ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Δεν είσαι μόνος! Σού έχω νέα…

Λοιπόν, έχω νέα να σου πω, φτιάξε καφέ! Δε γιορτάζουν...

Κάτι θα γίνει και μη σκας!

Κάτι θα γίνει και μη σκας!...Λεπτό το λεπτό...

Άστα τα μαλλάκια σου…

Δεν μπορώ να κάνω μια τεράστια ανάρτηση που ίσως κουράσει. Όμως στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όποια απορία σας δημιουργηθεί.

Η ιστορία της κομμωτικής και της περιποίησης μαλλιών, γενειάδων, δοντιών, προσώπου και άκρων έχει περάσει ανά τους αιώνες τα χίλια μύρια κύματα. Στα καταγεγραμμένα βρίσκουμε πάρα πολλά στοιχεία που ενισχύουν την άποψη πως ο άνθρωπος σε όλα τα χρόνια ως σήμερα, είχε τρελή ανάγκη και λαχτάρα να αρέσει ή καλύτερα, να ακολουθεί τη μόδα που κάποιοι του επέβαλλαν, για κοινωνικούς κυρίως λόγους.

Λαοί πλούσιοι με ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία ξεχώρισαν για διάφορους λόγους κι ένας από αυτούς ήταν και η περιποίηση των μαλλιών, το μήκος, το χρώμα, το χτένισμα. Σε άντρες και γυναίκες τα μαλλιά περνούσαν των παθών τους τον τάραχο κι έτσι, φτάσαμε στις μέρες μας να μην αναγνωρίζουμε το φυσικό.

Τα μαλλιά με τα χρόνια γκριζάρουν, ασπρίζουν (κι αυτό όχι σε όλους τους ανθρώπους), τα δόντια χάνουν το λευκό τους χρώμα, τα νύχια γίνονται ευαίσθητα, το πρόσωπο σπάει, δημιουργεί ρυτίδες έκφρασης και το σώμα (χωρίς άσκηση και σχετική περιποίηση) ακολουθεί τη βαρύτητα.

Υπάρχει λόγος να μας τρομάζει η εικόνα του ανθρώπου που μεγαλώνει;

Υπάρχει λόγος αλήθεια που οι γυναίκες συγκεκριμένα επιβάλλεται να μεγαλώνουν διαφορετικά από τους άντρες;

Η γυναίκα λοιπόν, αν ακολουθήσει τη φύση και την «κανονικότητα» και σταματήσει να βάφει (όπως εγώ) τα μαλλιά της, θεωρείται όχι ωραία, παραμελημένη, καμιά φορά άρρωστη ή κακομοίρα ή τουλάχιστον καταθλιπτική. 

Το κακό λοιπόν δεν είναι αν εσύ τα βάφεις κι εγώ όχι. Το τραγικό δεν είναι αν εσύ επιλέγεις αυτό κι εγώ κάτι άλλο. Το κακό είναι ότι δυσκολευόμαστε “αφύσικα” να αποδεχτούμε και να ανεχτούμε το φυσικό μα και το διαφορετικό.

Οι πεποιθήσεις της κοινωνίας ότι ο άντρας μπορεί ενώ η γυναίκα όχι, ότι το ένα είναι ωραίο και το άλλο όχι κι όλα τα στερεότυπα που μας κρατούν γερά και μας σέρνουν από τη μύτη ως σήμερα, κάποια στιγμή πρέπει να αποδυναμωθούν!

Προσωπικά βαρέθηκα να βλέπω ψεύτικα χτισμένα χρωματισμένα ζωγραφισμένα νύχια, ψεύτικα μαλλιά κολλημένα, ψεύτικο χρώμα, ψεύτικες βλεφαρίδες, αφύσικα φρύδια, παραφουσκωμένα χείλη, αρώματα πάνω στα αρώματα, απίθανα καλλυντικά.

Για τις γυναίκες όλα αυτά! Μεγάλη μπίζνα, τεράστια βιομηχανία πίσω από την εμφάνισή μας! Για τους άντρες λίγα πράγματα, κάποια περιποίηση, μερικά αξεσουάρ.

Δεν υπάρχει όμως κακό και καλό, λάθος ή σωστό. Υπάρχει η επιλογή, υπάρχει και το γούστο.

Όταν το αλλιώτικο σπάει τα δεσμά του καθιερωμένου, υπάρχει πάντα αμηχανία.

Θυμώνω και εκπλήσσομαι κάθε φορά με τον φυσικό τρόπο με τον οποίο δεχόμαστε όλες αυτές τις αλλαγές στον άντρα αλλά τις καταδικάζουμε για τις γυναίκες και τις δείχνουμε με το δάχτυλο. Εντυπωσιάζομαι με την βαρύτητα που αποκτούν ένα μάτσο τρίχες!

Εν κατακλείδι και για να μην σας κουράζω, θα ήθελα να ευχηθώ ο κόσμος να βλέπει αλλιώς και πιο καθαρά, μακριά από κατεστημένα και καθιερωμένα, να σταματήσει να ασχολείται και να δίνει σημασία στα τι και πως για να ασχοληθεί λίγο με την ουσία. Να αντέχει να συνυπάρχει με ό,τι και όποιον δεν του μοιάζει.

Μην καταπιέζεστε λοιπόν άλλο! Δεν υπάρχει λόγος. Αν κάτι δε σας βολεύει βγάλτε το από τη ζωή σας. Θα νιώσετε μεγάλη ελευθερία. Αν δεν σας αρέσει, αλλάξτε το.

Άλλωστε, ποιος είπε ότι όλα είναι μόνιμα και αμετάκλητα; Μόνο το θέμα της υγείας είναι σημαντικό, όλα τα υπόλοιπα αλλάζουν. Σήμερα έχουμε γκρίζα, αύριο μαύρα, από μελαχρινές γινόμαστε ξανθές, από ρυτιδιασμένες ισιώνουμε με τη βοήθεια της επιστήμης.

Κάντε αυτό που σας αρέσει και μη δίνετε τόση βάση σε σχόλια και ψιθύρους του καθενός. Να είστε εσείς, όπως κι αν επιλέξετε να είστε και να μην αντιγράφετε! Είναι βαρετό!

Την αγάπη μου…

Ελπίδα Π.

Πρόσφατα

Τα Τακτοποιημένα…

Τα Τακτοποιημένα, είναι ένα είδος που ξεκουράζεται στην τοποθεσία...

Πάντα είχα τη ρομαντική ιδέα της αλλαγής του κόσμου…

Πάντα είχα τη ρομαντική ιδέα της αλλαγής του κόσμου....

Κεφάλας Ηλίας, Λόγος για την αβεβαιότητα

Γυρίζωκαι είμαι σαν ένα ρούχο παλιόφαγωμένο από μέσα.Κρύες ανάσες...

Η ευθανασία του Γορίλα και η βιοηθική…

Η ευθανασία του Γορίλα και η βιοηθική...Γεννήθηκε στο χαλάκι...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Δεν είσαι μόνος! Σού έχω νέα…

Λοιπόν, έχω νέα να σου πω, φτιάξε καφέ! Δε γιορτάζουν...

Κάτι θα γίνει και μη σκας!

Κάτι θα γίνει και μη σκας!...Λεπτό το λεπτό...

Η Βαρκελώνη έκλεψε την καρδιά μου…

Η Βαρκελώνη χρωστά πολλά στον Γκαουντί ή Γκαουδί, αυτόν τον σπουδαίο αρχιτέκτονα που του έμελλε να φύγει από την ζωή γιατί τον πάτησε το τραμ, όμως άφησε τόσο σπουδαίο, τεράστιο, ιδιοφυές έργο, ίσως και παρανοϊκό.

Ο Νίκος Ταβερναράκης στο elpis calling…

Από τους "Αξέγνιους Περάτες" ως το σήμερα των "Ινάτιδων"...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία.

Τα Τακτοποιημένα…

Τα Τακτοποιημένα, είναι ένα είδος που ξεκουράζεται στην τοποθεσία «Ατάραχο». Στον τόπο του Ατάραχου υπάρχουν όλα τα καλά. Υπάρχει ηρεμία, ασφάλεια, άνεση και άπλα....

Πάντα είχα τη ρομαντική ιδέα της αλλαγής του κόσμου…

Πάντα είχα τη ρομαντική ιδέα της αλλαγής του κόσμου. Πάντα ήθελα να δω τη ρομαντική πλευρά των ανδρών στα πράγματα τα καθημερινά, στο χειρισμό...

Κεφάλας Ηλίας, Λόγος για την αβεβαιότητα

Γυρίζωκαι είμαι σαν ένα ρούχο παλιόφαγωμένο από μέσα.Κρύες ανάσες με διαπερνούνκαι με μουσκεύει μια παλιά βροχήΑπό πού αρχίζει και πού τελειώνειο κόσμος;Απέραντα χωράφια υγρά...

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Discover more from Elpis Calling

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading