Εμένα, άλλα με τρομάζουν!

0

Πριν λίγο καιρό ένιωσα ξανά τον ηλικιακό αποκλεισμό στον επαγγελματικό τομέα, ο οποίος με κυνηγά χρόνια τώρα και ουδέποτε πρόλαβα να προσπεράσω. Πάντα προηγείτο κάποιος άλλος, κάτι άλλο και κυρίως προηγείται ο χρόνος! 

Στα προηγούμενα έτη αγκομαχούσα να προλάβω στις θέσεις του ΟΑΕΔ τα 29, μετά σφύριζε και έληγες!

Μετά να προλάβω τα 35, αλλά μάταια.

Μετά μάλωσα με όλους εκεί και τους σφύριξα εγώ.

Για να είμαι δίκαιη, οι πιο μοντέρνοι ιδιώτες δεν κολλούσαν στην ηλικία αλλά στο αν θα κάνω οικογένεια και αν μου αρέσουν τα παιδιά και πόσα θα ήθελα να κάνω!

Την ίδια στιγμή η θέση πήγαινε σε άντρα της ίδιας ηλικίας με μένα, γιατί ο άντρας δεν κάνει παιδιά και δεν χάνει ώρες με τα παιδιά του όταν αρρωσταίνουν και γενικά δεν, σε σχέση με μια γυναίκα. Ας μην το αναλύσω εδώ!

Έχω ακούσει τα πάντα σε συνεντεύξεις εργασίας. Μα τα πάντα! Έχω δεχτεί απίστευτα σχόλια και σεξιστικά εννοείται!

Έχω στιβάξει και γω το βιογραφικό μου ανάμεσα σε χίλια που χωρίς χαρτάκι στο χέρι σημαδεμένο, το δικό μου μαζί με τα υπόλοιπα 999 θα πήγαινε στον κάδο.

Έχω δει προκηρύξεις να αναρτώνται για ένα λεπτό με απαιτούμενα προσόντα ιδιαίτερα συγκεκριμένα και να επιστρέφουν στο γραφείο γιατί έτσι… Επί ποιας κυβέρνησης; Επί όλων!

Έχω περάσει από συνεντεύξεις μόνο για χαβαλέ, έχω ακούσει από κατά τα άλλα σοβαρά “ονόματα” ότι για να μπω στην κλίκα της μεγάλης τους παρέας θα πρέπει να κάνω διάφορα και μου έχουν πει να ανεβοκατέβω σκάλα με φούστα… Ουπς! 

Με έχει προσλάβει κύριος που ζητούσε κοπέλα, με έχει απολύσει η σύζυγος που ήθελε νεαρό.

Μου έχουν μιλήσει με αγένεια. Με έβαλαν να κάνω άλλα των καθηκόντων μου. Δεν μου έδειχναν ακριβώς τα καθήκοντά μου για να φέρουν σε μια βδομάδα δικό τους άτομο και άλλα πολλά να γελάς και να κλαις.

Και Όχι, δεν κατήγγειλα κανέναν άρρωστο. Γιατί μη ρωτάς.

Πρόσφατα, δέχτηκα το μεγάλο χτύπημα. Όριο ηλικίας! Στοπ. Μεγαλώσατε. Στοπ. Δε μας κάνετε. Στοπ. 

Τους καιρούς που ζούμε ε!

Τους καιρούς που προσπαθεί το ίδιο το σύστημα να μας πείσει ότι τα σημερινά πενήντα είναι τα τριάντα και που μπορεί κάποιος να εργάζεται άνετα ως τα εβδομήντα!

Και με το συγκλονιστικό ποσό των πεντακοσίων!

Η αναθεώρηση του άρθρου 5 θα γίνει, γιατί θα το απαιτήσει ο λαός.

Ο κόσμος (όσο και αν οι ψηφισμένοι από τον κόσμο δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια νομοθετική πράξη αγάπης και ισότητας και ισορροπίας), θα το κάνουν αργά ή γρήγορα.

Διαβάστε όμως και τα υπόλοιπα που αναθεωρούνται και που δεν αναθεωρούνται.

Θα αναθεωρήσετε και σεις θέλω να πιστεύω, θα βρείτε πολλά τρομακτικά που θα γουρλώσουν τα μάτια σας και τη σκέψη σας, είμαι σίγουρη.

Ελπίδα Π.

Photo by ?? Claudio Schwarz | @purzlbaum on Unsplash

Photo by Brooke Lark on Unsplash

https://gr.euronews.com/2019/11/25/vouli-ellinwn-simera-psifoforia-anathewrisi-syntagmatos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ