ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Μια μέρα παράξενη…

  • Ξεκίνησα να γράφω για τον αστάθμητο παράγοντα και προσπαθούσα να κατανοήσω ξανά τον Αριστοτέλη, λες και δεν έφταναν όλα τα άλλα τέτοια μέρα.

Αυτό ήταν για το οποίο θα έγραφα, ο αστάθμητος παράγοντας και πόσο επηρεάζει, όσα νομίζουμε οι αφελείς ότι ελέγχουμε ή μπορούμε να ελέγξουμε!

Αλλά τι τα θες τα φιλοσοφικά τέτοιες ώρες; Πέρασαν εκείνες οι εποχές που με το λύχνο και το μαγκάλι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να αποκτήσουν γνώσεις, για να πάνε τη ζωή τους δυο βήματα παρακάτω.

  • Σήμερα αν δεν έχεις τη βολή σου, την άνεσή σου, την κατάλληλη θερμοκρασία, τον αφυγραντή, το κατάλληλο ρούχο με την κατάλληλη μποτοπαντόφλα, το ζεστό ρόφημα δίπλα με την φλις την κουβερτούλα και την ιδανική διάθεση φυσικά, δουλειά δεν κάνεις!

Αντικειμενικά πέρασαν πολλά από το μυαλό μου. Σκέψεις δύσκολες, σκέψεις κακές, η μανία του καιρού και η ανησυχία των σκυλιών με την ένταση των φαινομνων, μού έφεραν ταραχή και δεν μπόρεσα να στοιχίσω με τάξη και ακρίβεια όσα ήταν σχεδιασμένα να γίνουν, ή όσα υπήρχε η πρόθεση να μπουν σε σειρά.

Κι αυτό ήταν αρκετό. Συν κάτι άλλα. Πιο σημαντικά ίσως. Ο αστάθμητος παράγοντας εξακολουθεί να υφίσταται κάθε ώρα και στιγμή εντωμεταξύ, ακόμα και τώρα που γράφω.

Οι συνεχόμενες διακοπές ρεύματος, τα καιρικά φαινόμενα και κάτι δικά μου, με θύμωσαν πολύ. Τί κάνουμε χωρίς ρεύμα; Τίποτα. Ποια είναι η πρώτη κίνηση όταν έρθει το ρεύμα; Να φορτίσουν κινητά και υπολογιστές και οι φορητοί φορτιστές για να είμαστε σίγουροι! Τραγικό; Μπα! Υπάρχουν πάντα και χειρότερα.

Αλλά εκεί φτάσαμε. Φτάσαμε βασικά εκεί που μας έσπρωξε η εποχή. Ακολουθούμε την εποχή και πάμε με το κύμα, γιατί αν προσπαθείς να πας κόντρα κουράζεσαι και πνίγεσαι μέσα στο χάος που πιθανά δημιούργησες από μόνος σου, οπότε, πλέεις κι ό,που βγεις!

  • Μέσα σ’ όλα ξέχασα όσα είχα στο μυαλό μου για την ανάρτηση. Τσίτωσε τόσο το νευρικό μου σύστημα που μ έκανε να ξεχάσω όσα ήθελα. Βρήκα όμως μια μικρή λίστα σωτηρίας, χειρόγραφη, που με ξελασπώνει κάθε φορά.

Τί γράφει; Δεν μπορώ να σου πω. Τα δικά μου. Που είναι όμως σίγουρα, που δεν εξαφανίζονται με μια διακοπή ρεύματος και που με κάνουν να θυμάμαι όσα χρειάζομαι.

Ελπίδα Π.

Φωτογραφία: unsplash

Πρόσφατα

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε...

Γιάννης Ρίτσος – Σχήμα της απουσίας

Γιάννης Ρίτσος - Σχήμα της απουσίαςΠοτέ δε φεύγουν τα...

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!Κάπου ανάμεσα σε δεκάχρονο, οκτάχρονο και προνηπιάκι,...

Οι άντρες περνούν μαμά!

Οι άντρες περνούν μαμά!Τον άκουγε από το δωμάτιο, που...

Social Media

Newsletter

Δημοφιλή

Ρόδα η ζωή…

Δεν τους είχα δει σε δράση. Δεν ήξερα καν...

Σαν άδεια βάρκα στο λιμάνι του κόσμου…

Κατεβαίνω στο λιμανάκι, χαζεύω τη δεκεμβριάτικη ηρεμίατα σύννεφα του...

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!

Μικρές σκέψεις, μεγάλα όνειρα!Καιρό γυρόφερνε η ιδέα στο μυαλό...

Γόρδιοι δεσμοί η ζωή μας…

Η πλειοψηφία έχει ένα γνήσιο ταλέντο, έχει αυτό που...

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis calling…

Η Αθηνά Χιώτη στο elpis callingΔεν είναι μόνο τα...
Ελπίδα Πατεράκη
Ελπίδα Πατεράκηhttps://elpiscalling.com
Παρατηρώ τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, ακούω με προσοχή τις ιστορίες τους. Συγκρατώ τις λεπτομέρειες και τις μικρές στιγμές. Δημιουργώ όπως μπορώ, συχνά ξεχνώ όσα μαθαίνω και ξεκινώ από την αρχή. Αγαπώ το ραδιόφωνο, τις μουσικές, τα σύννεφα, τα δειλινά, τα λόγια που ενώνουν τους ανθρώπους. Προσδοκώ την αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά της

Η νόσος Αλτσχάιμερ και τα συμπτώματά τηςΟι επιστήμονες λένε πως η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί την επιδημία του 21ου αιώνα. Στις μέρες μας παρατηρείται μια...

Γιάννης Ρίτσος – Σχήμα της απουσίας

Γιάννης Ρίτσος - Σχήμα της απουσίαςΠοτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ' τα σπίτια τους,τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια της μητέρας τουςτην ώρα που...

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!

Γαριδομακαρονάδα η αγαπημένη!Κάπου ανάμεσα σε δεκάχρονο, οκτάχρονο και προνηπιάκι, δουλειές, αναδουλειές και κόντρα δουλειές -γιατί είπαμε τα οικιακά δεν αμείβονται;- θυμάμαι που και που...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ