Δε θα περιμένω την κατάλληλη στιγμή, γιατί απλά δεν υπάρχει!

2

Η πρώτη ανάρτηση, δεν ήθελα να έχει ημερομηνία νέου έτους, δηλαδή να ξεκινά την πρώτη του πρώτου και να είναι άλλη μία απόφαση στην πλούσια λίστα που κάθε χρόνο ευλαβικά φτιάχνω, ανανεώνω, συμπληρώνω αλλά σχεδόν ποτέ δεν ακολουθώ.

Χρόνια μετά έρχομαι να πω με σιγουριά, ότι εκτός της λίστας του σούπερ μάρκετ και των καθημερινών υποχρεώσεων, ποτέ καμιά άλλη λίστα δε βοήθησε την εξέλιξή μου. 

Η πρώτη ανάρτηση λοιπόν ήθελα να είναι τοποθετημένη χρονικά σε κάποια μέρα κάποιου έτους, έτσι απλά, χωρίς υποσχέσεις και δύσκολους στόχους.

Κάτι μού λέει όμως πως είστε πολλοί εκεί έξω που συμφωνείτε μαζί μου.

Σίγουρα έχετε απίστευτα ενδιαφέροντα και ταλέντα και χόμπυ και δεν κινείστε με βάση ένα σχέδιο, δεν ακολουθείτε τυφλά κάποιο πρόγραμμα.

Και καθώς δεν πιστεύω στους μονοδιάστατους ανθρώπους, ούτε στη λογική που φτάνει στο άπειρο και προσπαθεί ή μάλλον είναι σίγουρη ότι μπορεί να εξηγήσει τα πάντα, γι αυτό σχεδόν ξέρω πως εσύ εκεί έξω ξέρεις καλά τι λέω.

Ξέρεις πως τίποτα δε γίνεται μόνο του και πως αν δεν είσαι ρετουσαρισμένος άνθρωπος, η ατέλεια θα βρίσκεται πάντα στην καθημερινότητά σου και θα την ομορφαίνει, γιατί θα είναι αληθινή. Αληθινή!

Photo by Robin Spielmann on Unsplash

Με παρέα και βάση το elpis calling απευθύνομαι σε όλους τους ανθρώπους της γης κάθε φύλου, φυλής και ηλικίας.

Στο μπλογκ αυτό χωράνε όλοι οι καλοί των καθημερινών πραγμάτων, της λογικής και του ρομαντισμού, της ελευθερίας και της ισότητας (ακόμα κι αν αυτό εξακολουθεί να είναι απλά μια ακόμα θεωρία).

Χωρούν οι εργαζομένοι, οι κακοπληρωμένοι, οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι, οι καταθλιμμένοι, οι άρρωστοι, οι χαρούμενοι, οι χωρισμένοι, οι μπερδεμένοι, οι παντρεμένοι, οι μόνοι, οι δυναμικοί, οι φοβισμένοι, οι γενναίοι, οι αδικημένοι, οι φιλόζωοι, οι ονειροπόλοι, οι ισορροπιστές, οι πιστοί, οι μπερδεμένοι, οι με κάθε τρόπο ειρηνοποιοί, οι μοναδικοί άνθρωποι κάθε γειτονιάς του κόσμου και κυρίως οι συνέλληνες!

Εδώ απόλυτα δε χωρούν οι βάρβαροι κάθε λογής!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, λέω πως μπορεί να έχουμε κάτι κοινό μέσα στα χιλιάδες που κατακλύζουν τις σελίδες που καθημερινά επισκέπτεστε. 

Οι προσδοκίες μου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες, οι μεγάλες προσδοκίες περνούν από μυριάδες κύματα και δεν αντέχω τα πολλά πολλά!

Αλλά τώρα πια ακόμα και οι απλές προσδοκίες αρκούν για να φέρουν την ανατροπή!

Χαίρομαι πολύ που είσαι εδώ!

Φτιάχνω από παιδί, φτιάχνω ζωή
Πάνω στα αστέρια, την κορφή του κόσμου
πες μου πώς να φτάσω με τα χέρια..

Ελπίδα Π.

 

Φωτογραφία τίτλου by Danielle MacInnes on Unsplash

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελπίδα σου ευχόμαστε χρόνια πολλά να έχει ακόμα το μπλογκ σου και εσύ χρόνια πολλά να μας χαρίζεις τις ιδέες σου,
    τις σκέψεις σου και ταξίδια σου και εμείς απλά να σε απολάμβανουμε. Μαμά Μαρία από το μπλογκ Ανθομέλι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here