

Αυτές είναι οι μάχες της εποχής, αυτές είναι οι καλές, οι μεγάλες προσπάθειες όσων με πίστη στο καλό και στο αγαθό ξεκινούν να προσφέρουν ψυχή κυρίως και μετά βοήθεια, βάζοντας στην άκρη τον εγωισμό, το βόλεμα, τον εαυτό. Κι αυτό είναι κάτι που δεν το καταφέρνουν όλοι, χρειάζεται εκτός από χρόνο κυρίως θέληση και αγάπη. Αγάπη για κάθε τι, μα κυρίως αγάπη για τον συνάνθρωπο!

Ο Σύλλογος “Ανασεμιά” στο elpis calling
  • Η «Ανασεμιά» πήρε πνοή τον Ιούλιο του 2013, χρονιά οικονομικά δύσκολη για την χώρα και τους περισσότερους Έλληνες. Στάθηκε αυτό αφορμή να γίνει πραγματικότητα ο σύλλογός σας;

Διακρίναμε την ανάγκη σύστασης ενός Συλλόγου, του οποίου κατευθυντήριες αρχές αποτελούν η αλληλεγγύη, η κοινωνική συσπείρωση καθώς και η αλληλοστήριξη των ανθρώπων. Οπωσδήποτε επηρέασε η οικονομική ύφεση της χώρας στην έναρξη των δραστηριοτήτων μας.

  • Ποιές δράσεις υποστηρίζουν τον σκοπό της Ανασεμιάς;

Οι δράσεις μας αφορούν στην υλοποίηση εκδηλώσεων λαογραφικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Πιο συγκεκριμένα εστιάζουμε στη διοργάνωση παραστάσεων με την ερασιτεχνική θεατρική μας ομάδα, στη διοργάνωση εκθέσεων χειροποίητων κατασκευών τα έσοδα των οποίων διατίθενται σε κάλυψη τροφίμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και αδύναμων οικονομικά πολιτών, στην περισυλλογή ειδών ρουχισμού και υποδημάτων που διανέμονται σε συνανθρώπους μας, σε σωφρονιστικά ιδρύματα (π.χ. φυλακές) και σε διάφορα άλλα (π.χ. σχολεία, ΚΑΠΗ), στη δημιουργία και λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης που υπάρχει στον χώρο μας, στη δωρεάν παρουσίαση παιδικών παραστάσεων κουκλοθέατρου σε διάφορους χώρους, στην υλοποίηση παιδικών παιχνιδιών που προάγουν και τονώνουν το ομαδικό αθλητικό πνεύμα, στη διοργάνωση σεμιναρίων χειροτεχνίας (π.χ. decoupage, ζωγραφικής, κοσμήματος, υφαντουργίας, σαπωνοποιίας), στην καθαριότητα, φροντίδα και τον καλλωπισμό του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ιδέας της ανακύκλωσης, στην προστασία των αδέσποτων ζώων, στην υλοποίηση μαθήματος ευεξίας – yoga, στην εθελοντική αιμοδοσία, στην οργάνωση φιλανθρωπικών συναυλιών και εκδηλώσεων.

  • Θεωρείτε ότι μετά από τόσα χρόνια επιτεύχθηκε ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε ο σύλλογος;

Βιώνουμε αίσθημα κατάκτησης του στόχου καθημερινά σε μικρές νίκες. Οι άνθρωποι είναι λιγότερο αδιάφοροι σε σχέση με το παρελθόν.

Ο Σύλλογος “Ανασεμιά” στο elpis calling
  • Αντιμετωπίσατε δυσκολίες από την σύλληψη της ιδέας ως την υλοποίησή της;

Ασφαλώς, και υπάρχουν ακόμα δυσκολίες λόγω έλλειψης ιδίων πόρων του Συλλόγου.

  • Τα μέλη που απαρτίζουν την Ανασεμιά είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες. Πως καταφέρνετε να ισορροπείτε τις ανάγκες του συλλόγου και των προσωπικών σας υποχρεώσεων; Αλήθεια, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να είσαι ενεργό μέλος ενός συλλόγου τόσο δραστήριου όσο ο δικός σας;

Ειδικά οι νέες εργαζόμενες γυναίκες που συμμετέχουν στο Δ.Σ. επιδεικνύουν μεγάλο ζήλο και θέληση, προκειμένου να κατορθώσουν να προλάβουν όλες τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους.

  • Πόσο σας επηρέασε προσωπικά η συμμετοχή σας στις δράσεις αυτές;

Παρά την κούραση, μόνο θετικά αποκομίζει κανείς από τη συμμετοχή του σε ένα Σύλλογο, βιώνοντας αίσθημα επίτευξης και κατάκτησης στόχων αφενός και ικανοποίησης αφετέρου ότι προσφέρουν ένα μικρό λιθαράκι ανακούφισης και ξεγνοιασιάς στον συνάνθρωπο.

Ο Σύλλογος “Ανασεμιά” στο elpis calling
  • Βρήκατε υποστήριξη; Ξέρουν οι συντοπίτες σας τι είναι ο σύλλογος που εκπροσωπείτε;

Υποστήριξη από τους συντοπίτες υπάρχει. Έχουν αγκαλιάσει τις δράσεις και προσπάθειες του Συλλόγου. Εντείνεται η διάθεση προσφοράς και εθελοντισμού τους και το κυριότερο είναι η σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας τους και η αφύπνισή τους.

  • Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον της Ανασεμιάς;

Τα όνειρά μας αφορούν να δίνει η Ανασεμιά το παρόν στις δράσεις του τόπου μας, να συσπειρώνει τους ανθρώπους και να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι μόνο με σύμπνοια και ομόνοια κατορθώνονται τα πάντα και πάει μπροστά ο τόπος.

Ο Σύλλογος “Ανασεμιά” στο elpis calling
  • Ελπίζετε ακόμα;

Ελπίδα έχουμε στην καρδιά μας από το πρωί που ανοίγουμε τα μάτια μας μέχρι που ξανακοιμόμαστε. Dum spiro, spero. Είναι το κίνητρό μας και η ζωοποιός δύναμή μας. Ελπίζουμε και συνάμα κινητοποιούμαστε ενεργά προς την κατεύθυνση αλλαγής και προόδου. Πρέπει να ελπίζεις αλλά συνάμα να κουνάς και τα χέρια σου!

  • Μια ευχή για τους αναγνώστες του elpis calling…

Η ευχή μας είναι να εστιάσει κάθε άνθρωπος στον εαυτό του για να δει πόση δύναμη κρύβει και έπειτα να τη διοχετεύσει γύρω του στους συνανθρώπους του, στο περιβάλλον και τη φύση. Να πετάξει τη νωχελικότητα και τον ωχαδερφισμό.

/https://paterakisphotography.weebly.com/

Πρόσφατα

Κ.Π.Καβάφης, Φωνές

Κ.Π.Καβάφης, ΦωνέςΙδανικές φωνές κι αγαπημένεςεκείνων που πεθάναν, ή εκείνων...

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία

Η στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μέλλουσα μητέρα τόσο για να καταφέρει να διαχειριστεί τις συνεχείς αλλαγές, όσο και για να προετοιμαστεί για μια υγιή σχέση με το μωρό της.

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως…

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το...

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση

Έμφραγμα του μυοκαρδίου και άσκηση...Τί είναι το έμφραγμα...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Τα σύννεφα τ’ ουρανού μας…

Τα σύννεφα τ' ουρανού μας, πολυαγαπημένα, μοναδικά, διαφορετικά κάθε φορά. Λόγια και φωτογραφίες από στιγμές έκρηξης ομορφιάς!

Εγώ είμαι εσύ…

Εγώ είμαι εσύ, μού είπεςΚαι συ εγώΚι όταν μιλήσουν...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Κ.Π.Καβάφης, Φωνές

Κ.Π.Καβάφης, ΦωνέςΙδανικές φωνές κι αγαπημένεςεκείνων που πεθάναν, ή εκείνων που είναιγια μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους.Κάποτε μες στα όνειρά μας ομιλούνε·κάποτε μες στην σκέψη...

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία

Η στήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη μέλλουσα μητέρα τόσο για να καταφέρει να διαχειριστεί τις συνεχείς αλλαγές, όσο και για να προετοιμαστεί για μια υγιή σχέση με το μωρό της.

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως…

Στις απογοητεύσεις του κόσμου να ανοίγουμε μονοπάτι προς το Φως...Στις απογοητεύσεις του κόσμου που πόλεμος και καταστροφή και πείνα και βάσανα και τώρα πια...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading